Здравейте колеги,
оказа се че ми е заминал нагревателя на бойлера, марка - Дипломат 80л - на около 3 години е.
Гаранцията му е била 2 години, дефакто сега вече съм извън нея.
Въпроса ми е следния - колко пари ще излезне смяна на нагревател, възможна ли е, ясно е че ще търся майстор - но се питам заслужава ли си или да търся нов бойлер?
Проблем с бойлер
- kickcho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с бойлер
Приготвяш 200лв за нов бойлер + 5 год. гаранция и не се занимаваш с главоболия.. :)
Има 80л. модел на Теси със сух нагревател - 3.3кВ за около тия пари.
На българския пазар в момента навлизат и бойлерите на Бош - като за момента само баумакс ги продават.
п.с. Такова нещо - бойлер произведен в България няма ! Сглобките да ,но не и бойлерите - дори Шуменските (Сънсистем) не са изцяло български.
На българския пазар в момента навлизат и бойлерите на Бош - като за момента само баумакс ги продават.
п.с. Такова нещо - бойлер произведен в България няма ! Сглобките да ,но не и бойлерите - дори Шуменските (Сънсистем) не са изцяло български.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
20лв нагревател + 20-30лв ремонт или нов за 200+
сам решаваш
сам решаваш
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Интересно на работа докараха бойлер елдом директно от завода във варна за 130 пари 80 литров
Само нз да не би да е бил без ддс.

-
- Автомобил:
- Двигател:
kickcho написа:Приготвяш 200лв за нов бойлер + 5 год. гаранция и не се занимаваш с главоболия.. :)
Да дадеш 200+ за нещо което струва 30-тина

Купуваш си нов нагревател, протектор и уплътнител или комплект фланец / ако си по-леворък

Провери и пластмасовата тръба за топлата вода - трябва да е почти до "тавана" - иначе се сменя.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Заради нагревател, нов бойлер
....
Всеки си знае дереджето все пак, чувал съм че арабските шейхове сменят колите заради пълен пепелник
!
За да не развалям спамерския си стил, дребничко
: нагревателя се сменя, касае максимум 10 мин., а при положение че не караш Бентли, а VW, можем да допуснем че не си си седял сълго седнал на ръцете, ще се справиш сам!

Всеки си знае дереджето все пак, чувал съм че арабските шейхове сменят колите заради пълен пепелник

За да не развалям спамерския си стил, дребничко

- Emo19888
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ALH TDI
хахха колеги, проблема се оказа в една малък силиконов кабел, + смяната на ключето и две кабелни обувки - не повече от 5 лв излезе ремонта... Бях длъжен да попитам колко излиза г-д нагревател, понеже така ми казаха че е нагревателя. Ремонта е супер фасулски... Много благодаря за съветите.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”