Минавам направо на казуса:
Вчера подписахме с жена ми два самостоятелни (отделни) договора към Мтел. В общи линии си прехвърлихме примите на абонаментен план.
До тук всичко точно. Прибирам се вкъщи и след час някъде си пускам новата карта както ме инструктираха от офиса. Веднага се започва едно флудене с тъпи СМС-и от номер 1001. За гласовата поща, за тва, за онова... някакъв благ мобилен спамец... Обадих се на *88 обясних им на хората кое да ми пуснат и кое да ми изключат като услуги и така. От там се започва едно лудо спамене с СМС-и. Услугата Х включена. Услугата Х изключена. Включена. Изключена. Включена. Изключена... взеха да се побърквам! В общи линии имам около 20 СМС-а за едно и също нещо като последните няколко са по нощите

Стискайки зъби и с идеята, че вече съм един от многото преебали се да минат на план си легнах.
Днес повече такива съобщения слава Богу нямаше чак до късния следобяд когато получих следното:
"Вашият номер в включен в телефонната справочна услуга M-tel Contact. Благодарим за вашето съгласие"

В този момент изтрещявам! Отварям сайта на оператора и чета. Чета, чета, чета и изтрещявам все повече

Набутали са ме в телефонния си указател с всичките ми лични данни които съм посочил по договор

Звъня на *88 и там едвам задържайки нервите си задавам въпросите си. Любезно ми обясняват, каква била услугата и, че трябва да мина през техен офис за да я спра. Когато попитах как се е самоактивирала ми отговориха, че не знаят и вероятно не съм бил обърнал внимание на клауза в договора.
Препрочетох си договора и намерих въпросната клауза която трябва изрично да бъде маркирана за да ми стартират услугата, а моята НЕ Е! На жена ми договора е същия и при нея няма такива дивотии.
Сега излишно е да споменавам, че съм изключително крив за това, че някой заспал полуидиот не си е свършил работата и ми е раздухал личните данни в скапаният им указател. Утре ще се изсипя в офиса където подписвах и ще ги вдигна във въздуха.
Въпросът е:
Има ли смисъл от жалба? Към кого да я адресирам и какъв ще е резултата? Извинително писмо не ме устройва.
Има ли опция да се сезира нещо комисия за защита на личните данни? Някакво КЗП или знам ли...
Някой въобще имал ли е подобни драми с тея полу-човеци?