И така към проблема. Намирам си торент, който искам да изтегля. Кликвам, задавам папката, в която искам да се запази, започва тегленето. Скоростта се увеличава бързо. Принципно тегля с около 7-8 мегабайта в секунда.
И тогава в долния процес бар изписва Претоварване на диска - първо по-малки проценти, увеличава се докато не стигне 100 %. Тогава скоростта на теглене пада до 80-90 килобайта и остава така докато не изчезне съобщението за претоварване на диска, когато отново се вдига до максималната, която споменах по-горе.
Място имам достатъчно. Да речем ако тегля файл, който е 30 ГБ, имам място поне 250 ГБ.
Питането ми е на какво може да се дължи това претоварване на диска и има ли някой идея как може да се оправи, за да си тегля спокойно?
µTorrent - претоварване на диска 100% - Решено
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: µTorrent - претоварване на диска 100%
http://www.kaldata.com/forums/topic/327 ... ded/page-2
Другия вариант е да спреш сиида на останалите торенти докато сваляш даден торен
Другия вариант е да спреш сиида на останалите торенти докато сваляш даден торен
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Претоварването е от към максимален трансфер, а не от към капацитет. Това претоварване мисля, че е лошо преведено - всъщност е натоварване. Начин да се избегне е спиране на сийда докато теглиш големи файлове.
Ц, не си прав. Първо кажи, да не става дума, за външен хард?
Отваряш настройките(Ctrl+P) и търсиш в долен десен ъгъл - "Преразпределяй всички файлове". За да не ти пържи харда ако е отбелязано го изключи.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Пробвай с тези настройки, при мен стана:
‘Options’ > ‘Preferences’ > ‘Advanced’ > ‘Disk Cache’

‘Options’ > ‘Preferences’ > ‘Advanced’ > ‘Disk Cache’

И аз имах подобен проблем който се разреши като промених настройките на дисковия кеш. При мен съобщението гласеше: "data error cyclic redundancy check". При мен настройките на µTorrent версия 3.2.3 са ето така:
Ако съм разбрал правилно и проблема ти се получава малко след като е започнало свалянето на новия торент. Това се получава, защото торент клиента резервира мястото на харда и като е голям файла става бавно. През това време диска е претоварен на 100%, за да го оправиш показаното трябва да е изключено:

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм с външен диск. Ограничил съм скоростта при сийд, за да не ми бърка скоростта на качване.
Проблемът се реши както каза колегата bigabu - с премахване на кеширането на диска. Другата настройка за преразпределяне на файловете беше изключена.
Благодаря на колегите за съветите.
Проблемът се реши както каза колегата bigabu - с премахване на кеширането на диска. Другата настройка за преразпределяне на файловете беше изключена.
Благодаря на колегите за съветите.
Re: µTorrent - претоварване на диска 100% - Решено
boyan.chav - около 80-90% от хората, които те послушат ще получат или срив в системата или просто един голям цикъл.Безмислени са.
bigabu - твоите настройки са ок, но при торенти с повече файлове просто сийда ще умре и евентуално по бавно достигане на максимална скорост.
dobrin - настройка за преразпределяне на файловете нека си стои изключена.Забелqзваш ли проблемите, които съм описъл при настройките на bigabu, може да настроиш използваната памет според това с колко RAM разполага PC-то.
bigabu - твоите настройки са ок, но при торенти с повече файлове просто сийда ще умре и евентуално по бавно достигане на максимална скорост.
dobrin - настройка за преразпределяне на файловете нека си стои изключена.Забелqзваш ли проблемите, които съм описъл при настройките на bigabu, може да настроиш използваната памет според това с колко RAM разполага PC-то.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз имах подобен проблем или по-скоро самият уторент заемаше много оперативна памет и хард дисковете постоянно стъргаха.Махнах кеширането и сега малко се поучовечи положението.Спряха да ми забиват и HD клипове,които гледам докато се зареждат и сиидвам.То като цяло главният проблем май е ,че давам сиид на 263 торента....Засега скороста на сиид не е паднала след изключването на кеширането.Дисковете ми по спомен са с по 32мб кеш,а иначе компютъра вече не е нищо особенно E2180/2gb cl4 800 ST
Може би аз, не съм се изразил праволно.Сийда може да намалее при свалянето на големи торенти с много файлове,но не и глобално.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”