Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Мнениеот Ivailo » Съб 11 сеп 2010 20:40

Колеги, търся лаптоп до 1300-1400 лв... Ако си струва може и малко повече.
Иска ми се да е с новия core i3/i5 (сигурно няма да се класирам в тоя бюджет за i5), но не знам всъщност как се представят новите процесори, в сравнение с Core 2 duo и dual core... И всъщност dual core не е ли твърде стар, за да го продават в нови конфигурации?
Нарочно съм се насочил към intel, защото смятам, че са по-подходящи за преносими компютри, имайки в предвид ниската им консумация на ток спрямо athlon-ите. Тъй като отдавна не съм се занимавал с хардуер приемам и обосновани предложения за AMD...
Тъй като не целя high-end конфигурация за игри, те са на заден план, но все пак имайки в предвид, че не разбирам "пасианса" под "игри", ми се ще да е с външно видео.
Лаптопа ще го използвам за работа предимно, но ми се ще да върви starcraft 2, както и други игри, на него.
Текущата машинка се товари бая, понеже работата ми изисква zend, firefox (с поне 15 tab-а), apache, mysql, flash media server :banghead: и естествено някаква антивирусна да пази от буби...
Дисковото пространство не е критерий.
Рам - as much as possible, че тия java истории ядат много :banghead:
Без ОС, имам си лицензирано копие на windows 7.

П.П. Отказах се от настолен компот...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Мнениеот stefan4o » Съб 11 сеп 2010 20:43

Lenovo не са ли бившите IBM? Аз лично бих предпочел Делл, но не мога да аргументирам поста си. Просто имам една антика с Пентиум 3 процесор, която ми служи вярно доста време вече, а я купих на старо. Има една много готина екстра - може да й се сложи втора батерия на мястото на оптичното четящо устройство. Не знам дали новите модели на Делл я имат, но ако е така, само заради нея си заслужава парите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 11 сеп 2010 21:09

Аз съм леко престрастен към DELL и бих ти предложил ето този модел.Аз съм със старото студио 1555 с малко по-голям процесор и fullHD и да ти кажа доста съм доволен. :drunk

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 11 сеп 2010 21:16

Не съм срещал на живо по-голям фен от мен на Леново...направо сектант...Пер дифолт бих ти ги препоръчал...само че: тва с игрите мисля, че няма да стане...просто на леново не им е в тва пазарната ниша.

Освен това служебно съм принуден да ползвам Дел, в момента сравнително актуален Latitude 4300, и съм доста изненадан от него...много приятно се работи с него, подсветка на клавиатурата, дълго време държи с батерията...само клавиатурата не е толкова добра като на леново...иначе по другите параметри може дори да бие конкурентите на китайците в момента

Наскоро Alienвare извадиха някъв 11 инчов (или беше 13?) с няква Нвидиа карта за игри, мога да погледна, ако те интересува, ама цената май беше нещо от рода на 1300 евро...

Edit: Ето тва имах предвид, нещо съм объркал цената явно:
http://configure2.euro.dell.com/dellsto ... 1101&s=bsd

Леново пък вадят нова по-достъпна бизнес серия L, така че може да се огледаш и там. И не забравяй да гледаш за по-дълга гаранция, дори и да трябва да я купиш допълнително. но при тези 2 марки това не би трябвало да е проблем.

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Съб 11 сеп 2010 22:15

има acer-и на добри цени, аз си взех с core i5 4gb ram i 1gb video и т.н. и 6 месеца играя NFS shift и каквото се сетя друго на макс ефекти.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 11 сеп 2010 23:08

http://iskampc.com/acer-aspire-as-5740g ... aptop.html

Едно предложение, вероятно колегата преди мен говори за него

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 11 сеп 2010 23:45

bnick написа:http://iskampc.com/acer-aspire-as-5740g-as-434g64mn-core-i5-laptop.html

Едно предложение, вероятно колегата преди мен говори за него

:shock
Сега остава и dell/lenovo да имат подобно предложение :shock Определено това изби рибата :shock

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Съб 11 сеп 2010 23:56

Офертата на Асег-а по-горе е наистина много добра. Вчера взехме на един колега Делл с малко по добри параметри, но е 1800лв (http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_ ... _DELL00463). Наистина за твоя бюджет само на и3 процесор може да се спреш, което пак не е лошо де. Асег предлагат по евтини модели с добри параметри, но за сметка на гаранция и по-кофти материали за направата на корпуса на лаптопа- казвам от личен опит. Делл са си марка и дават 3 години гаранция, това им оскъпява продуктите предимно.

