Проблем с услуга на M-Tel

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Проблем с услуга на M-Tel

Мнениеот groznika » Сря 11 ное 2009 21:44

Здравейте колеги :)
Минавам направо на казуса:

Вчера подписахме с жена ми два самостоятелни (отделни) договора към Мтел. В общи линии си прехвърлихме примите на абонаментен план.
До тук всичко точно. Прибирам се вкъщи и след час някъде си пускам новата карта както ме инструктираха от офиса. Веднага се започва едно флудене с тъпи СМС-и от номер 1001. За гласовата поща, за тва, за онова... някакъв благ мобилен спамец... Обадих се на *88 обясних им на хората кое да ми пуснат и кое да ми изключат като услуги и така. От там се започва едно лудо спамене с СМС-и. Услугата Х включена. Услугата Х изключена. Включена. Изключена. Включена. Изключена... взеха да се побърквам! В общи линии имам около 20 СМС-а за едно и също нещо като последните няколко са по нощите :beat_butt2
Стискайки зъби и с идеята, че вече съм един от многото преебали се да минат на план си легнах.
Днес повече такива съобщения слава Богу нямаше чак до късния следобяд когато получих следното:

"Вашият номер в включен в телефонната справочна услуга M-tel Contact. Благодарим за вашето съгласие"

:shock
В този момент изтрещявам! Отварям сайта на оператора и чета. Чета, чета, чета и изтрещявам все повече :horror:
Набутали са ме в телефонния си указател с всичките ми лични данни които съм посочил по договор heavy metal zork
Звъня на *88 и там едвам задържайки нервите си задавам въпросите си. Любезно ми обясняват, каква била услугата и, че трябва да мина през техен офис за да я спра. Когато попитах как се е самоактивирала ми отговориха, че не знаят и вероятно не съм бил обърнал внимание на клауза в договора.
Препрочетох си договора и намерих въпросната клауза която трябва изрично да бъде маркирана за да ми стартират услугата, а моята НЕ Е! На жена ми договора е същия и при нея няма такива дивотии.

Сега излишно е да споменавам, че съм изключително крив за това, че някой заспал полуидиот не си е свършил работата и ми е раздухал личните данни в скапаният им указател. Утре ще се изсипя в офиса където подписвах и ще ги вдигна във въздуха.
Въпросът е:
Има ли смисъл от жалба? Към кого да я адресирам и какъв ще е резултата? Извинително писмо не ме устройва.
Има ли опция да се сезира нещо комисия за защита на личните данни? Някакво КЗП или знам ли...

Някой въобще имал ли е подобни драми с тея полу-човеци?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с услуга на M-Tel

Мнениеот LILO&STICH » Сря 11 ное 2009 21:48

уф,пак драми mhihi

това не е ли удобен момент да ги подвеш под съдебна отговорност

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 11 ное 2009 21:51

Грози не ти е лесно mhihi

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 11 ное 2009 21:52

LILO&STICH написа:уф,пак драми mhihi

Ми за мен са си драми. Повече от 5 години съвсем целенасочено ползвам прима карта. Сега с новия закон се наложи да я регистрирам и се обезсмисля притежаването на предплатена карта. Реших, че за добро или за лошо е време да мина на договор и ето. За няма и 24 часа вече започнах да съжалявам...
Достатъчно неприятно ми беше да си дам личните данни за регистрирането на номера, а сега за капак и телефонен указател :beat_butt2

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 11 ное 2009 21:56

КЗП
Комисия за защита срещу дискриминация
заплахи с преса
разговор с шеф над средното ниво
другите са безгласни роботи
абе ако ти се занимава има матриял

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 ное 2009 22:01

Доколкото знам в мтел контакт има само име и телефон. Те че тарикатеят на дребно е едно, ама се съмнявам че чак толкова ще ти е проблем дето са те включили.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 11 ное 2009 22:03

Чудя се дали ми се занимава.
Така или иначе ще получа извинения с братско потупване по рамото още като им извия скандала в офиса утре.
Ако ги подкарам с институциите най-много да ми се извинят писмено и официално...
Чудя се каква ще е ползата от подобни мерки? Надали ще им се подобри обслужването. Надали ще ми анулират натрупаната сметка. Надали ще ме преместят в списък с ВИП клиенти на които не им се надписват сметките и не им се спами с СМС-и...

