Свързване на 2 телевизора към компютър
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Свързване на 2 телевизора към компютър
Колеги, схемата е следната: Имаме два телевизора. Единият телевизор е свързан с компа с HDMI. Искам да пратя от същия сигнал и на другият телевизор. И двата телевизора са нови и имат всички възможни входове. Как може да стане това? Искам просто съвсем същият сигнал, може и да не е супер качество, но да е поносимо. Вторият телевизор се намира на 15 метра от първия. Видеокартата има DVI, HDMI и D-Sub изходи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Свързване на 2 телевизора към компютър
Вземаш си преходник от DVI към HDMI, разбира се първо проверяваш дали картата поддържа HDMI със звук през DVI. 15 метрови HDMI кабели има, това е и максимума, гледай да е по-читав, от там настройваш видеокартата на Clone и на двата телевизора ще имаш еднаква картина.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз не съм чувал през DVI да може да се вади и звук. 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Звукът не ми е нужен. Искам само картина. Значи просто да взема дълъг HDMI и да го трясна на DVI изхода и всички ще вадят картина: 2те тв-та + монитора, който ще е на D-suba. 
Ако случайно излезе повече от 15 метра?

Ако случайно излезе повече от 15 метра?
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Има и 20 метрови ама цената е между 100 и 150 лв.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
chefito написа: 2те тв-та + монитора, който ще е на D-suba.
Наличието на 3 изхода не е гаранция, че графичната ти може да подкара 3 монитора (или ТВта в случая) едновременно. Плюс евентуалния лаптоп монитор, ама за него не си писал, та приемам, че той се приема да е изключен. Трябва да се търси с конкретния модел на лаптопа из нета или проба-грешка.
Да не говорим, че модерните ТВта карат на 1920*1080, а лаптопа ти ще е на нещо от рода на 16хх*ууу - с една дума с клониране ще имаш "погребални линии" на ТВтата или гаден образ заради разпъването на малката разделителна на лаптопа върху голямата разделителна на ТВто
Така че стигаме до квинтесенцията:
Къв лаптоп
Кви ТВта
Къв монитор на VGA изхода
Колко искаш да струва макс. решението?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Пари няма. Решението ще е евтино, за сметка на перфектното качество. Телевизорите са 55инчови. Не съм сигурен, че поддържат FullHD. Единият LG, другият Панасоник. Плазми са. Ще погледна после моделите. Лаптоп няма в схемата. Комп+Монитор + 2Твта. Твтата имат Д-суб и по 2-3 HDMI. Трябва да погледна за точните модели, че са качени високо, а загубих документите. Единият Тв е на 3-4 метра от компа и вече е вързан през HDMI. Другият, обаче е на 15 метра дирекрен път. Ако се окабели хубаво по ъглите отиваме на над 20
. Мониторът и едното ТВ вече си работят в схемата. Остава далченото ТВ.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Значи нещо не съм дочел като хората.
Може да пробваш да вържеш вече работещото тв с още един кабел, така че да е двойно вързано и да видиш дали под уиндовс ще ти покаже, че имаш 3 дисплея, макар и не едновременно активни.
Ако това стаане мижеш да идеш да вземеш дългия кабел, а не да се набуташ директно с него.
Може да пробваш да вържеш вече работещото тв с още един кабел, така че да е двойно вързано и да видиш дали под уиндовс ще ти покаже, че имаш 3 дисплея, макар и не едновременно активни.
Ако това стаане мижеш да идеш да вземеш дългия кабел, а не да се набуташ директно с него.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Чудомир написа:Значи нещо не съм дочел като хората.
Схванах! Отлична идея! Ще тествам веднага!
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има 6 начина да свържеш ТВ с РС - с VGA, с чинчове, c DVI и с HDMI
- с VGA можеш да пренесеш само картина, VGA e чувствителен за разстояние (но не в такава степен, колкото HDMI), та кабела трябва да е качествен с дебели жила и с ферити в двата края. За звук трябва отделно решение, примерно кабел с чинчове до телевизора, но ще имаш само стерео или другия вариант някакво външно решение, примерно усилвател с колони.
- със s-video - само картина, стар и неудачен за съвременен телевизор вариант
- с чинчове (1 за картина и два за звук (също стар вариант)) можеш да пренесеш и звук (пак само стерео), но с такъв вид кабел съм връзвал само обикновен кинескопен телевизор и не знам как ще е при LCD (според мен това е най-неудачния вариант). Кабела за картината също трябва да е дебел и с добра ширмовка за да не внася смущения.
- със SCART можеш да пренесеш и звук (стерео) и картина, но този начин беше поджодящ за кинескопни телевизори, а и толкова дълъг едва ли има (аз поне не съм виждал)
- с DVI можеш да пренесеш само картина, но пък с по-високо качество, отколкото с VGA (то пак си зависи и от качеството на кабела де). За звук пак ще трябва да мислиш отделно решение.
