Избор на Sony Xperia

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Избор на Sony Xperia

Мнениеот joromnt » Чет 18 окт 2012 22:17

Първо, извинявам се. Преди време пусках тема за избор на Блекбъри, но така и не посмях да посегна към марката. Сега съм се ориентирал към друго, по-голямо дръвце :Mr Green Fun В общи линий, по-голям от този диапазон като инчове ми се вижда прекалено голямо и неудобно за носене с оглед на работата ми. Ръчкам разни Самсунг-и, но са ми прекалено големи. Iphone не долюбвам, зелените ябълки не ги харесвам. В момента ползвам Sony и съм леко пристрастен.
В общи линии чудя се между Xperia U и Xperia J, гледам черните варианти. Евентуално и Xperia Go, която я дават водо и прахо устоичива.
Не съм голям спец, но в общи линии ме блазни че са с Андроид, имат си всичко което ми трябва /навигация, Wifi, достатъчно голям дисплей/.
В Xperia J ме грабва факта че има офис пакет и по-големия дисплей.
В Xperia U ме грабва една идея по-голямо време за разговори.
Моля по-запознатите да ме светнат кой е по-удачния модел от тия двамата :gay:
Единия е с двуядрен процесор, другия с едноядрен, но и двата работят на една честота. Единия има сензор за светлина, другия няма. Единия пише че поддържа Flash, но това значи ли че другия не го поддържа? В общи линии камерата не ми е от значение, но интересното е че Xperia Go има най-много функции.
Намерих това сравнение на характеристиките на двата телефона : http://www.phonearena.bg/phones/compare ... ,6966,7056

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Избор на Sony Xperia

Мнениеот slimmer » Пет 19 окт 2012 7:27

И двата имат Flash, ако това има толкова голямо значение: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4437
От тези двата съм за J: има си слот за карта памет, ICS, независимо от едноядрения (освен ако няма да го натоварваш мнооого) и двата си имат офис-преглеждане (а и да няма се сваля легално - viewer-и бол). За редактиране може да ъпгрейднеш с/у съответната сума - има си и алтернативи в Google Play.
Xperia Gо също е много добър избор с две изключения - екранът и липсата на предна камера (ако ти трябва за скайп). Просто иди да видиш дисплея на живо - пикселите му се виждат, ако се позагледаш. Ако това не те дразни и не ти трябва предна камера, Go е най-добър, поне за мен - мисля, че си има и Android 4.0 като обновление отскоро.
И само да вметна - не очаквай кой-знае какво от камерите на тези модели.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 19 окт 2012 18:56

Благодаря за мнението :да:
В общи линии телефон с операционна система не съм имал, и не съм много запознат със нещата със свалянето :Mr Green Fun Но ще му хвана цаката :Mr Green Fun
От камерите не очаквам нищо честно казано, важното е че има нещо там дето снима когато се налага и няма с какво. За хубави снимки не разчитам на телефона. Гледам че на Go камерата е с най-много функций, но това честно казано не тежи при избора.
Гледам го Xperia Go, допада ми, най-симетричен ми идва. Но ме притеснява покритието му, изглежда така все едно ще се олупи за два месеца. А пък другите са лъскави /не че е голям плюс де, щото доста лесно се дерат/... Но то няма угодия :Mr Green Fun Явно е че ще се ползва калъфче, но пак ме притеснява.
Тия класации малко противоречиви ми идват. Опитвам се да разбера коя батерия е по-издръжлива. Малко ми е трудно да си обясня как един телефон може да изкара повече време в режим на разговор, но да изкара по-малко време в режим на готовност. И как единия има по малко часове при разговор 2G и повече при разговор 3G.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 22 окт 2012 8:17

Ако очакваш от тези телефони да изкарват много време... Май по-добре да забравиш. Моят съм го добутвал до три дена макс при нормално ползване (разговори + малко интернет), тези би трябвало малко повече да карат, ама... А и това с батериите е като разхода при автомобила по спецификации.
За покритието - има силиконови протектори, които изглеждат що-годе добре (не се виждат много). Има и едни пластмасови калъфчета, пасващи на формата - аз си бях взел и бях доволен, ама понеже начинът на захващането при моя е малко специфично, се счупи при поредното отваряне, но то и няма как да е иначе, понеже е слайдър. Добави и скрийн протектори към сметката (аз предпочитам матови поради ред причини /слънце, лесно плъзгане на пръста/ 7 лв. 3 бр. от Англия).

