Обновяване на компютър
Обновяване на компютър
Интересува ме дали ще може да ми се направи ъпргрейт компа, понеже е доста стар а има една две готини игри игри, които много искам да имам, а моя е вече почти пишеща машина. Понеже слабо разбирам от компютри мисля, че РАМ-ът ми е ДДР2(знам, че има нещо ДДР2 ама дали е РАМ-само предполагам) в момента може ли да стане 2 ГБ от 512(от които 128 на вдеокартата)?
Или само харда да се постави в нова конфигурация, понеже компа е доста стар едно години и повече и не е обновяван и не знам вече дали се продават части за такива стари технологии.
Питам тук защото не бих искал да разкачам жиците за да ми кажат, че няма начин да се обнови и да си търся друг комп. После е ужасно напасване включване докато се нацели точния кабел -мишката, клавиатурата и монитора са ясни.
Знам и че видеокартата е вградена в нещо... дъното или където там се вгражда.
ПС: Отговори от сорта на вече лаптопи с по-добри параметри не ми пишете - това вече го знам.
Или само харда да се постави в нова конфигурация, понеже компа е доста стар едно години и повече и не е обновяван и не знам вече дали се продават части за такива стари технологии.
Питам тук защото не бих искал да разкачам жиците за да ми кажат, че няма начин да се обнови и да си търся друг комп. После е ужасно напасване включване докато се нацели точния кабел -мишката, клавиатурата и монитора са ясни.
Знам и че видеокартата е вградена в нещо... дъното или където там се вгражда.
ПС: Отговори от сорта на вече лаптопи с по-добри параметри не ми пишете - това вече го знам.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Обновяване на компютър
Здравей, без да дадеш точен модел на дънна платка и процесор няма как да се помогне.
От голямо значение е типа слот за допълнителна видеокарта: AGP или PCI.
Доколкото разбирам твоето дъно разполага с вградено видео.
От голямо значение е типа слот за допълнителна видеокарта: AGP или PCI.
Доколкото разбирам твоето дъно разполага с вградено видео.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Дай точен модел на дънната платка, от нея зависи основно до колко може да се ъпгрейдва, както и конфигурацията в момента.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
За да можем да ти помогнем трябва поне марката и модела на дънната платка да ни кажеш. Тя е компонентът в системата,от който зависи възможността за ъпгрейд. Иначе части има. Това не е проблем. Има една програма- Everest. С нея можеш да прочетеш параметрите на хардуера и да направиш отчет във вид на текстов документ и да го постнеш тук.
Мисля, че искате тези данни, сдано не греша PCI слота ми е това май nVIDIA MCP61 - LAN Controller (PHY: Realtek RTL8201CL/CP) според Евереста.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ха, този компютър изобщо не е за подценяване.
За съжаление проклетият DDR2 така и не поевтиня
Ето една примерна цена за модул 2GB
http://www.voodoo.bg/DDR-2/308/products ... 2-800-Bulk
С две такива банки ще подкараш Dual chanel и 64 битова седмица ще лети.
Имаш 1 x PCI Express x16 slot, тук вече трябва да кажеш бюджет отделен за видеокарта, и от кой отбор си: ATI или NVIDIA.
За съжаление проклетият DDR2 така и не поевтиня

С две такива банки ще подкараш Dual chanel и 64 битова седмица ще лети.

Имаш 1 x PCI Express x16 slot, тук вече трябва да кажеш бюджет отделен за видеокарта, и от кой отбор си: ATI или NVIDIA.

