Проблем с бойлер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Emo19888
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH TDI

Проблем с бойлер

Мнениеот Emo19888 » Чет 25 апр 2013 21:53

Здравейте колеги,
оказа се че ми е заминал нагревателя на бойлера, марка - Дипломат 80л - на около 3 години е.
Гаранцията му е била 2 години, дефакто сега вече съм извън нея.
Въпроса ми е следния - колко пари ще излезне смяна на нагревател, възможна ли е, ясно е че ще търся майстор - но се питам заслужава ли си или да търся нов бойлер?

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с бойлер

Мнениеот kickcho » Чет 25 апр 2013 22:01

Приготвяш 200лв за нов бойлер + 5 год. гаранция и не се занимаваш с главоболия.. :)
Има 80л. модел на Теси със сух нагревател - 3.3кВ за около тия пари.
На българския пазар в момента навлизат и бойлерите на Бош - като за момента само баумакс ги продават.

п.с. Такова нещо - бойлер произведен в България няма ! Сглобките да ,но не и бойлерите - дори Шуменските (Сънсистем) не са изцяло български.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 25 апр 2013 22:14

20лв нагревател + 20-30лв ремонт или нов за 200+
сам решаваш

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 26 апр 2013 21:12

Интересно на работа докараха бойлер елдом директно от завода във варна за 130 пари 80 литров :eek Само нз да не би да е бил без ддс.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 27 апр 2013 6:58

kickcho написа:Приготвяш 200лв за нов бойлер + 5 год. гаранция и не се занимаваш с главоболия.. :)
Има 80л. модел на Теси със сух нагревател - 3.3кВ за около тия пари.
На българския пазар в момента навлизат и бойлерите на Бош - като за момента само баумакс ги продават.

п.с. Такова нещо - бойлер произведен в България няма ! Сглобките да ,но не и бойлерите - дори Шуменските (Сънсистем) не са изцяло български.

Да дадеш 200+ за нещо което струва 30-тина :eek :screwy :screwy .
Купуваш си нов нагревател, протектор и уплътнител или комплект фланец / ако си по-леворък :mhihi / и го сменяш - една гайка е!! Ако се плашиш от тоците хвани някой жичкаджия да ти ги върже.
Провери и пластмасовата тръба за топлата вода - трябва да е почти до "тавана" - иначе се сменя.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 29 апр 2013 23:12

Заради нагревател, нов бойлер :banghead ....
Всеки си знае дереджето все пак, чувал съм че арабските шейхове сменят колите заради пълен пепелник :mhihi !

За да не развалям спамерския си стил, дребничко :smile : нагревателя се сменя, касае максимум 10 мин., а при положение че не караш Бентли, а VW, можем да допуснем че не си си седял сълго седнал на ръцете, ще се справиш сам!

Потребителски аватар
Emo19888
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH TDI

Мнениеот Emo19888 » Вто 30 апр 2013 9:54

хахха колеги, проблема се оказа в една малък силиконов кабел, + смяната на ключето и две кабелни обувки - не повече от 5 лв излезе ремонта... Бях длъжен да попитам колко излиза г-д нагревател, понеже така ми казаха че е нагревателя. Ремонта е супер фасулски... Много благодаря за съветите.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”