Какво търся: Мишка, на която да мога да си отпусна ръката (вдлъбнатината на дланта да лежи на мишката) и без да свивам много пръстите да мога да натискам бутоните.
Обикалял съм по магазините и съм гледал коя мишка би ми паснала, но уви досега с умерен успех.
Първо взех Хама 3120, само че тя е извита по малко несполучлив начин и ме боли ръката от нея. След това за кратко време имах MX510 на Логитех, но тя беше много бърза и неудобна.
Сега последната е G700 пак на Logitech, само че 4те странични бутона са ми неудобни (палеца ми стърже нон стоп в единия бутон), освен това консумацията на ток е под всяква критика - на ден сменям батерията мин 1 път, редовно даже 2 (сутрин и вечер). Като ергономия от купените досега тази е най-добре, само да не бяха страничните бутони на палеца...

Иначе от изложеното по магазините "най-най" ми пасна Roccat Kone[+], само че там има някви проблеми със скрола (много бърза сдава багажа), та затова тя ми е последния изход
Някой да има впечатления от Razer DarthAdder или Imperator? Или Microsoft Comfort Mouse 6000 или Wireless Optical Mouse 5000?
Обобщено: Търси се голяма мишка (11см и нагоре) с много добра ергономия, независимо дали с кабел или wireless. Задължителен е scroll с "кликане". Други екстри не ми трябват. Евентуално 2 бутона на палеца, но не са задължителни.