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Windows 7 с 4GB RAM всичко друго ще прави, но не и да лети, но ще крета, да. Въпрос и на стил на употреба.
Друг е въпросът дали има смисъл и какви са ползите от Уин 7.
Има според мен какво да се ъпгрейдне, но трябва човек да си направи принципнпо сметката дали си заслужава инвестицията в този компютър или по-добре с още малко добавка отгоре - нов, който има повече бъдеще.
За съжаление както отбеляза колегата - DDR2 е хем неактуална... хем скъпа.
Друг е въпросът дали има смисъл и какви са ползите от Уин 7.
Има според мен какво да се ъпгрейдне, но трябва човек да си направи принципнпо сметката дали си заслужава инвестицията в този компютър или по-добре с още малко добавка отгоре - нов, който има повече бъдеще.
За съжаление както отбеляза колегата - DDR2 е хем неактуална... хем скъпа.
bobocamaro написа:Ха, този компютър изобщо не е за подценяване.
С две такива банки ще подкараш Dual chanel и 64 битова седмица ще лети.![]()
Благодаря за комплимента.
Мисля около 100-тина лв някъде за девте може ли да стане? Може и малко отгоре.
Това за банките какво ще рече бутам тая платка и компа излита ли?
За картите Ати или Нвидия - в момента съм с Нвидия, ама нямам предпочитания.
Кои гряха повече Радеон-котлон ли беше и какво беше това?
Ако е Ати значи съм от Нвидия, ако не е - няма значение.
Последна промяна от velinsl на Вто 18 сеп 2012 13:37, променено общо 2 пъти.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Повече памет ще се отрази само ако ползваш определени програми (CAD,CAM) работещи със графика примерно и някои игри. Иначе компа няма да стане по-бърз.
AMD Котлон (Athlon)
.
AMD Котлон (Athlon)

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз до колкото видях е с едно 512. С 2 платки по 2 гигабайта ще отключи поне двуканалния режим на паметта, което ще има ефект от към производителност и то не малък.
Дъното дава възможност за 16GB памет и може да подкара Athlon X2 6000+. Тогава хич няма да крета
.jpg)
Дъното дава възможност за 16GB памет и може да подкара Athlon X2 6000+. Тогава хич няма да крета

.jpg)
Последна промяна от radi_nrj на Вто 18 сеп 2012 13:38, променено общо 2 пъти.
С 1 512-ка е и част от нея около 126 са за картата.
Иначе еи тая игра вече ме подпали http://zamunda.net/details.php?id=272252&hit=1.
Отдавна ми се щрака на "Токите" и все не се решавах, ама с тая игра вече "търпението ми преля". Имах един дървен симулатор за волана, ама вече ще го махна искам нещо по така.
Точно процесорите беше Котлона, да.
Иначе еи тая игра вече ме подпали http://zamunda.net/details.php?id=272252&hit=1.
Отдавна ми се щрака на "Токите" и все не се решавах, ама с тая игра вече "търпението ми преля". Имах един дървен симулатор за волана, ама вече ще го махна искам нещо по така.
Точно процесорите беше Котлона, да.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Написаното от radi_nrj е абсолютно вярно.
А самия размер на паметта до колко е малко, достатъчно или предостатъчно зависи от много фактори.
Аз за себе си установих, че под 6GB RAM на Windows 7 си е бич за производителността. В момента в който минах от 4 на 6 сякаш смених компютъра, ефекта бе поразяващ!! А допреди това бях с 1 (в последствие 2) GB на Win XP и никога не съм виждал такъв зор, както с Win 7 и 4 GB RAM (DDR3).
А самия размер на паметта до колко е малко, достатъчно или предостатъчно зависи от много фактори.
Аз за себе си установих, че под 6GB RAM на Windows 7 си е бич за производителността. В момента в който минах от 4 на 6 сякаш смених компютъра, ефекта бе поразяващ!! А допреди това бях с 1 (в последствие 2) GB на Win XP и никога не съм виждал такъв зор, както с Win 7 и 4 GB RAM (DDR3).
Последна промяна от Haralampi на Вто 18 сеп 2012 13:41, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
milmar написа:Повече памет ще се отрази само ако ползваш определени програми (CAD,CAM) работещи със графика примерно и някои игри. Иначе компа няма да стане по-бърз.
AMD Котлон (Athlon).
Съгласен съм до някъде с теб, но все пак 512 е твърде малко при съвременните изисквания на някои програми. Аваст, скайп и ютуб отворен в браузъра са способни да изцуцат 500мб само.
Ама с тоя АМД котлон нема спасение.
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега една дънна платка тоест процесора е към 100лв и то хубав видео карта 1ГБ Е 70 ЛВ. около 200лв за хубав процесор и хубава видео карта . понеже на мен ми се прецака дъното и ходих и тези цени ми казаха
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Я колега дай примерче за хубаво дъно с процесор за 100 лева, че не ми се връзват нещата
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”