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 22 окт 2012 10:35

Точно 3 дена му е тавана на батерията на такъв смартфон.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 22 окт 2012 17:51

Да, това за батерията ми е ясно. Няма как да кара вечно с едно зареждане, въпреки че 3 дена си е направо оферта. С тея телевизори и ровичкането в нета, два дена да изкара си е направо чудесно.
Иначе, мераклия съм на Xperia J, само дето се оказва че я няма в пазарната мрежа все още...
Иначе за протекторите за екран знам, еbay му е майката :) А калъфа ще дойде с телефона направо :)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 29 окт 2012 15:54

Така така.
Телефона е вече при мен, Sony Xperia J. Лошото е че се оказва че имало нова мода в заключването на телефоните. Понеже е от Англия от магазин на O2 и не е заключен, оказва се на практика че не тръгва с БГ карта. Поразпитах тук там, и се оказва че телефона се кодира към мрежата на първата карта която си му сложил/пустата мода в смартфоните била такава вече.../. За лош късмет, оказва се че човека дето ми го донесе го е пробвал с карта на О2 без да я знае тая игра. И сега дефакто съм със заключен телефон, работещ с мрежа за която имам карта, но на която не мога да си сложа ваучер :Mr Green Fun
Минах днес тук-там да питам за разкодиране. Обявиха ми цени все едно ще го купувам втори път. Реално, в Англия след като минат 28 дни от закупуването на телефона могат да го отключат в магазина безплатно, но не съм в Англия....

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 окт 2012 18:15

Може да пробваш да влезнеш в буут меню-о,и да му дадеш фактъри ресет.
На някои сонита трие информацията.После слагаш карта и тестваш. :wink:
Ако не е станало,драсни да търсиме други начини за този.....модел :mrgreen:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 29 окт 2012 19:23

Не става така след връщането към заводските настройки.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 окт 2012 19:27

Добре,пробвай друг безболезнен начин
Провери без карта,дали можеш да намери телефона официален ъпдейт на ром-а

http://www.sonymobile.com/global-en/sof ... /xperia-j/

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 29 окт 2012 20:24

Според телефона, версията на софт-а е същата като от сайта :cry:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 окт 2012 20:32

Ясно
Почваш да пробваш тази вечер,пък ако не стане,ще ти дам други инструкции

п.п.
В България ли си?

http://www.xperiaunlocked.com/pages/dow ... k-software

И тук,можеш да пробва с изброените методи :wink:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1642480

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 29 окт 2012 20:37

Xperia U/J Тук в Обединеното кралство струва 116 паунда модельт аз го гледам като алтернатива на бьдещият ми апарат Хтц.
Апарата се кодира спрямо оператора кьм който е купен ваучера,в твоя случай О2.
Каква цена ти обявиха за разкодиране ако не е тайна И кьде,тук струва до 20 паунда-освен ако телефона не струва над 300+ паунда.
Тук при нас имаше един човек ,които сам ги разкодираше на компа си-но си трагна-искам да кая ,че не е кои знае какво,за да ти искат басмословни суми в Бг
Има ли вариант да си пратиш обратно тела в Англия и тук твоят човек да ти го разкодира?
Sajalqvam za greshkite no s onlain kirilizatora e taka,ne moga wse da go gledam

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 29 окт 2012 21:10

Къде точно струва 116 лири Xperia J, че да пратя да ми купят още една :Mr Green Fun
Опция с отключване на телефона има в магазина от където е купен - минават 28 дни след покупката и отиваш в магазина и го отключват. И това без да ти вземат един пенс. Лошото е че не ми се чака да го носят натам-насам, още повече че е купен преди 3 дни, което значи че най-рано да го ползвам нормално след нова година. Нема сми.
Искат ми 100-110-120 лв да го отключат. Цените са за Монтана. Причината - бил много нов модел за това цената била висока още.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 29 окт 2012 21:15

Tam kadeto i Nokia lumia 800 struwa 140 paunda,a v Bg gledam sa q pusnali na 829 leva minimum price w technopolis.Kakto i da e,probwai sas saita koito ti pratih na lichno ako precenish.
Prekaleno mnogo pari ti iskat.Uspeh

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”