Как да свържа Mini DV камера към компютъра

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Как да свържа Mini DV камера към компютъра

Мнениеот viktoris » Пон 18 фев 2013 21:20

Здравейте колеги,

Имам една стара mini DV камера SONY ,и много пъти съм се замислял дали е възможно да се включи към компютъра и да се свали видеото там по някакъв начин...
Към нея имам един кабел който е с 2 жака ,червен и бял ( или жълт май беше ) който включвам към телевизора..Дали на него може да се сложи някакъв преходник за USB или си има има специален кабел за тази цел..И също така от къде могат да се закупят такива кабели.

И ако успея да свържа камерата с лаптопа ,ще ми трябва ли някаква програма да мога да свалям видеото ....

Тук съм снимал изводите на камерата :
Изображение

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Re: Как да свържа Mini DV камера към компютъра

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 18 фев 2013 21:36

От DV OUT изхода можеш да изведеш DV сигнал директно към компа с готов кабел ако имаш 1394 на компа или лаптопа. Там с някой Capture софтуер си сваляш каквото искаш. От AV out с кабела който имаш към камерата и предполагам отива към чинчове можеш с някой Capture платка или хардуерен преобразувател и пак с подходящ софтуер. Първия вариянт е по удачен. Пример за кабел:

Изображение

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Re: Как да свържа Mini DV камера към компютъра

Мнениеот viktoris » Чет 21 фев 2013 0:17

Благодаря колега...не единия лаптоп има такава букса 6 pin...ще търся такъв кабел утре по магазините

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”