Лаптопи,мнения,препоръки и цени!
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Лаптопи,мнения,препоръки и цени!
Здравейте, идва време да си взимам лаптоп и искам да си взема максимално най-доброто за тази сума. Като марка съм се спрял за сега на HP, с хард над 500 GB, процесор i серия на Intel. Моля някой който е по - на вътре в нещата да ми препоръча нещо. 

Последна промяна от piter_96 на Вто 25 дек 2012 23:05, променено общо 2 пъти.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Избор на лаптоп до 900 лева
Като цяло си в грешен раздел иначе варианти много
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Аз си взех това и съм много доволен и за игри става и за работа а и е 850лв модела е HP PROBOOK 4535s
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Основно ще го използвам за интернет, обработка на снимки и филми. Забравих да спомена, че искам да е с външно видео може би 1GB. За сега съм се спрял на тези двата http://www.technomarket.bg/products/091 ... su-a1z57ea
http://laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_G6 ... sq_LZ156EA
Казаха ми че HP-тата много греели. Вярно ли е?
http://laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_G6 ... sq_LZ156EA
Казаха ми че HP-тата много греели. Вярно ли е?
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Този не е с външно видео, но ми се струва най-добрия избор за ~900 лв.
http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PAC ... y-6GB-3892
За тези пари всички други са с core i3, този е с core i5 което е много по-добър избор, харда ти е 500 и бърз. Корпуса на лаптопа е алуминиев, а не евтина пластмаса, здрав и стабилен.
п.с. В една компютърна конфигурация хард дискът е най-бавния компонент, а и при двата лаптопа които си показал е на 5400rpm.
http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PAC ... y-6GB-3892
За тези пари всички други са с core i3, този е с core i5 което е много по-добър избор, харда ти е 500 и бърз. Корпуса на лаптопа е алуминиев, а не евтина пластмаса, здрав и стабилен.
п.с. В една компютърна конфигурация хард дискът е най-бавния компонент, а и при двата лаптопа които си показал е на 5400rpm.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Стой далеч от мултимедиината серия на HP. Ако си решил да е HP - нека е Пробуук.
Павилионите имат заслужена слава за лошо качество и ниска надеждност.
Бюджета ти не е много висок, така че е хубаво да определиш приложението и приоритетите ти. Т.е. да дефинираш дали ти е нужен мултимедиен лаптоп, портативност (т.е. например нетбуук) или издръжливост и надеждност (бизнес серия).
Всичкото накуп е почти невъзможно, а за 900 лв - още по-малко.
Определи приложение, желаният размер и дали ще го ползваш предимно стационарно (на мястото на десктоп) или ще го транпортираш често и т.н.
Павилионите имат заслужена слава за лошо качество и ниска надеждност.
Бюджета ти не е много висок, така че е хубаво да определиш приложението и приоритетите ти. Т.е. да дефинираш дали ти е нужен мултимедиен лаптоп, портативност (т.е. например нетбуук) или издръжливост и надеждност (бизнес серия).
Всичкото накуп е почти невъзможно, а за 900 лв - още по-малко.
Определи приложение, желаният размер и дали ще го ползваш предимно стационарно (на мястото на десктоп) или ще го транпортираш често и т.н.
- Haralampi
TiL написа:CPU INTEL CORE I3-2330M 2.2 GHz
...
VIDEO AMD RADEON HD 6470M 1GB DDR3
Ако ти трябва стабилна машина се насочи към пц! За мобилност си вземи нетбук/таблет
Ерата на PC-тата много отдавна мина.... нямам такова от почти 9 години

Освен ако не ти трябва игрална машина... няма защо да не купиш лаптоп, още повече, че е много по-лесно продаваем след време, спрямо кашон-комп.
Не знам какво имаш предвид под "стабилна машина" - лаптопа седи точно толкова "стабилно" и на бюрото, но и на коленете, колкото и стац. комп.

