Свързване на ел. часовник към бойлер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Свързване на ел. часовник към бойлер

Мнениеот Gazaro_wow » Чет 11 окт 2012 17:42

Здравейте колеги тези дни се сдобих с часовник който превключва дневна/нощна ел. енергия и мисля да го свържа към бойлера (примерно към 23:00 да се включва и към 4-5 сутринта да се изключва) Споделих с един съсед и той ми каза ,че го е правил ,но след 2-3 минути работа му се е стопил часовника :Mr Green Fun ето и снимки на часовника и параметрите на бойлера. Според вас ще се получи ли "номера" ?
П.С намерих и схема на свързване на самия часовник и той прекъсва "маса" а не "фаза"
Прикачени файлове
3 [800x600].jpg
2 [800x600].jpg
1 [800x600].jpg

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Свързване на ел. часовник към бойлер

Мнениеот fox_vt » Чет 11 окт 2012 18:32

За моженето може но принципно е най добре да си купиш един контактор и така да го вкл бойлера-демек часовника да управлява контактора а той бойлера.Това с цел да се защити релето на часовника и да искара по дълго.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 11 окт 2012 18:59

През контактор - задължително.
П.С.Икономия ще имаш, само при качествена изолация на бойлера.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 11 окт 2012 20:12

През контактор ама задължително 25 амперов.Часовника ще управлява само бобината.Наглясяш го ....да се включва сутринта от 3.30 до 5.30/скоро нощната енергия ще е до 6 часа като сменят времето/Така загряването ще е най близко до ползването.Лятото го правиш да се включва от 4.30 до 6.30 -тогава нощната е до 7 часа.Това при положение че бойлера загрява за 2 часа на макс.Ако е по голям като обем или по слаб като нагревател засичаш за колко време нагрява и така пропорционално нагласяш часовника.
Това съм го направил преди 5 години и вече не съм го пипал .Само че го направих с електронен програматор.Трябва да си направиш и копче за принудително включване-някой път ще ти потрябва повече вода.Ей това е плюса на програматора-превключваш зимно-лятно часово време с един бутон и си има и бутон за принудително включване и отделно че можеш да го програмираш за седмица напред.Механичния също става но е ден за ден.Струва 20 лв.

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Чет 11 окт 2012 20:28

Благодаря ви колеги за бързите отговори. Утре ще ида да взема един контактор за 25А
П.С бойлера държи по 2-3 дни топла вода. И загрява за около 1 час и 40-45 мин. до макс.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 15 окт 2012 23:03

Един съвет по темата от мен. Ако направиш настройка да се включва примерно в 4 сутринта и ти се наложи да станеш долу-горе по това време и да няма топла вода си е направо scare
Няколко пъти съм изпадал в такава ситуация, така че имай едно на ум :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”