DVD записвачка LG не чете записан DVD+RW диск
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
DVD записвачка LG не чете записан DVD+RW диск
Здравейте. От известно време записвачката ми (LG GSA-H20L) не иска да чете записан на нея DVD+RW диск при положение, че няколко години си записваше и четеше без проблем такива дискове. Когато диска е нов и празен го записва, но после като го сложа и въобще не отчита че има диск. Пробвал съм с различни марки DVD+RW дискове и все така. Записаните дискове се разчитат от други записвачки без проблем. С всички останали дискове CD, CD-RW, DVD+R няма проблем, чете и трие. Сложил съм и последния firmware и не помага. Не съм пробвал с почистващо CD и това ще е следващата ми стъпка. Някой имал ли е такъв проблем?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: DVD записвачка LG не чете записан DVD+RW диск
Аз имах сходни проблеми, които се решиха с нова записвачка. След няколко години работа просто спират частично да работят, не знам защо. Щом си опитал тривиалните неща - firmware, драйвери и т.н. най-вероятно ще се наложи да сменяш устройството.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай да почистиш лещата с парченце стиропор 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Matematiks написа:Пробвай да почистиш лещата с парченце стиропор
Има сцециални дискове за тази работа...
Но май тази записвачка е заминала...

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
И моята записвачка спря да чете DVD дискове.. И тази записвачка за 5години съм е ползвал максимум 5пъти.. Сега почна и CD то да прави проблеми като записвам диск изведнъж дава Error и спира и диска в коша... Пробвал съм да я почистя но няма ефект.. И със почистваш диск също съм пробвал отново няма ефект.. Май ще се прежалят 40лв за нова записвачка 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Няма оправия. CD-ROM-ите в даден момент просто спират да работят. Пробвал съм какво ли не - почистващ диск, чистене на лещи, смяна на firmware... ако изобщо ползваш оптичното устройство за нещо - купувай ново.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Dead man написа:Matematiks написа:Пробвай да почистиш лещата с парченце стиропор
Има сцециални дискове за тази работа...
Но май тази записвачка е заминала...
До сега не съм бил свидетел такъв диск да успее да излекува записвачка или каквото и да е, а съм виждал поне двайсетина опита за чистене с диск. Никога не съм чел и се интересувал за технологията с която работи тоя диск и сигурно ще напиша простотия, но като разсъждаващ човек се питам как аджеба диска като не опира в окото и ще махне прахта от него, освен ако освен ако в него няма вградени човечета с парцалчета да бришат!?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Хаххахх ама ти кутийката с човечетата не я ли взе като си купи почистващия диск,еее хора ами гледайте де
Сега сериозно аз съм бил свидетел как такъв диск излекува едно СД за кола,първоначално прекъсваше а после изобщо не работеше
явно човечетата са били със шкурка
И сега още по сериозно СД то е консуматив.

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Явно няма смисъл да пробвам с почистващ диск. Благодаря колеги, ще се купува нова записвачка щом никой не е успял да се пребори с китайското планирано остаряване 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Моят случай е обратен.Обаче ци дито беше на лаптоп и по лесно се стига до лещата-отваряш
Качвах седмица,веднъж,дваж триж стига донякъде или не иска да чете или забива инстала..... идеалка
Почистих леко със стиропор и нещата се оправиха

Качвах седмица,веднъж,дваж триж стига донякъде или не иска да чете или забива инстала..... идеалка
Почистих леко със стиропор и нещата се оправиха

-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
И аз имах същия проблем, но при мен дава грещка при запис на ЦД. Интересно обаче при мен се оправи със по-новия фирмуер, да видим до кога ще работи така. Да имаше някъде малко по-качствени записвачки, ама нали записвам 20 диска на година, не знам дали си заслужава....
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
И при мен се появи проблем. ДВД дискове чете, обаче СД не иска. Оправя ли се някакси тоз проблем или ново ?
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Ново. А тея почистващи дискове ги забравете, пълна тъпотия са, евтина китайска стока, която на практика няма как да свърши нещо освен още повече да прецака положението. Работя с дискове от 15 години, сменял съм доста записвачки и съм записал хиляди дискове. Почне ли една записвачка да прави такива номера си отива. Много рядко е механичен или заводски проблем.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”