- Haralampi
P.s. Тук има полезна инфо относно марки, качество и т.н.: viewtopic.php?f=67&t=271516&start=45
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Ако ти трябва дълго време да работи процесора на макс (видеообработка), по-скоро гледай за стационарен компютър - по-бавно ще се амортизира. Ако си имаш монитор, за 900 лв може да си сглобиш достойна машина с i5, която мисля, че ще бие съответните лаптопи по производителност. Виж ако си нямаш, е друга работа.
Ако много държиш на лаптоп - някой ProBook за около 950 лв ще ти свърши работа. Другите за тези пари, ако ги понатовариш с продължителни изчисления, не знам колко време ще изкарат. Аз лично бих заложил на i5 процесор, но за тези пари се продават с интелската видеокарта (което не ми е проблем, понеже не играя игри, а за филми върши работа), но не знам софтуерът, с който ще работиш, дали няма да иска по-добро видеоускорение от нейното за самата обработка - да си кажат тези, които се занимават с това. Между другото за видеообработка и AMD си е вариант, май... Но нали не искаш. Каквото и да вземеш, имай предвид, че ако го товариш допълнително, няма да е лошо да му вземеш охлаждаща подложка (ХУБАВА!).
Успех с избора!
Ако много държиш на лаптоп - някой ProBook за около 950 лв ще ти свърши работа. Другите за тези пари, ако ги понатовариш с продължителни изчисления, не знам колко време ще изкарат. Аз лично бих заложил на i5 процесор, но за тези пари се продават с интелската видеокарта (което не ми е проблем, понеже не играя игри, а за филми върши работа), но не знам софтуерът, с който ще работиш, дали няма да иска по-добро видеоускорение от нейното за самата обработка - да си кажат тези, които се занимават с това. Между другото за видеообработка и AMD си е вариант, май... Но нали не искаш. Каквото и да вземеш, имай предвид, че ако го товариш допълнително, няма да е лошо да му вземеш охлаждаща подложка (ХУБАВА!).
Успех с избора!
- Haralampi
това също е поотживяло с охлаждащата подложка. Качествените машини не се нуждаят от допълнително охлаждане, независимо от натоварването. Моя какво ли не е преживял и за какво ли не съм го ползвал.
Още една причина поради която не бих препоръчал на никой евтини марки лаптопи...!
Още една причина поради която не бих препоръчал на никой евтини марки лаптопи...!
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Като цяло ще те посъветвам да не си купуваш лаптоп от техномаркет..
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
zvera92 написа:Като цяло ще те посъветвам да не си купуваш лаптоп от техномаркет..
Мда и аз съм на това мнение!И аз съм се насочил към лаптоп около тези пари!Харесал съм http://www.stantek.com/?i=51007 !Аз си купувам единствено от този сайт,защото имам познат с много добра отстъпка,а и не дай си боже се повреди съм с преференции!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
За работа задължително "отживял" стационарен комп . Лаптоп подхвърлян по колене , по под и кревати особенно за година е аут ако не го почистваш редовно . А като гледам с какви пари разполагаш (като повечето от нас
) едва ли идеята е след година - нов
!

- Haralampi
milmar написа:За работа задължително "отживял" стационарен комп . Лаптоп подхвърлян по колене , по под и кревати особенно за година е аут ако не го почистваш редовно . А като гледам с какви пари разполагаш (като повечето от нас) едва ли идеята е след година - нов
!
Ако вземеш боклук - и половин година няма да издържи на по-тежък режим! Но качествен лаптоп... няколко години няма проблем, а след това така или иначе е с отживяла отдавна конфигурация, също както комп.
А кое е по-практично - всеки сам може да прецени. Както казах аз от близо 10г. не работя на стац. комп, нямам и намерение да го правя отново. А и не познавам вече и фирми, които да обзавеждат служителите си с нещо различно от лаптопи пък не знам за каква "работа" иде реч, ако работното ти място не може да помръдне повече от 10cm...
Лаптопа - стационарен става, ама обратното не

Но все пак нека не се отклоняваме от темата, колегата не е искал съвет дали да си взима лаптоп или PC, а за това какъв лаптоп да си вземе!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”