Съвет за компютърна мишка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Съвет за компютърна мишка

Мнениеот Чудомир » Пон 29 авг 2011 23:21

Имам "сериозен" проблем: Купувам 3та мишка, която не отговаря на изискванията ми, и вече съм се видял в чудо...
Какво търся: Мишка, на която да мога да си отпусна ръката (вдлъбнатината на дланта да лежи на мишката) и без да свивам много пръстите да мога да натискам бутоните.

Обикалял съм по магазините и съм гледал коя мишка би ми паснала, но уви досега с умерен успех.

Първо взех Хама 3120, само че тя е извита по малко несполучлив начин и ме боли ръката от нея. След това за кратко време имах MX510 на Логитех, но тя беше много бърза и неудобна.

Сега последната е G700 пак на Logitech, само че 4те странични бутона са ми неудобни (палеца ми стърже нон стоп в единия бутон), освен това консумацията на ток е под всяква критика - на ден сменям батерията мин 1 път, редовно даже 2 (сутрин и вечер). Като ергономия от купените досега тази е най-добре, само да не бяха страничните бутони на палеца... :banghead:

Иначе от изложеното по магазините "най-най" ми пасна Roccat Kone[+], само че там има някви проблеми със скрола (много бърза сдава багажа), та затова тя ми е последния изход

Някой да има впечатления от Razer DarthAdder или Imperator? Или Microsoft Comfort Mouse 6000 или Wireless Optical Mouse 5000?

Обобщено: Търси се голяма мишка (11см и нагоре) с много добра ергономия, независимо дали с кабел или wireless. Задължителен е scroll с "кликане". Други екстри не ми трябват. Евентуално 2 бутона на палеца, но не са задължителни.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за компютърна мишка

Мнениеот pensiq » Пон 29 авг 2011 23:34

Razer mamba, но не знам как ти се струва ценовия клас.Лично мен това ме спира да не изляза с нея от магазина.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пон 29 авг 2011 23:52

Малко ми излиза от лимита, но няма да правим цирк за 5 лв.... :Mr Green Fun
Притеснява ме, че това също е гейминг мишка, която ще има 23432 опции и функции, които няма да ми трябват. И мислех, че по-евтините Razor модели, които написах по-горе, ще са също читави...Само дето Razor още не съм хващал в ръка, та затова не мога да преценя.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 30 авг 2011 0:07

То може и силиконови гърди да не си пипал, но ти гарантирам, че ще ти хареса.Ползвал съм и съм сигурен , че ще изпълни напълно изискванията и ръката ти :Mr Green Fun .Отиди в някой мултилайняна и пробвай, пък после кажи как е хавата.

Потребителски аватар
Outfeed
Автомобил: VW EOS
Двигател: TSI

Мнениеот Outfeed » Вто 30 авг 2011 0:23

Razer Deathadder - ползвам я вече 2 години. Мога да ти кажа, че първите секунди, след като я инсталирах и сложих ръка на нея неволно през съзнанието ми се стрелна мисълта: "Боже, никога не съм слагал ръка на по-удобна компютърна мишка"!
А покритието и ..... хмм, трябва сам да го пипнеш да видиш за какво иде реч. ;)
Аз лично съм с тази, понеже съм Gamer и имам нужда от наистина качествена мишка. Но сега като се замисля, дори да не ми трябваше за състезания и мачове пак щях да избера нея. Но тогава не заради това което е вътре в нея, ами заради удобния дизайн и невероятното покритие за дланта.

p.s.
Имай предвид обаче, че тя е за десняци.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 30 авг 2011 1:57

Разгледай мишките Saitek от серията R.A.T... Настройват се в доста равнини.

Тук -> http://cyborggaming.com/prod/rat9.htm

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 30 авг 2011 9:23

Според мен тази мишка си е прекалено геймърска и няма да е комфортна за ежедневна работа.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 30 авг 2011 10:07

аз си взех такава и ми е удобно - на мен не ми трябват допалнителни копчета , но има клик ка скрола.
http://laptop.bg/mice-canyon-optical_mouse_canyon

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Вто 30 авг 2011 10:17

Малко уточнение: Под кликащ скрол имах предвид колелцето да се върти със осезаемо "законтряне", а не да може да се клика с него.

R.A.T. 7 и 9 изглеждат много добре...Дори в Амазон имаше 1 коментар, че някъв след Мамба и Коун плюс бил останал на RAT7. Друг пък минал от RAT на G700 (която пък на мен не ми харесва). Явно по вкус и цвет товарищ нет, както е казал поетът.

RAT моделите имали проблем със лазера при повдигането на мишката. Същия проблем го имало и при Razor Imperator. Абе май май всяка една мишка си има кусури некви, я софтуер, я недоизкусурена оптика....Търсенето продължава...

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 30 авг 2011 10:46

http://www.starbyte-bg.com/product/600/ ... m01uf.html
Снимката е отговаря на реалноста, но това са сложили замодела.

От многото с които работя, тази ми е най-удобна. Не се изключва след работа и се ползва около 4-6 часа на ден. Батериите карат над 1 месец.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 30 авг 2011 17:27

Предложих R.A.T. заради възможността да се настройва на широчина и дължина. Иначе аз самият никога не съм имал съществени претенции към мишката, освен да не е малка и да не е лека.

Чудомир написа:...Явно по вкус и цвет товарищ нет, както е казал поетът...

Тук е разковничето сякаш... Идеално щастие няма, въпрос на предпочитания.

Брат ми ползва Alienware (Dell) TactX вече втора година и е много, много доволен. Забравих да го питам за скрола, обаче... :oops:

Инфо тук -> http://accessories.dell.com/sna/product ... u=330-5797

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 30 авг 2011 18:04

Аз пък на работа съм безжична мишка и хич не съм доволен. Бюрото ми е малко , имам 2 лични и 4 служебни телефона и постоянно имам аномалии с мишката като мърдам и по някой път се активира левия бутон - влача мишката по десктопа и маркира всичко се едно съм задържал левия бутон. Възмножно ли е да се смущава от телефоните ?

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Вто 30 авг 2011 19:05

http://www.kpsurplus.com/1/microsoft-1008-cordless-optical-mouse-2-0-blue.html
С една такава карам вече трета година, вече е поизтъркана, но работи перфектно. До сега това е единствената безжична, на която съм играл нормално FPS игри :да:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 13 сеп 2011 3:22

...

Последна промяна от Asen_D на Вто 13 сеп 2011 3:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 13 сеп 2011 3:22

С това съм аз от две години...
Изображение

и за работа и за игри ми допада. Клавиатурата се повдига на 4 и на 8 градуса по желание.
Мишката ми е удобна.
С шест презареждащи батерии АА, не оставам без захранване, като на всеки две смени на батерии/понякога и три/ на мишката, следва едно на клавиатурата.

http://www.logitech.com/en-us/keyboards ... vices/7306

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”