- най-съвременния и най-удачен вариант е с HDMI, при него пренасяш звук и картина с високо качество, обаче има едно но - HDMI е много чувствителен за растояние, за толкова дълго ще ти трябва много качествен и задължително марков кабел, а такъв струва цифра пари.
- вече има и display port - това животно обаче не съм го имал и не мога да го коментирам, а и видеокартата ти едва ли има такъв.
Идеята на Чудомир нещо не я схванах, да обясни как предлага точно да ги вържеш заедно двата телевизора?
Каква ти е видеокартата - nVidia или ATI(AMD)? (ати-то е по-кофти за настройка, поне за мен). Как си вързал първия телевизор? И каква е целта на занятието - да се гледат филми предполагам, но в какъв точно формат? Обикновени дивексове само или с по-високо качество?
Няма ли да е по-добра идея да си вземеш още едно вехто РС за втория телевизор, вместо да се чудиш как да ги правиш тия гимнастики?
Има вариант и да си сложиш втора видеокарта на компютъра.
- с VGA можеш да пренесеш само картина, VGA e чувствителен за разстояние (но не в такава степен, колкото HDMI), та кабела трябва да е качествен с дебели жила и с ферити в двата края. За звук трябва отделно решение, примерно кабел с чинчове до телевизора, но ще имаш само стерео или другия вариант някакво външно решение, примерно усилвател с колони.
- със s-video - само картина, стар и неудачен за съвременен телевизор вариант
- с чинчове (1 за картина и два за звук (също стар вариант)) можеш да пренесеш и звук (пак само стерео), но с такъв вид кабел съм връзвал само обикновен кинескопен телевизор и не знам как ще е при LCD (според мен това е най-неудачния вариант). Кабела за картината също трябва да е дебел и с добра ширмовка за да не внася смущения.
- със SCART можеш да пренесеш и звук (стерео) и картина, но този начин беше поджодящ за кинескопни телевизори, а и толкова дълъг едва ли има (аз поне не съм виждал)
- с DVI можеш да пренесеш само картина, но пък с по-високо качество, отколкото с VGA (то пак си зависи и от качеството на кабела де). За звук пак ще трябва да мислиш отделно решение.
- най-съвременния и най-удачен вариант е с HDMI, при него пренасяш звук и картина с високо качество, обаче има едно но - HDMI е много чувствителен за растояние, за толкова дълго ще ти трябва много качествен и задължително марков кабел, а такъв струва цифра пари.
- вече има и display port - това животно обаче не съм го имал и не мога да го коментирам, а и видеокартата ти едва ли има такъв.
Идеята на Чудомир нещо не я схванах, да обясни как предлага точно да ги вържеш заедно двата телевизора?
Каква ти е видеокартата - nVidia или ATI(AMD)? (ати-то е по-кофти за настройка, поне за мен). Как си вързал първия телевизор? И каква е целта на занятието - да се гледат филми предполагам, но в какъв точно формат? Обикновени дивексове само или с по-високо качество?
Няма ли да е по-добра идея да си вземеш още едно вехто РС за втория телевизор, вместо да се чудиш как да ги правиш тия гимнастики?
Има вариант и да си сложиш втора видеокарта на компютъра.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
През DVI се прехвърля и звук, поне при АТИ карти става с техния собствен преходник. Ако е Ати картата се търси такъв преходник и няма проблем. Вариант е и покупка на карта с 2 HDMI изхода...
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bnick написа:През DVI се прехвърля и звук, поне при АТИ карти става с техния собствен преходник. Ако е Ати картата се търси такъв преходник и няма проблем...
http://pinouts.ru/Video/dvi_pinout.shtml - къде е аудио сигнала?
DVI e стандарт за видео връзка, няма Ати, няма нВидия.
Едит: Сега се зачетох, понеже ми стана интересно и в един руски форум прочетох, че наистина имало някакъв HDMI -> DVI фирмен преходник на Ати, който обаче първо е с чип вътре, което си е някаква рядко срещана екзотика и освен това не се продава отделно. А и не поддържал всички Ати карти

http://images.people.overclockers.ru/144626.gif
Ето и официалния линк - http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... twork.aspx
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Моята HD4730 пари инсталация на пълния комплект драйвери се видя и втора аудио карта точно за HDMI изхода. Тя самата карта е с 2хDVI и 1xVIVO и за да тръгне аудиото трябва въпросния адаптер. Виж обаче нямаше как да пробвам дали ще работи и с 2-та изхода едновременно пък и в случая е без значение защото колегата го интересува само картина.
chefito, да н'са праи на ущипан, а да каже какви са параметрите на компа(по точно на видеокартата) да видим дали изобщо може да клати 3 монитора на веднъж
chefito, да н'са праи на ущипан, а да каже какви са параметрите на компа(по точно на видеокартата) да видим дали изобщо може да клати 3 монитора на веднъж

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”