Кой е най-евтиният начин да се осигури захранване на смартфон или таблет в колата ?
- директно ток от някъде може ли да се вземе, как и колко $ би излязло
- кои са читави и евтини зарядни за запалка ? /повечето, макар и 2А не стават, не пускат достатъчно ток за таблет, или не ги хваща, или просто батерията пада по-бавно/
ток за смартфон/таблет в кола
- napu6en_marmot
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ток за смартфон/таблет в кола
http://iphone.mobility.bg/forum/viewtop ... 26&t=20166 Със зарядно за запалка миналия месец един приятел за 40мин каране си зареди батерията на Iphone 4 от 5% до 100%, докато от контакта вкъщи казва че стана по-бавно.
Това му е зарядното:
Това му е зарядното:
аз също гледах такива, както и от алибаба, ама има вариант таблета да се ползва повече и не искам да си блокирам запалката, щото за нея чакат и други устройства: навигация, антирадар, телефон ... та по-скоро ме интересува допълнително окабеляване, с цел повече "дупки" където да мога да си зареждам всички устройства при нужда колко би излязла ? Разклонител за запалки има ли, колко е максималния капацитет на устройствата, който могат да се вържат към нея ?
- napu6en_marmot
- Автомобил:
- Двигател:
А какво мислиш за този вариант: http://iskambg.com/avto-aksesoari/25-ra ... a-usb.html - 8лв. и има 3 изхода за запалка + USB да си включиш смартфона или таблета
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
За таблет не знам, но обикновените USB адаптерчета за запалка за смартфон вършат работа. Ако го ползваш едновременно с това за навигация разбира се става бавно.
Иначе - конвертор към 220V и готово, но лично на мен не би ми допаднал такъв вариант за редовно ползване.
Не пречи да си изкараш втори изход за запалка, при мен има такъв именно с цел зареждане на телефон/навигация и се намира под жабката по-навътре.
Иначе - конвертор към 220V и готово, но лично на мен не би ми допаднал такъв вариант за редовно ползване.
Не пречи да си изкараш втори изход за запалка, при мен има такъв именно с цел зареждане на телефон/навигация и се намира под жабката по-навътре.
да, този разклонител е интересно решение, мога да пробвам и аз да го изкарам в пепелника, така или иначе не го ползвам. Иначе имам две запалки в купето, втората обаче е в средната конзола на задните седалки и е малко неудобно с кабелите.
Живот и здраве на пролет ще правя един ски трип и искам да се подготвя. Стандартните зарядни в запалка са по 0.5А, за смартфон трябва да е 1А, а за таблет 2А. Само че на читаво такова за таблет се попада трудно, а оригиналните са маса пари. Ако е някое "куче" (пробвал съм дори 3.1А), като го вържеш към таблета, или няма да стане нищо, или ще почне само да отчита че зарежда, а батерията реално пак ще падне ама по-бавно.
Колко ток може да се изкара от една запалка, респективно консуматора да вържеш ? двете запалки в купето заедно ли са вързани ?
Живот и здраве на пролет ще правя един ски трип и искам да се подготвя. Стандартните зарядни в запалка са по 0.5А, за смартфон трябва да е 1А, а за таблет 2А. Само че на читаво такова за таблет се попада трудно, а оригиналните са маса пари. Ако е някое "куче" (пробвал съм дори 3.1А), като го вържеш към таблета, или няма да стане нищо, или ще почне само да отчита че зарежда, а батерията реално пак ще падне ама по-бавно.
Колко ток може да се изкара от една запалка, респективно консуматора да вържеш ? двете запалки в купето заедно ли са вързани ?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Обади се на вносителя на Hama
Аз ползвам само техни зареждачки,които си отговарят на заряда.
Преди си бях взел от горе споменатите,та от София до Пловдив,телефона умря.Там на зор до метро за такава зареждачка и газ към морето
Аз ползвам само техни зареждачки,които си отговарят на заряда.
Преди си бях взел от горе споменатите,та от София до Пловдив,телефона умря.Там на зор до метро за такава зареждачка и газ към морето

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”