хладилник СНАИГЕ
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
хладилник СНАИГЕ
здравеите,предстои ми копуване на нов хладилник с долен фризер марката от която се интересувам е СНАИГЕ-казаха ми че били латвииско производство,но за мое съжаление никаде не можах да открия в Русе,обикалях в по големите магазини но там няма,моля колеги които знае нещо по въпроса да ми пише
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Re: хладилник СНАИГЕ
http://www.densi.bg/index.php?menu=4
Виж тук колега, поне аз от тях съм взимал хладилник на въпросната марка (железни са: фризер 15 г., хладиник 4 г. без грижи).
Виж тук колега, поне аз от тях съм взимал хладилник на въпросната марка (железни са: фризер 15 г., хладиник 4 г. без грижи).
Последна промяна от btkmobail на Нед 28 окт 2012 23:31, променено общо 1 път.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Има ги само в Денси
Преди 2 месеца се разделихме с един такъв след 29г. вярна служба.
Преди 2 месеца се разделихме с един такъв след 29г. вярна служба.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, като намериш чети упътването. Преди 10 години си купихме снайге, сложихме го в помещение, което зимата не се отоплява и температурата в помещението пада до +6 градуса. Хладилната част работи, фризера не замразява. Тогава се зачетох в указанието, темп на помещението трябва да е над +15. Един хладилник дето трябва даму включваш печка прави си изводи. По време на гаранцията изгоря компресора. От тогава работи безотказно. Успех с покупката!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
При Либхера са го решили доста елегантно, като в помещението е под 18 градуса има едно копче дето се щрака и това което прави е, че като затвориш вратата лампата не се гази а само намалява. Така се запазва някакъв топлообмен и компресора не остава за дълго време изключен че да му се оттече маслото съвсем.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Както казаха колегите - "Денси" ги продават. Не съм убеден дали все още са латвийски, по скоро се сглобяват в южната ни съседка
Това което съм видял не е впечатляващо като качество на изработка. Среден клас хладилник от рода на beko, daewoo, crown... Тя и цената им е такава

Това което съм видял не е впечатляващо като качество на изработка. Среден клас хладилник от рода на beko, daewoo, crown... Тя и цената им е такава

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mccoy написа:Преди 2 месеца се разделихме с един такъв след 29г. вярна служба.

На вилата имам 1 набор 1982г -пъривя тип на пазара у нас със саморазмразяване / 1 бутон/ и смяна на посоката на отвряне на вратата. Кучето още работи и замразява.

1996г купих фризер -след почти 1г. се предае словенския агрегат. Сложих нов железен от ЗИЛ - фризера още замразява при бабата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
batmit написа:Колега, като намериш чети упътването. Преди 10 години си купихме снайге, сложихме го в помещение, което зимата не се отоплява и температурата в помещението пада до +6 градуса. Хладилната част работи, фризера не замразява....
Това нещо колега, е характерно за абсолютно всички комбинирани хладилник-фризер с един компресор и един (общ) контур на хладилната и фризерната част. Понеже датчика за температура се намира в хладилната част и може да се настройва само над 0 градуса (да речем над 6), то ако в стаята е под 6 градуса просто няма нужда да се охлажда повече

Друго е при двукомпресорните или еднокомпесорни, но с два кръга

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Хмм точно на снайге се получи същия проблем светва му червената ламба и не ще да работи ако е по студено,а другия индезит не го бърка ама нз дали е с два кръга и как с един компресор два кръга изобщо 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
fox_vt написа:.... и как с един компресор два кръга изобщо
Компресорът се включва, когато има нужда да се охлади един от двата обема, независимо кой. Вентили насочват фреона към единия или другия изпарител. Има датчици за различна температура съответно във фризера и хладилника.
При "обикновените" (с един кръг) когато хладилника има нужда от охлаждане, компресора тръгва и върти докато охлади фризера дотолкова, че изпарителя му да се напълни с течен фреон, не "успява"

Но ако хладилника "не се стопли", защото в стаята е студено, компресор няма да тръгне изобщо

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”