Колко са малоумни в Мтел/Спектрум/Орбител/Мегалан ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Колко са малоумни в Мтел/Спектрум/Орбител/Мегалан ?

Мнениеот heimdal » Чет 28 юни 2012 15:07

Казус:
квартален интернет доставчик, който рутира свързаност през Спектрум Нет, мрежите му са с реални статични адреси, два компютъра зад един адрес (до момента на този пост - проблеми никакви ...за днес)

единия отваря да кажем google.bg, другия - НЕ
при обикновено трасиране на връзката към избраното място в интернет (google.bg)
този който не отваря "вижда" това:

6 40 ms 101 ms 40 ms de-cix.spnet.net [80.81.192.229]
7 * * * Request timed out.
а при другия всичко е наред. Шестия хоп е същия, но продължава.
А не им е за пръв път с такива интересни проблеми.

Някой забелязвал ли е какви аномалии се случват откакто се "изкупиха" ?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко са малоумни в Мтел/Спектрум/Орбител/Мегалан ?

Мнениеот LILO&STICH » Чет 28 юни 2012 15:44

Аз!
Това е една от причините,да се разкарвам от тях!
Другите:
Кофти им стана телевизията,цените :?
Другият месец им събирам нещата и довиждане

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 28 юни 2012 18:21

И аз, и аз.КЗП , доброволни събирания, хиляди отстъпки и нямат оправия.Тегля им чертата, след няколко залеза и хайде на следващите.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 28 юни 2012 21:38

ауууу, че те Мегалан преди да се продадат на Мтел,бяха може би най-добрите...мислех след месец да се абонирам за тях scare
явно отивам към Нет 1 :roll:

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 28 юни 2012 23:08

Няма да съжаляваш.С песни и "калцуни" реноме не се поддържа.
П.С. Няма да пиша дълъг пост, колко са западнали, но някой помъчи ли се да ме обори - късам въжето death

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 28 юни 2012 23:31

Споко, ще изгубят няколко десетки хиляди клиента и ще се оправят. Същото беше и с Близуу и аз бях на косъм да ги разкарам, сега обаче проблемите рязко намаляха и ако има някакъв проблем звънкам по телефона и отсреща ми козируват mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 28 юни 2012 23:38

Мислех си, че Близу и дъното са на едно равнище, но съм се лъгал.Ментел ги гонят и още някой месец ще са на един хал.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Чет 28 юни 2012 23:39

най вероятно са ти сложили ограничение по ttl

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Пет 29 юни 2012 6:58

През рутер или суич е връзката?

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 30 юни 2012 0:07

в твоята ситуация или трябва едното пц да дава нет на другото или трябва да имаш рутер.съмнява ме че проблема няма да е в доставчика...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 30 юни 2012 8:32

Знаех,че ще развалят играта

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 01 юли 2012 0:19

Станах абонат на интернет от Мегалан през далечната 2005 г. По-късно добавих втори договор за интернет, а през 2009 и трети договор за офиса. Така през последните месеци плащах 90 лв за трите си договора - 2 домашни по 25 лв и един за офиса - 40 лв.

Препоръчвал съм през тези 7 години Мегалан като доставчик номер 1 в БГ със супер качествено и безпроблемно обслужване. Лично аз съм им довел поне 10 клиента, защото съм бил доволен.

През последната година интернетът се влоши. Бавеше се от време на време и т.н. Отдадох го на увеличено потребление в офиса от колегите. В последствие обаче започна да ми се случва и други хора да се оплакват...

И какво учудване настъпи при мен когато дойде май 2012 г. Обадиха ми се и ми обясниха, че договорите ми изтичат и няма как да ги подновя същите, защото имат нови условия и нови тарифни планове. Предложиха ми и промоционална тарифа от 6 лв/месечно за първите 6 месеца.

Реших, че в такъв случай ще искам и цифрова ТВ в пакет, а и бях получил брошурата на НЕТ1 с едногодишен договор за 25 лв/месечно - 100 канала цифрова ТВ (вкл 8 HD канала) + интернет. С 2 годишен договор - 12.50 първата година и 25 втората, т.е. средно по 18.75 лв/месечно.

Все пак като лоялен клиент на Мегалан от 7 години, с три адреса към фирмата реших да поискам първо от тях оферта за същото. Разгледах сайта и видях, че същото при тях (110 ТВ + 10 радио канала + интернет) с 2 годишен договор е 28.90 месечно, като това е само за 1 телевизор. Ако искаш втори и трети + 5.90 месечно за всеки. При родителите ми например са 3 телевизорите.

