Или по-дълго казано: системата не може да намери от какво да зареди и в крайна сметка се мъчи да зареди от сървър по мрежата, което очевидно няма как да стане. Та или ти е отишъл твърдия диск, или някой е ровичкал в биоса, където не е трябвало. Намери boot опциите и остави да зарежда само от твърдия диск. Изключи и зареждането от мрежата (Network boot/pxe boot). Ако и така не тръгне, отваряй и гледай дали не се е разместил твърдия диск. Ако и така не стане... диагностика :)
BIOS-а го отворих, беше си да буутва от харда. Направих си една флашка с Уиндоус, хакнах му я и тръгна да зарежда ОС-а за инсталация. Изтрих наличните партишъни, форматирах, направих нови и после ми казва, че не може да инсталира Уиндоуса на тези партищъни. Трих, форматирах, нови и пак същото. Да очаквам ли, че е заминал харда или? Има ли как да му подкарам някакъв chek?
Има, но ако физически биоса го засича. Ако е заминал - няма как да го провериш. Има един диск, който го ползват широко в ПЦ-фирмите -hiren`s boot cd. Там има такива програмчета за тестове.
ако няма какво да губиш повече и изобщо компа го засече му пусни checkdisk, в противен случай недей, щото ако е повреден вероятността главите да задерат в дисковете е мноОого голяма и възстановяването на евентуално инфо от вътре по-скъпо.
Иначе според мен диска е заминал. На друг комп пробва ли го ?
@stefan4o сега свалям хиренс-а, ще пробвам и ще пиша резултат. @VWGT аз харда, или това което е останало от него, отдавна го форматирах няколко пъти Не съм го пробвал на друго пц.
Едит: А от архива с хиренс-а записвам само .исо файла нали?
хиренс на двд не тръгна, даже няма опция в биос-а да буутва от цд/двд. Мисля да го разкарам харда. Някакви препокъки какъв да бъде следващият - марка/модел? Този в момента е Seagate Momentum 5400.6, 500GB.