Мненя относно покупка на верижен трион StihlMS 260 или MS261

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Vili
Автомобил:
Двигател:

Мненя относно покупка на верижен трион StihlMS 260 или MS261

Мнениеот Vili » Нед 06 яну 2013 15:34

Здравейте, колеги,
Искам първо да ви честитя новата 2013 година и да ви пожелая тя да ви донесе здраве, успехи, и късмет! Също така Честит Имен Ден на всички именници!
Решил съм лятото, като дойде отпуската, да си закупя една от описаните в заглавието резачки. Зная, че е още много рано, но искам да събера малко информация. Ще се радвам на коментари, както от хора, които са имали допир до двата модела, така и от хора, които познават само единия модел.
Чрез търсачката открих подобни на моята теми, но никоя не отговаря на основния ми въпрос, дали новите моторни триони са запазили качеството на старите ``железни`` триони. Аз имам добър хоби моторен трион, но не мисля, че ще издържи на натоварването от нещата, които имам планирани за вършене вкъщи. И двете машини струват адски много пари. Бих ги дал само, ако съм сигурен, че си ги заслужават. В противен случай по-добре да си работя с хоби триона.
Причината да се спра на точно тези два модела е, че ми трябва лек трион, като този, който имам, но да има повече мощност. Също така съм чувал, че моделите, предназначени за гората ( поправете ме, ако греша) са с магнезиев картер, което много увеличава ресурса им от мото-часове т.е. ще има по-дълъг живот и опасността от спукване при удар ще е по¬-малка. Също така искам да имам машина с която да работя само на пълна газ (това е полезно за 2-тактовите двигатели) и като работя да не ми се налага да я оставям да почива(това е задължително за триончетата като моя хоби трион). Моите предпочитания за сега са за 261-цата, защото предлага повече екстри на съвременен трион, но от друга страна 260-цата е не само по-лека, което я доближава до тази, която имам, но е и доказал се с издръжливостта си модел.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Re: Мненя относно покупка на верижен трион StihlMS 260 или MS261

Мнениеот hayabusa_gsxr » Нед 13 яну 2013 22:00

http://proftools.net/product/1461/motor ... a-353.html малко по лек,с 5см по-дълга шина и около 300лв по евтин ;)

Потребителски аватар
Vili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vili » Пет 18 яну 2013 16:04

Благодаря на колегата hayabusa_gsxr за предложението. Предложената Хускварна 353 е от една страна с 200 лева по-евтина от щил 261 и 100 лева по-евтиан от щил 260, но от дрга страна е с по-малка мощност. Хускварна 353 е 5.0кг.-3.3к.с., щил 260 е 4.8 кг.-3.5к.с, щил 261 е 5.2кг.-3.8 к.с.. Основната причина да не искам да закупя моторен трион Хускварна обаче е, бензино-маслената смес. Вкъщи имам вече две машини щил и когато правя бензинова смес я използвам и за двете машини, та дори и за резачката, която е някаква измислена марка на един строителен хипермаркет.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 18 яну 2013 16:20

В случая няма дилема, 261 е нов модел наследник на 260. Те Щил наскоро им смениха номерацията с +1, но новите са по- добри на характеристики.
По въпроса за работа на машината без почивка, не знам. Хубаво е все пак на един резервоар един фас време за отдих, и за машинката и за човека. 261 е професионалната серия и със сигурност ще има издръжливостта на който е да хоби моторен трион по 3 поне.
Комшията има 38-ца на почти 20 години, изгори 2 резервоара с много масло масло вътре и проби буталото, наби му един бронзов чеп, запили го и до ден днешен тая машина си реже

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 19 яну 2013 9:52

Щом търсиш мощност и парите не са голям фактор грабвай 261-цата.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”