ПП
maxpayne,
да проблем ми е и то ОГРОМЕН. Имам поне милион причини да не искам това!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 11 ное 2009 22:05

maxpayne написа:Доколкото знам в мтел контакт има само име и телефон. Те че тарикатеят на дребно е едно, ама се съмнявам че чак толкова ще ти е проблем дето са те включили.

Е хич не е проблем и днеска и нощеска да ти пращат някакви тъпи смс.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 ное 2009 22:13

KirilGeorgiev написа:Е хич не е проблем и днеска и нощеска да ти пращат някакви тъпи смс.

Това какво общо има с включването на номера му в указателя? А за смс-ите - в по-старите договори също имаше клауза, че могат да ти пращат спам, тъй че...

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 11 ное 2009 22:27

С мобилната версия на M-Tel CONTACT ще намерите изключително разнообразна информация за:

фирми, които чрез М-Tel CONTACT вече имат своята „мобилна” визитна картичка
телефонни номера и адреси на търговски вериги, агенции за недвижими имоти, бензиностанции, автосервизи, аптеки, детски градини, клонове и офиси на банки, пълен списък на банкоматите в страната, кодове за услуги и много други
абонати на М-Тел, които са предоставили своите данни и са заявили своето желание и съгласие да участват в услугата
координати на хотели, мотели, санаториуми, заведения, нощни барове и казина, дискотеки, клубове и други обекти, предлагащи развлечения и туризъм и много друга полезна информация.

Можете да търсите:

частни лица – по име, фамилия и населено място
фирми – по име на фирма, вид дейност и населено място.

И така основното в случая е, че изключително много държа да запазя максимално личното си пространство в мрежата на оператора. Спрял съм си всички видове известявания за активност на номера, активирал съм си клир и тн. Това ми е личният номер и не е просто прищявка стремежът ми да го опазя като личен вместо като публичен.
На второ място идва факта, че НЕ съм дал съгласие за случилото се, а въпреки това то се случва и на хората от м-тел не им пука чак толкова за това недоразумение.
На трето място е въпросът щом една подобна услуга изискваща писмено разрешение лично от титуляра на договора може да се "самоактивира"... какви още неща може да ми се самослучат ей тъй от самосебе си в М-тел?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 11 ное 2009 22:57

Гро, вманиачаваш се mhihi Винаги който иска може да те намери ако ще да използваш сателитния телефон на Бин Ладен.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 11 ное 2009 23:08

rosy написа:Гро, вманиачаваш се mhihi Винаги който иска може да те намери ако ще да използваш сателитния телефон на Бин Ладен.

Роси, имам 15 любовници които ми нямат този номер и никоя от тях не бачка в МВР-то.
Отговорът ми задоволителен ли е?

Не е важно кой как може да ме открие, а факта, че ме правят на маймуна. Сега даже трябва даим се занеса на крак в миризливия офис за да спра гнусната им услуга...

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 12 ное 2009 8:10

Еми звънни и им кажи, че си писал че не си съгласен и им кажи да те изключат.Защото тези в Мтел даже и не гледат дали си написал съгласен или не а направо включват. При мен така се беше получило въпреки че изрично бях написал че не съм съгласен. И всичко се оправи с обаждане на оператор. :)

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Чет 12 ное 2009 9:29

Аз имах наскоро разправии с Мтел по повод на това, че от 1001 и 500 ми изпращат системно рекламни съобщения. Писах им мейл в сайта, като цитирах дата и текст на смс-ите, насочиха ме към *88. Обадих се и почти любезно обясних на Мтел момъка ситуацията. Той ме увери, че ме включва в някакъв black mail list и няма да ме тормозят повече. За номер 500 се наложи да пратя допълнително безплатен смс да престанат. Случи се преди месец и все още не са ме тормозили. Според мен каузата ти не е загубена, просто трябва да си отстояваш правата.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 12 ное 2009 9:39

Специално за последната игра на мтел, дето пращат смси от 500, в първия смс беше написано - Ако не искате да получавате такъв спам изпратете безплатен смс на номер *****.
Пратих и до сега не са се издънили.
Глобул обаче са гадове и всеки ден ме спамят :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”