Схема за реле 12 волта с определен праг на задействие?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Схема за реле 12 волта с определен праг на задействие?
Колеги, търся схема ( възможно най проста) с която да си пускам и спирам радар-детектора съобразно напрежението в автомобила - нещо като ДРЛ ама само за пускане /спиране на уред с малка мощност... някой нещо ?
Не ми се разглобяват тавани и т.н да пускам друг проводник - предпочитам да смотам някаква малка платчица под плафона....

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Схема за реле 12 волта с определен праг на задействие?
това или нещо от сорта

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
а за какво ти е този радар детектор ??? ЮАко свирне си ударен ве. За камери и стационарни полиц. коли полза никаква.
сажелявам че се баркам в темата на колегата но имам много сериозен проблем.карам пасат б5 1.6 101 коня както варвеше обортомера взе да подскача колата огасна и не мога да я запаля .в последствие видях че реле но 208 штрака то се намира на место 11 на конзолата,сьщо така обортомера подскача и на свещите има ток когато дадеш на контакт почнеш ли да вартиш тока до свещите изчезва .незнам от какво е моля помогнете благодаря преджарително
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
juve написа:Колеги, търся схема ( възможно най проста) с която да си пускам и спирам радар-детектора съобразно напрежението в автомобила - нещо като ДРЛ ама само за пускане /спиране на уред с малка мощност... някой нещо ?Не ми се разглобяват тавани и т.н да пускам друг проводник - предпочитам да смотам някаква малка платчица под плафона....
Хмм не е кой знае какво но откъде ще вземаш захранването?При мен съм извел от плафона има + само когато си на контакт и запален двигател-демек паля и детектора се включва като той е залепен на стъклото до плафона а кабелчето е 15 см със букса за директно вкл към детектора.Обаче при мен има по точно имало централно заключване със инфрачервено дистанционно на което приемника е във огледалото и от там тези екстри.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
това или нещо от сорта

И на всичкото отгоре някъде от младоста ми се мотае една книга .... само за NE555 и нейните безкрайни приложения, ама какво нещо..интернет ни развали умението да търсим и четем

Ако свирне си ударен ве. За камери и стационарни полиц. коли полза никаква.
Ами то не навсякъде са нахвърляли от новите камери...още по към провинцията "фъргат " и със старите... и освен това не винаги съм начело на колоната... един "бушон" да има пред мен и да ме спаси веднъж - все е кяр

имало централно заключване със инфрачервено дистанционно на което приемника е във огледалото
То хубаво при тебе имало, ама при мене е нямало...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”