С какво да си почистя екрана на лаптопа ?
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
С какво да си почистя екрана на лаптопа ?
Здравейте, често забърсвам екрана на Probook-а си със суха кърпа колкото да обере прахта, но вече просто само със суха кърпа не става. С какъв препарат да го почистя, без да го нараня и да не останат следи? Преди доста време си купих от Office 1 Superstore препарат за почистване на монитори но по матовия монитор на PC-то ми останаха трайни бели следи. Препарата за стъкла от рода на Medix и Clein прекалено ли са агресивни ? 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: С какво да си почистя екрана на лаптопа ?
Леко влажен микрофибърен парцал на LOCEX прави чудеса. Има ги в повечето магазини ама гледай задължително да е LOCEX!!!
В едни картонени опаковки са и вървят около 2лв ама си заслужава парите от всякъде. Има и много други дето само пише, че са от микрофибър.
В едни картонени опаковки са и вървят около 2лв ама си заслужава парите от всякъде. Има и много други дето само пише, че са от микрофибър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Микрофибърът оставя влакна, аз го чистя със спрей за монитор и салфетка и става перфектно
- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Сутринта чистих лаптопа с мокра тоалетна хартия, добре се получи.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Аз от няколко години ползвам това и съм доволен.Пробвах подобни ан офис1, но за нищо не стават, а са почти на същата цена.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
С хартия и препарат за стъкло го чистя аз и нищо не му е станало засега. 

- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С хартия или салфетка не е добра идея, особено пък суха, понеже надрасква незабележимо, но става забележимо от многократно ползване.
Разните му Медикс и подобни ширпотреби са категорично непрепоръчителни. Ако са на спиртна основа могат да повредят дисплея - защо да се рискува, като си има специални препарати за целта.
Аз лично обаче предпочитам мека микрофибърна кърпа намокрена с чиста вода и добре изстискана, за да не попадне мокро в основата на дисплея. И чистя само при неработещ лаптоп.
Разните му Медикс и подобни ширпотреби са категорично непрепоръчителни. Ако са на спиртна основа могат да повредят дисплея - защо да се рискува, като си има специални препарати за целта.
Аз лично обаче предпочитам мека микрофибърна кърпа намокрена с чиста вода и добре изстискана, за да не попадне мокро в основата на дисплея. И чистя само при неработещ лаптоп.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
влажна "Щведска кърпа".....някаква разновидност на микрофибъра, но чисти идеално...навзимал съм 10 и от колата до дома чистя с нея(без препарат)
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Не един лаптоп ми е минал през ръцете - всички съм ги чистил и чистя с най-обикновен препарат за прозорци и носна хартиена кърпичка или домакинска хартия! Единствената драскотина която някога съм нанасял бе когато реших да си смуча прахта от клавиатурата с прахосмукачка и ми се отплесна ръката и пернах екрана!
За мен тия неща с микрофиберните кърпички и специалните препарати са малко пресилени или поне когато става дума за качествен лаптоп. Но който иска да е по-спокоен - разбира се това е начина.
От известно време ползвам препарат специално за монитори - действително върши по-добра работа, а и е малко по-гъст и не се разтича така както такъв за прозорци, но както казах и с второто става стига човек да не допуска да се стича под екрана.
По-критично според мен е бърсането на прах на сухо - това само с нещо много меко и без натиск - най-добре:

За мен тия неща с микрофиберните кърпички и специалните препарати са малко пресилени или поне когато става дума за качествен лаптоп. Но който иска да е по-спокоен - разбира се това е начина.
От известно време ползвам препарат специално за монитори - действително върши по-добра работа, а и е малко по-гъст и не се разтича така както такъв за прозорци, но както казах и с второто става стига човек да не допуска да се стича под екрана.
По-критично според мен е бърсането на прах на сухо - това само с нещо много меко и без натиск - най-добре:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ползвам това и съм доволен - http://www.gsstroimarket.bg/view/100185.html
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има специални препарати за почистване на TFT монитори (8-10лв.)и с една хубава кърпичка микрофибър или такава за очила и си готов 

- snakebg
- Автомобил: Dolf III
- Двигател: ABD
При мен става перфектно с една мокра кърпичка, като я оставя да изсъхне малко, за да не оставя следи като изсъхне монитора, забърсвам екрана няколко пъти и после с една кърпичка за очила минавам и става като нов!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Вода + гюдерия или микрофиберна кърпа, ако е много замърсен може и препарат за чистене на прозорци напръскан върху микрофибърната кърпа/гюдерия, не му се плаши не е толкова нежно и чупливо!
Хората ги бъркат с тфт лсд монитори от първо поколение, които се появиха на пазара преди 10г и бяха без защитно стъкло ака пластмаса пред матрицата, в общи линии това е, търкай го и не му се плаши!!!!!
Хората ги бъркат с тфт лсд монитори от първо поколение, които се появиха на пазара преди 10г и бяха без защитно стъкло ака пластмаса пред матрицата, в общи линии това е, търкай го и не му се плаши!!!!!
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Аз, като си купувах монитора, с него вървеше една кърпичка—не знам каква е точно, но е добра.
Иначе, не използвам никакви препарати, а само чиста вода. Дори, в ръководството на монитора изрично си пишеше, че се чисти само с вода. Не, че ако използваш някакъв препарат ще му стане нещо.
Иначе, не използвам никакви препарати, а само чиста вода. Дори, в ръководството на монитора изрично си пишеше, че се чисти само с вода. Не, че ако използваш някакъв препарат ще му стане нещо.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”