Обадих се по телефона и ги попитах защо цената им е с над 50% по-висока. Получих отговор, че не могат да коментират цените на другите и предоставят уникална услуга бла-бла. Можело да гледам назад във врмето и да имам картина в картината. Обясних им, че кумецът ми ги има тези и за 2 години ги е ползвал 1-2 пъти, а аз ще ги ползвам още по-малко - неща, които са хубави, но едва ли бих платил за тях още 10 лв/месечно. Телефонистката беше слабо заинтересована какво искам аз и какво е моето мнение. :не: Беше и все тая дали ще остана абонат или не. Все пак настоях да се сърже с някой по-заинтересован и да ми се обадят в подходящ срок с конкурентна оферта. Такова обаждане получих след 1 седмица и становището беше, че са разгледали случая, но за съжаление това е положението и по-различна цена няма да получа. :063:

Втората изненада беше, че освен, че няма да ползвам никаква отстъпка, не мога и да ползвам изобщо телевизия, зьащото договорите са ми на фирмата. :screwy Служителката ми заяви следното: "Телевизията е за забавление, не можете да я осчетоводявате и затова ние няма да ви издаваме фактура на фирма". Явно не бях набрал телефона на Мегалан, а на данъчните?! Имахме малък спор по въпроса, но нямаше как да се спори с малоумен оператор в кол център. :banghead: Колкото и да питах, продължаваха да настояват, че това е причината... По-късно в разговор с мой познат на висока позиция в Мтел се оказа, че Мтел нямат права да излъчват телевизия за бизнес абонати, а само за частни домакинства. Затова и не могат да сключат договор със фирма за телевизия (Извинявам се, че издадох "тайната", която операторите толкова осторожно пазеха, измисляйки какви ли не врели-некипели).

Тук дойде ред и на третата изненада. Оказа се, че промоцията с 6 лв/месечно за първите 6 месеца, която толкова много ми рекламираха (звъняха ми 3 пъти преди изтичането на договорите и ми я предлагаха и трите пъти) не мога да я ползвам, защото не съм частно лице! :063: Тогава вече побеснях и прекратих 2 от договорите с тях и отидох в НЕТ1. След една седмица ми се обадиха, че всъщност можело... :dummy:

Ето колеги и в крайна сметка защо предпочетох НЕТ1 пред Мегалан, които ползвах над 7 години:

1. Коаксиалният кабел влиза право в телевизора и няма нужда от декодер. Само е нужнo TV да има вграден цифров тунер. Работя само с едно дистанционно, което е перфектно.

2. Написаното на сайта на Мегалан: "Пренареждане на канали, са възможни само и единствено през Цифровата телевизия на Мегалан Нетуърк." НЕ Е ВЯРНО! Аз си пренаредих каналите точно както ми е удобно без никакъв проблем на НЕТ1.

3. Ако станеш абонат на НЕТ1 можеш да си пуснеш цифрова ТВ на колкото си искаш телевизора вкъщи без допълнителни такси, а за Мегалан плащаш по 5.90 на месец за всеки телевизор! Ако пък имаш телевизор без цифров тунер можеш да гледаш аналогови 66 програми без заплащане допълнително - нещо, което от Мегалан не предлагат изобщо.

4. Цената на Мегалан, сравнена с НЕТ1 е:
с 54% по-висока, ако ползваш 1 телевизор (18.75 лв срещу 28.90 лв),
85% по-висока, ако ползваш 2 телевизора (18.75 лв срещу 34.80 лв)
117% по-висока ако ползваш три телевизора! (18.75 лв срещу 40.70 лв)

5. За ползваните услуги получавам фактура от НЕТ1.

6. При НЕТ1 таксата се плаща след като изтече месеца, в който си ползвал услугата, а не преди това.

7. HD каналите при Мегалан се заплащат допълнително - 5.90 месечно. При НЕТ1 са включени в цената!

Това е. За тези, на които не им се чете целия дълъг пост ще го кажа накратко:
Мегалан не е това, което беше. Търсете си друг доставчик!

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 01 юли 2012 3:44

Vlad777 написа:Това е. За тези, на които не им се чете целия дълъг пост ще го кажа накратко:
Мегалан не е това, което беше. Търсете си друг доставчик!

Бях сигурен че покупката от страна на Мтел няма да доведе до нищо добро :(
Аз съм им абонат от 2002-ра година още от първите дни в които започнаха разширяване на покриваемостта (в началото предлагаха интернет само в Ст. град). Само от нашия квартал пратих 5 приятелчата при тях и всички бяхме адски доволни, при мен са идвали на авария на 31-ви декември е 6 часа следобяд :shock :shock и работиха докато не отстранят проблема. За съжаление преди нвяколко месеца майка ми каза че е много разочарована и от съпорта и от техниците, не са отишли, мотали са я по телефона, скоростта паднала, не се отварят страници..... жалко, това май беше единствената фирма с наистина прекарсно обслужване каквото няма дори в Европа :( отново по български дори и това опорочиха

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 01 юли 2012 8:25

Не става въпрос за това.Става въпрос че тия факани компании си мислят че са боговете!!! Щото са свикнали така от телефонията и така продължават да се държат и с другите неща по навик.
Аз разкарах Виваком поради тая причина и минах на Онлайн Директ.Техник ми е идвал в 1 часа през нощта :shock
Вивакомския го чаках 2 дни и като не дойде седях 26 минути на Холд - Вашето обаждане е важно за нас,моля изчакайте.... :063: на техническа поддръжка

Е да ама старата хиена е мръсна гад.Звъня пак но тоя път натискам опция Нови Абонати :041: и О,чудо! Вдигат ми веднага :063:
Питах кога ми изтича договора и след 10 минути бех на 5-те кьошака да го прекратя :beer и си пуснах Онлайн Директ и се родих :applause:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 01 юли 2012 11:39

Поизкривихте темата от питането на Веско :Mr Green Fun
Някой друг с проблема :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”