Но като си решил Делл или ИБМ нещо много по-различно от това няма да е - http://gss.bg/article_window/?article=236254
което си е добра конфигурацийка, игри сигурно не цъкаш така, че с един такъв се осигуряваш за 2-3 години :mrgreen:

Другото, което мога да предложа е от сайта на laptop.bg да им вземеш скайпа или телефон и да питаш за тия пари какво е оптималното, много са отзивчиви пичовете.

Поздрави!

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Нед 12 сеп 2010 0:56

Не мога да разбера хората, които купуват 15,6 инча с 13..х768 раделителна - първо, дотс пер инч е прекалено голямо, за да може да се върши каквато и да е серриозна работа на него, да не говорим как изглеждат иконите...

Освен това човека си търси лаптоп за програмиране - на такава малка разделителна не може човек да си разпъне "инструментите" (разбирай тулбаровете) като хората...

И за филми не става - нито за х720, нито за х1080, защото винаги трябва да скалира...Въобще тази разделителна е първото нещо, което трябва да забранят (след glare дисплейте mhihi )

Погледни това (refurbished, но все пак на половин цена)

Ако искаш настолен лаптоп:
http://cgi.ebay.de/Dell-Inspiron-17-172 ... 20b3899e9e

Добър компромис между мобилност и призводителност:
http://stores.ebay.de/Gunstige-Dell-Lap ... ec0Q2em322

Последна промяна от Чудомир на Нед 12 сеп 2010 1:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 12 сеп 2010 1:07

DELL e истината :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 12 сеп 2010 7:16

Дел, Ленове, НР - на едно и също място ги правят, робуване на марки е това. Сега ще излезнат хората дето са виждали сервиз за електроника от близо или са работили в такъв и ще почнат да ти казват сервиза с Дел ли е бил пълен до горе или с НР mhihi
Всъщност като се замисля, какво е предимството на i3 и i5 процесори та държиш на тях и заслужава ли си това предимство ценовата разлика от 300-500 кинта!?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 12 сеп 2010 10:08

Чудомир написа:Не мога да разбера хората, които купуват 15,6 инча с 13..х768 раделителна - първо, дотс пер инч е прекалено голямо, за да може да се върши каквато и да е серриозна работа на него, да не говорим как изглеждат иконите...

И за филми не става - нито за х720, нито за х1080, защото винаги трябва да скалира...Въобще тази разделителна е първото нещо, което трябва да забранят (след glare дисплейте mhihi )

Погледни това (refurbished, но все пак на половин цена)

Ако искаш настолен лаптоп:
http://cgi.ebay.de/Dell-Inspiron-17-172 ... 20b3899e9e

На човека финансите му стигат за 15-ка. Разделителната способност е нормална, като за 15-ка. FULL HD пък на 15-ка е още по-зле от 1366/768. И като забранят "glare дисплейте" какво, ще си купуваме лаптопи по над 2500- 3000 лв ли? :shock
Не знам за какво го предлагаш този рециклиран модел за тези пари с най-куцото поколение карти на NVidia. Тези карти са си пътници, особено втора ръка лаптоп с тях си е лотария

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 12 сеп 2010 13:17

Размера на дисплея и резолюцията не са от съществено значение, защото смятам да му закача втори монитор като ми отеснее :)

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Нед 12 сеп 2010 13:27

На човека финансите му стигат и за друго, освен 15ка...Избор в Нет-а бол...ЛИнка за 17ката на Дел го пуснах, защото мисля, че ако не го мъкне напред назад, то по-голямата разделителна ще му върши повече работа, отколкото тая измислица 1366х768, и то на 15ка дисплей.

Според http://members.ping.de/~sven/dpi.html

15,4 с 1366х768 има 102 dpi
15,4 с 1920х1080 има 147 dpi
17 с 1920х1080 има 133 dpi

Ако сега почнем да спорим каква е ползата от повече dpi, то най-много да иде темата към катинар

Също така не виждам връзка защо липсата на лъскав дисплей трябва да води до цена от 2500 лв нагоре? Заради липсващото "затъмнение" (антирефлекционно покритие)?

За графичната сигурно имаш право, там не ми е ясно кое е "върха на сладоледа"...

П.С. Еми като няма значение дисплея взимай най-стабилния Ацер с 3 ГхЦ процесор и си ти... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 12 сеп 2010 15:33

Леново, ето защо

http://www.retropcmania.com/2009/11/ibm ... 60-vs.html

не че ще го миеш под чешмата, но... :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”