Схема за реле 12 волта с определен праг на задействие?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Схема за реле 12 волта с определен праг на задействие?

Мнениеот juve » Сря 29 авг 2012 17:52

Колеги, търся схема ( възможно най проста) с която да си пускам и спирам радар-детектора съобразно напрежението в автомобила - нещо като ДРЛ ама само за пускане /спиране на уред с малка мощност... някой нещо ? :drunk Не ми се разглобяват тавани и т.н да пускам друг проводник - предпочитам да смотам някаква малка платчица под плафона....

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Схема за реле 12 волта с определен праг на задействие?

Мнениеот L&R » Сря 29 авг 2012 18:41

това или нещо от сорта

Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 29 авг 2012 20:46

а за какво ти е този радар детектор ??? ЮАко свирне си ударен ве. За камери и стационарни полиц. коли полза никаква.

geroq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geroq » Сря 29 авг 2012 21:07

сажелявам че се баркам в темата на колегата но имам много сериозен проблем.карам пасат б5 1.6 101 коня както варвеше обортомера взе да подскача колата огасна и не мога да я запаля .в последствие видях че реле но 208 штрака то се намира на место 11 на конзолата,сьщо така обортомера подскача и на свещите има ток когато дадеш на контакт почнеш ли да вартиш тока до свещите изчезва .незнам от какво е моля помогнете благодаря преджарително

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 29 авг 2012 22:22

juve написа:Колеги, търся схема ( възможно най проста) с която да си пускам и спирам радар-детектора съобразно напрежението в автомобила - нещо като ДРЛ ама само за пускане /спиране на уред с малка мощност... някой нещо ? :drunk Не ми се разглобяват тавани и т.н да пускам друг проводник - предпочитам да смотам някаква малка платчица под плафона....

Хмм не е кой знае какво но откъде ще вземаш захранването?При мен съм извел от плафона има + само когато си на контакт и запален двигател-демек паля и детектора се включва като той е залепен на стъклото до плафона а кабелчето е 15 см със букса за директно вкл към детектора.Обаче при мен има по точно имало централно заключване със инфрачервено дистанционно на което приемника е във огледалото и от там тези екстри.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 30 авг 2012 6:46

това или нещо от сорта
:да:
:bowdown
И на всичкото отгоре някъде от младоста ми се мотае една книга .... само за NE555 и нейните безкрайни приложения, ама какво нещо..интернет ни развали умението да търсим и четем :talk:
Ако свирне си ударен ве. За камери и стационарни полиц. коли полза никаква.

Ами то не навсякъде са нахвърляли от новите камери...още по към провинцията "фъргат " и със старите... и освен това не винаги съм начело на колоната... един "бушон" да има пред мен и да ме спаси веднъж - все е кяр mhihi
имало централно заключване със инфрачервено дистанционно на което приемника е във огледалото

То хубаво при тебе имало, ама при мене е нямало... :banana

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”