Та така ... старите ми Philips-чета сдадоха багажа (пластмасите не издържаха, иначе си свирят добре) и е ред за нови. Изискванията са ми да вадят г/д добър звук и да обхващат цялото ухо (да не натискат ухото, че след няколко часа слушане и после боли), затова доста държа да са удобни, тъй като най-вероятно ще съм по около 6-8 часа на ден с тях. Ще се ползват главно за слушане на музика, от време на време за филмче и доста рядко за игри.
Бюджета е около 50-60лв. макс, като ако наистина си заслужава мога да добавя някой друг лев отгоре, в разумните граници, но не е особено препоръчително.
Рових се доста из нета и за сега съм се спрял на -
Sennheiser HD 201 - тези слушалки ми се струват удобни (поне на снимка), цената също ме устройва. Това, което ме притеснява е, че на няколко места четох, че се налага купуването на усилвател

Sennheiser HD 202 II - тези също, като първите - удобни, но усилвател дали ще трябва?!? Цената е леко по-висока, но ... ако си заслужава бих ги дал.
AKG K44
Ако имате впечатления и от други модели - Philips, JVC, Panasonic, etc, ще се радвам да чуя мнения.
Само да отбележа, че слушалките така или иначе ще държа да ги пробвам в магазина (предпочитам да се уверя сам, че са ми удобни на ухото).