Препоръка за цифров фотоапарат до 300-350 лв.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръка за цифров фотоапарат до 300-350 лв.
Колеги пред дилема съм за покупка на непрофесионален цифров фотоапарат клас до 300-350лв., спрял съм се на сони, канон и никон апарата ще се ползва предимно в домашни условия, търся го и със запис на звук и видео, давайте идей.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Препоръка за цифров фотоапарат до 300-350 лв.
Гледай да е с добър до колкото може обектив, с най-добра възможна светлосила, не се хвърляй на прекалено голям Zoom или прекалено голяма разрешаваща способност. Повече от 5x и повече от 5-6 MP няма да са ти нужни, в никакъв слуай не отдавай предпочитание към даден модел, защото бил 18MP например. Като конкретен модел не мога да препоръчам.
Има си наРочна тема за фотоапарати
!
Има си наРочна тема за фотоапарати

Последна промяна от milmar на Сря 03 окт 2012 8:38, променено общо 1 път.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
milmar написа: Повече от 5x и повече от 5-6 MP няма да са ти нужни, в никакъв слуай не отдавай предпочитание към даден модел, защото бил 18MP например.
Няма как да се съглася с такова мнение.Мега пикселите ще усетиш когато я качиш на компютъра/снимката/ или на хартиен носител.Общо взето обаче от сапунерките съм най-доволен от Casio.Имам конкретно модела Exilim EX-Z1200 от доста години,12мп.,супер качествени клипове прави,по-хубави от средния клас камери.Отделно лесно се зарежда-специална стойка вързана към компа,въможност за слайдшоу,поне 20 заложени настройки за снимане в ралични условия-движение,макро и прочие.Към апарата дадоха и резервна батерия но първата няма намерение да си ходи.Снимките са невероятни,поне а сапунерка.Не на последно място искам да отбележа,че за конкретния модел се предлага и бокс за подводно снимане.Не се правят боксове а всички модели,но за този има.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Мога да те посъветвам да се придържаш към доказалото се най-добро като марка - Canon. Лично аз имам Canon, половинката ми също и сме повече от доволни и от 2-та апарата (спрямо класа си).
Виж Powershot серията. Ако не намериш нещо подходящо спрямо бюджета ти слез на Ixus серия. Powershot e advanced beginner ниво, докато Ixus е beginner.
Виж Powershot серията. Ако не намериш нещо подходящо спрямо бюджета ти слез на Ixus серия. Powershot e advanced beginner ниво, докато Ixus е beginner.
Последна промяна от Haralampi на Вто 02 окт 2012 20:02, променено общо 2 пъти.
- Haralampi
@iezekil - полза от мегапиксели за сметка на шум няма никаква! Хората, които се нуждаят от това да вадят плакати или фототапети съответно инвестират в съответната техника, която да осигурява и безшумно и качествено изображение. Ниска класа апарат с 15 мегапиксела е все едно да пляснеш HD телевизор на аналогов сигнал - мислиш си, че гледаш HD, ама образа е пълна шитня. От това няма никаква полза! Мегапикселите са чисто рекламен трик за впечатляване на неграмотни клиенти!
Неслучайно в огледално-рефлексните фотоапарати не се набляга на мегапиксели, а на съвсем други параметри!
Над 5-6-7 мегапиксела е чист overkill за нисък клас фотоапарат.
Като почнат с това да рекламират фототехника с мегапиксели.... ще рече човек че те туй апаратче за 200лв щото има 30 мегапиксела е 3 пъти по-добро от огледално рефлексния до него дето е с 10 мегапиксела и струва 1500 лв
Неслучайно в огледално-рефлексните фотоапарати не се набляга на мегапиксели, а на съвсем други параметри!
Над 5-6-7 мегапиксела е чист overkill за нисък клас фотоапарат.

Като почнат с това да рекламират фототехника с мегапиксели.... ще рече човек че те туй апаратче за 200лв щото има 30 мегапиксела е 3 пъти по-добро от огледално рефлексния до него дето е с 10 мегапиксела и струва 1500 лв

- Iezekil
Тъй,тъй.От Канона и Касиото залагам на Касио,че е по-добър.Относно останалите фактори явно ще трябва да направим по една макро снимка и аудиторията да прецени кой е за предпочитане...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
С такъв съм от година и половина http://www.canon.bg/For_Home/Product_Fi ... _SX130_IS/ .Преди беше някъде 4 стотака ,сега май не е повече от тристатина мисля
Прави ,бих казал доста прилични снимки
за любителска техника.

