Здравеите колеги :)
Лаптопчето ми (което ми служеше вярно толкова години) започна да здава багажа.
Постоянно взе да лагва дори и само при полвзване на интернет (+ avast , bitcomet и skype)
Независимо дали играя игра (игри с които съм нямал проблеми преди) или само се ровя из нета лагва си и тое ...
Преинсталирах си win-a ( win 7) не помага ...
Моля даите ми съвет какво да правя?
Как,какво да update-на (или какво да сменя) , колко ще ми струва процедурата или по-добре да не се занимавам и да си взена нещо ново (което е последен вариант че парите са кът)..
ПП. Благодаря предварително :)
Update на Acer aspire 5536 или по добре нов ?
Re: Update на Acer aspire 5536 или по добре нов ?
Чистен ли е някога отвътре,ако не първо направи това.След това виж дали е наред охлаждането и дали не е сдал багажа хард диска.Ако нищо от тези не помага може да е нещо за подмяна по дъното. А ако не ти се занимава - нов.Относно това дали да го ъпгрейднеш това си е скъпо начинание за лаптоп.Не е като при щайгите.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Ако лаптопът се бави и след реинсталация, редно е преди всичко да провериш твърдия диск за лоши сектори, както колегата е предложил (най-лесно: инсталираш SpeedFan, отиваш в S.M.A.R.T. секцията > Perform online analysis и четеш). То е трябвало да го направиш още преди реинсталацията, понеже няма смисъл да я правиш ако има лоши сектори...
Чистенето естествено е необходимо, но се съмнявам то да е главният проблем.
Провери си диска и после пак ще говорим :)
Чистенето естествено е необходимо, но се съмнявам то да е главният проблем.
Провери си диска и после пак ще говорим :)
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Колегите по-горе добре са го казали.
Това са 3те най-вероятни симптома - силно запрашаване, което пречи на вентилаторите да охлаждат.
Или случай който аз имах, след годините процесорът и радиаторът му не правиха оптимален контакт - термо паста за 2лв и отново заживява 2ри живот.
Хард диск е третият вариант.
Друго няма какво да му е. Продухай го хубаво с флакон със сгъстен въздух, инсталирай SpeedFan и сподели резултатите тук!
Това са 3те най-вероятни симптома - силно запрашаване, което пречи на вентилаторите да охлаждат.
Или случай който аз имах, след годините процесорът и радиаторът му не правиха оптимален контакт - термо паста за 2лв и отново заживява 2ри живот.
Хард диск е третият вариант.
Друго няма какво да му е. Продухай го хубаво с флакон със сгъстен въздух, инсталирай SpeedFan и сподели резултатите тук!
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Update или Upgrade? Двете са коренно различни понятия... Питаш какво да ъпдейтваш а искаш да ъпгрейдваш... Колега, ти наясно ли си със себе си?
Update - Актуализация (за мекуера)
Upgrade - Надграждане (за твърдуера)

- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа:Update или Upgrade? Двете са коренно различни понятия... Питаш какво да ъпдейтваш а искаш да ъпгрейдваш... Колега, ти наясно ли си със себе си?![]()
Да колега наясно съм със себе си! А ти? Каде видя видя че искам да надграждам... ? ... както и да е..
По темата: с тази програма се пооправиха нещата ( за което сърдечно благодаря)

Не ми е много ясно как се работи с нея , но показва че харда няма грешки но температурите са високи което не е добре...
Другата седмица ще ходим за почистване и подмяна на вентилатор и медните пътеки та видим какво ще стане :)
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Е какво да стане, най-много да отворите лаптопа и вътре да откриете одеалце:

Или направо китеник:

Или направо китеник:

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
SpeedFan сам по себе си надали ти е оправил проблема. Ако и след профилактиката продължава да е така, провери дали всички устройства са инсталирани (да няма жълти в Device manager) и дали драйвърите са коректни/стабилни/най-нови.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”