Въпрос относно конвектор ADAX
Въпрос относно конвектор ADAX
Наскоро си купих такъв конвектор за около 30квадрата капацитет с нещо електронно регулиране или нещо такова. Стаята, в която се използва е около 20 квадрата. До сега когато го погледна индикатора винаги е включен. Не трябва ли да се изключва когато достигне желаната температура (22-24°С) или тогава просто използва по-малко мощност?
Попрочетох темата за отоплението и именно тя ме насочи към този вид уред и марка. Какъв му е принципа на действие на този уред?
Попрочетох темата за отоплението и именно тя ме насочи към този вид уред и марка. Какъв му е принципа на действие на този уред?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Въпрос относно конвектор ADAX
принципа му е да се пали и да се гаси през няколко секунди но 20кв си е доста може би не му стига мощност и грее постоянно
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
И аз ползвам Адакс за стая 20кв, и когато достигне температурата се изключва, след това се включва за секунди и пак изключва - поддържа я просто. Той ако не изключваше изобщо в стаята щеше да стане сауна - 2 киловата е моя и грее сериозно.
Значи ли това, че въпреки че индикатора свети той не грее?
Защото 30 дена * 24 часа * 50 стотинки / час = Сметка за ток от типа "Шок и ужас" и то само от един електроуред.
Защото 30 дена * 24 часа * 50 стотинки / час = Сметка за ток от типа "Шок и ужас" и то само от един електроуред.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
ADAX е мн. добра марка.
Щом свети - значи грее (не го ли усещаш като сложиш ръка отгоре?).
А ако не изключва - или не достига температурата (не му достига мощност за толкова голямо помещение) или има дефект!
Нормално е просто да изключи при достигане на зададената температура като имай предвид, че числото не е задължително да отговаря на реална температура - на моя конвектор нагласени малко над 15 отговарят на около 20 градуса температура на въздуха в стаята.
Щом свети - значи грее (не го ли усещаш като сложиш ръка отгоре?).
А ако не изключва - или не достига температурата (не му достига мощност за толкова голямо помещение) или има дефект!
Нормално е просто да изключи при достигане на зададената температура като имай предвид, че числото не е задължително да отговаря на реална температура - на моя конвектор нагласени малко над 15 отговарят на около 20 градуса температура на въздуха в стаята.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, аз ползвам същите конвектори за отопление вкъщи. Като ги купувах преди две години ми казаха, че най-големият конвектор е с мощност 2KW, чиито капацитет за отопление е помещение от 20 квадрата, като това е пределният максимум. Сега като разгледах и пак не намерих конвектор с по-голяма мощност, не искам да се заяждам, просто инфо. Едното помещение вкъщи е малко по-голямо от 20 квадрата и се наложи да взема още един панел с по-малка мощност, за да се отоплява ефективно. За принципа на действие е както казват колегите преди мен, свети работи, не свети - не работи, когато достигне температурата се изключва, след това се включва за секунди и пак изключва - поддържа я просто. 

Вече има по-мощни моя е за 30 квадрата, 2,5кВ, взех такъв щото нямаше в момента 3кВ., а имах само една духалка.
За това за градусите си го мислех да почна скоро наблюдение, обаче вече са спестени.
За това за градусите си го мислех да почна скоро наблюдение, обаче вече са спестени.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
такава мощност определено трябва да е достатъчна за такава квадратура според мен!
Аз отоплявам около 14кв. стая с 800W без никакъв проблем и то на ниска степен.
Естествено въпрос и на изолация на помещението... ако духа отвсякъде...
Аз отоплявам около 14кв. стая с 800W без никакъв проблем и то на ниска степен.
Естествено въпрос и на изолация на помещението... ако духа отвсякъде...
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Я кажи какъв цвят е тази лампа
Зелен, тя е единствена. Къде се вижда на колко градуса е настроен - до лампичката или малката дупчица между прекъсвача и потенциометъра?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Е на врътката си има цифри.
Доколкото виждам си го надул на 30
Или се лъжа
Доколкото виждам си го надул на 30

Или се лъжа

Въпросът е кои цифри да гледам до дупчицата или до лампичката?
Ако съдя по инструкцията би трябвало да дй лампичката според мен.
Ако съдя по инструкцията би трябвало да дй лампичката според мен.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
До лампичката
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега, с 2 ADAX-а сме вкъщи.
Не съм запознат с точно този модел, но тялото му изглежда доста късо за да отоплява ефективно 20 квадрата?
Нашите Адакси са почти 2 метра дълги...
Не съм запознат с точно този модел, но тялото му изглежда доста късо за да отоплява ефективно 20 квадрата?
Нашите Адакси са почти 2 метра дълги...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”