- Iezekil
Пич,внимавай с езика....
Какво точно да ми кажат?Колегата гледам също е купил 12 мегапикселов Канон...А какво са ти казали шефовете на Канон мога да позная...че за снимане ми върши работа и първия телефон с камера в света?
Казах-стига теории,да говорим с факти.Направете по една снимка,ще направя и аз и нека се сравни от пиксели ли е или от марки...
то и моя телефон е с 5 мп камера и прави хубави снимки.Колегата пита а мнение и му го давам-Касио Ексилим.
Какво точно да ми кажат?Колегата гледам също е купил 12 мегапикселов Канон...А какво са ти казали шефовете на Канон мога да позная...че за снимане ми върши работа и първия телефон с камера в света?
Казах-стига теории,да говорим с факти.Направете по една снимка,ще направя и аз и нека се сравни от пиксели ли е или от марки...
то и моя телефон е с 5 мп камера и прави хубави снимки.Колегата пита а мнение и му го давам-Касио Ексилим.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
samo_pechka написа:С такъв съм от година и половина http://www.canon.bg/For_Home/Product_Fi ... _SX130_IS/ .Преди беше някъде 4 стотака ,сега май не е повече от тристатина мисляПрави ,бих казал доста прилични снимки
за любителска техника.
Пропуснах да добавя- папка батериите за отрицателно време.Така ,че без резервни в джоба -не се препоръчва.Достатъчно е да имате 4 броя акута тип АА- добре заредени ,стигат за поне 300 снимки на макс.резолюция (стигал съм до 430 някъде..).Хубавото е,че при нужда влизаш в близката бакалия и си купуваш 2 алкални ( и да не са) и продължаваш да "бичиш" снимки

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Имам едно сони ДСЦ110 7.2 мп ,4 оптичен.Купувано е от Испания преди 4 години.Прави доста добри снимчици за апарат около 200 кинта.Оптиката е на Карл Цайс.Преди това имах един самсунг много недоволен.
Та мисълта ми беше да гледаш и сони.Според мен любителските им са на доста високо ниво.
Майка ми има един никон..... абе не е доволна.Много мори батериите.Все е с по 2-3 комплекта в джоба.
Та мисълта ми беше да гледаш и сони.Според мен любителските им са на доста високо ниво.
Майка ми има един никон..... абе не е доволна.Много мори батериите.Все е с по 2-3 комплекта в джоба.
- Iezekil
На касиото батерията е като на телефоните,литиево-йонна.ареждаш я докато качваш снимки или просто докато го държиш на стойката.Хубаво е,че дават резервна но на практика не ми се е налагало да я ползвам,издържа си спокойно доста снимане.
- Haralampi
Истината е, че в този клас играчите на пазара са немалко (За разлика от огледално рефлексните, където главните конкуренти са 2... айде 3).
Половинката ми е с Ixus - качеството както на снимките, така и на самия апарат като конструкция, устойчивост, живот на батерия, лекота на работа и т.н. са повече от чудесни спрямо цената разбира се.
За всеки, който има поне малък интерес към фотография обаче, а не иска просто да щрака и да се хвали, че има 20 мегапиксела фотоапарат, бих препоръчал да се насочи една категория по-нагоре. При Canon това е PowerShot! Чудесни любителски фотоапарати с немалко възможности и отлични (отново за ценовия клас) характеристики!!
Касио - не искам да влизам в спор, ще кажа само - избягвай! Ако държиш да знаеш защо - попитай гуугъл, сигурен съм, че няма да му отнеме много за да ти обясни
Сони - приемливо, но получаваш по-малко за парите си спрями Канон.
Панасоник - имат няколко сполучливи модела, но далеч не всички.
Fuji изкараха съвсем наскоро един много сполучлив модел, но за съжаление е скъпичък. Определено над посочения бюджет.
Всичко това - просто съвет от един хоби-фотограф
Половинката ми е с Ixus - качеството както на снимките, така и на самия апарат като конструкция, устойчивост, живот на батерия, лекота на работа и т.н. са повече от чудесни спрямо цената разбира се.
За всеки, който има поне малък интерес към фотография обаче, а не иска просто да щрака и да се хвали, че има 20 мегапиксела фотоапарат, бих препоръчал да се насочи една категория по-нагоре. При Canon това е PowerShot! Чудесни любителски фотоапарати с немалко възможности и отлични (отново за ценовия клас) характеристики!!
Касио - не искам да влизам в спор, ще кажа само - избягвай! Ако държиш да знаеш защо - попитай гуугъл, сигурен съм, че няма да му отнеме много за да ти обясни

Сони - приемливо, но получаваш по-малко за парите си спрями Канон.
Панасоник - имат няколко сполучливи модела, но далеч не всички.
Fuji изкараха съвсем наскоро един много сполучлив модел, но за съжаление е скъпичък. Определено над посочения бюджет.
Всичко това - просто съвет от един хоби-фотограф

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам и Сони и канон. И двата са добри, но канона ми допада повече.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”