Въпрос за малък "лаптоп"
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Въпрос за малък "лаптоп"
Решил съм да си взема малък лаптоп и ме впечатлиха тези, с тъч скриин и със сваляема клавиетура.
Заглеждам се по този точно.
http://www.technopolis.bg/bg/Laptops/La ... H/p/514420
Как се представя този модел, ползвал ли е някой? Трябва ми за интернет и рядко за филми.
Заглеждам се по този точно.
http://www.technopolis.bg/bg/Laptops/La ... H/p/514420
Как се представя този модел, ползвал ли е някой? Трябва ми за интернет и рядко за филми.
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за малък "лаптоп"
Аз ползвам Т100 от 2 години вече. Първоначално щеше да е само таблет за вкъщи, но се оказа че успешно мога да го ползвам и в офиса - Word, Excel, поща...
Единствения недостатък е малкото памет(2GB) и това, че в по-тежки приложения процесора се задъхва. Батерията при мен издържа над 8 часа активна работа, при модела който ти разглеждаш не знам как ще се представя заради по-големия екран. Ако не ти е спешен - изчакай да излязат моделите с новия Atom - x5 или x7 и повече RAM. MS Surface 3 е с такъв, както и новите таблети на Lenovo, така че скоро ще има и по-бюджетни решения.
Единствения недостатък е малкото памет(2GB) и това, че в по-тежки приложения процесора се задъхва. Батерията при мен издържа над 8 часа активна работа, при модела който ти разглеждаш не знам как ще се представя заради по-големия екран. Ако не ти е спешен - изчакай да излязат моделите с новия Atom - x5 или x7 и повече RAM. MS Surface 3 е с такъв, както и новите таблети на Lenovo, така че скоро ще има и по-бюджетни решения.
-
Филми гледал ли си на него, примерно през HDMI-a, HD и Full Hd филми, как се представя с тях?
И този Win 8, дали може да получи ъпдейт до 10?
И този Win 8, дали може да получи ъпдейт до 10?
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
mkv 720p без проблем, 1080 вчера пробвах от Youtube на външния монитор, също се справя отлично (процесора е на 20%).
Може да се ъпдейтне, 10-ката го държах точно 1 седмица, но не ми хареса таблетния режим и си върнах 8.1
Може да се ъпдейтне, 10-ката го държах точно 1 седмица, но не ми хареса таблетния режим и си върнах 8.1
-
в крайна сметка днес взех HP 10-n030ng продава се само на немския пазар, но ми изпадна тук в Ирландия, втора употреба. Взех го за 180евро, на 6 месеца е, буквално нов, нито 1 забележка. Работи отлично много съм впечатлен, има си гаранция всичко. на батерия кара над 7 часа в интернет + ютюб. клавиатурата се маха и става таблет,. екрана е с отлични цветове, тъч скриина е без забележка, тъчпада е с мулти тъч, филмите вървят много добре, в интернет върви много добре, с уйн 8.1 е и ми излезе ъпдейт до уйн 10. Много съм впечатлен до тук. ССД-то е 32гб, има си и мемори карта 32гб. Рам 2гб.
минусите само са, че много бавно се зарежда батерията, докато го използваш и е леко тежичък, не гледах колко тежи но го определям над 1,7кг с клавиатурата.
Цената на нов видях по сайтовете(немски) е 300-320евро, а тук, в Ирландия, всичко е много скъпо, лаптопите примерно са с по 50-100евро над цените в България.
минусите само са, че много бавно се зарежда батерията, докато го използваш и е леко тежичък, не гледах колко тежи но го определям над 1,7кг с клавиатурата.
Цената на нов видях по сайтовете(немски) е 300-320евро, а тук, в Ирландия, всичко е много скъпо, лаптопите примерно са с по 50-100евро над цените в България.
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Честито! Въобще не е зле и цената му е добра, 269 евро е нов иначе (най-ниската която намерих за нов), сравнително нов модел (лятото на 2015). Тежината на таблета е 580г. и 1180г. заедно с клавиатурата
Между другото ми даде много добра идея, имам таблет Samsung Tab 4 (sm-t530) който мисля да продам още днес и да взема същото HP за жена ми 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Гледай процесора да е поне i3, а останалото е въпрос на вкус. В никакъв случай AMD или Celeron/Atom.
- AugustinerFan
Говорим за таблет, човече.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
AugustinerFan написа:Говорим за таблет, човече.
Говорим за лаптоп, примерът е от раздел преносими компютри и съществуват 11.6" с i3.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Lenovo X200 - 13 инча щеше да върши сносна работа. На цена 240лв и по-малко.
- AugustinerFan
777 написа:AugustinerFan написа:Говорим за таблет, човече.
Говорим за лаптоп, примерът е от раздел преносими компютри и съществуват 11.6" с i3.
Не, не говорим за лаптоп, както виждаш по-горе колегата вече си купи таблет HP 10-n030ng.Моделът ми хареса - ще купя същият за жена ми. Говорих за таблет, не ми трябва лаптоп - имам с i7.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък съвсем спонтанно купих TECLAST X98 Plus 9.7" Dual OS (Win10 Android 5.1) 4GB 64GB Tablet PC - http://www.tinydeal.com/teclast-x98-plu ... 57212.html
защото все още не зная коя ОС ще ми е по-удобна (лаптопа ми е с Win10, а телефона с Android).
защото все още не зная коя ОС ще ми е по-удобна (лаптопа ми е с Win10, а телефона с Android).
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Таблетите са някаква подигравка откъм възможности - ни риба, ни рак.
-
Ппрез нощта го update-нах до WIN 10. Дотук впечатленията ми са, че 10ката е много по опростена и оптимизирана спрямо 8, доближава се до 7 и е много удобна. Остава да разбера за диагностика, дали ще ми върши работа, но това, ще е към април чак.
До колегата дето се е мераклисал, за женаму, със сигурност ще и хареса. Моят е бял и приятелката ми много му се изкефи, най вероятно и ще си остане за нея.
До колегата дето се е мераклисал, за женаму, със сигурност ще и хареса. Моят е бял и приятелката ми много му се изкефи, най вероятно и ще си остане за нея.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Извод - важното да е бял, останалото са подробности. Аа, и лъскав.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”