Проблем със зарядно за телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Проблем със зарядно за телефон

Мнениеот STEYN » Сря 03 окт 2012 11:46

Колеги търся вашата помощ, понеже имам проблем със зарядно за телефон. Апаратът е Motorola Milestone с такъв вход за зарядно :

Изображение

Понеже нямам оригиналното зарядно до скоро ползвах това на сестра ми от Samsung и всичко работеше нормално. Днес си купих зарядно за 10 лева Western. Проблемът е такъв, че когато го пъхна в телефона изписва charging, индикацията за батерията се движи нагоре-надолу, НО процентите батерия не се покачват, реално батерията все едно въобще не се зарежда :x

Искам да отбележа, че преди някоко месеца си купих зарядно за кола, което се свързва към запалката и положението е абсолютно същото - charging, но ефект никакъв.

Пробата с тези две различни зарядни ме навява на мисълта, че някаква настройка или нещо с USB-то не е наред. Ще помоля някой ако има идея защо се получава така да удари едно рамо. Разчитам на вас :beer

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Re: Проблем със зарядно за телефон

Мнениеот STEYN » Сря 03 окт 2012 12:59

След кратко ровене из нета за проблема стигнах до това, че най-вероятно Д+ и Д- на изхода на mini usb-то са свободни, а трябва да са на късо. Лошото е, че аз много не разбирам от електроника, затова колеги прилагам една снимка, а знам че електричари има във форума. Кажете тук всичко наред ли е, кои са тия пинове Д+ и Д- и как да ги направя на късо :

Изображение

А ето и една снимка на зарядното отвътре :

Изображение

Хайде помагайте :|

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”