Днес ми се случи нещо доста интересно на мобилния телефон Нокиа Ц1-01.
Сутринта когато организирах работния ден и влязох в указателя на менюто забелязох, че доста номера са ми изтрити.
Почти всички номера, въведени след декември месец 2012г (на около 95%). Интересно, че преди няколко дена подадох заявление за спиране на мобилния интернет(щото гадните х..сексуалисти от Мтел са ми надписали нет). Как и дали изобщо е възможно това?
За да спестя "умни" коментари ще напиша:
Живея сам, ходенето на сън е изключено.
Изтрити телефонни номера
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изтрити телефонни номера
Според мен, без да искаш, или докато телефона ти е бил в джоб-а си променил паметта на телефона, а контактите ако са във сим картата, повечето изчезват! Дано си ме разбрал какво искам да ти кажа!
my heart iS iCe написа:Според мен, без да искаш, или докато телефона ти е бил в джоб-а си променил паметта на телефона, а контактите ако са във сим картата, повечето изчезват! Дано си ме разбрал какво искам да ти кажа!
т.е. да съм форматирал паметта на телефона или картата?
тогава не е ли редно да ги няма всички номера в съответната памет?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм обяснил правилно! Влез в Меню-то на телефона, ако не се лъжа в оказателя на телефонните номера, трябва да имаш "Опции" и чрез тях избираш дали да ползваш контактите запаметени на телефона или на сим картата. Явно при теб са запаметени или във картата или във телефона, и ако си избрал примерно телефонната памет на номерата а тям нямаш номера, те са във картата запаметени, и трябва да избереш сим карта, а не телефон! Дано съм обяснил правилно

Да сега го разбрах. Сега ще пробвам и ще пиша резултата.
Резултат:
Беше си маркирано "телефон и сим".
Интересен е факта, че всичките ми номера в указателя са ми от телефона. Когато порових имам и телефони в картата. При превключване на режим "карта" потърсих 1-2 от "изчезналите" номера нямаше резултат.
Резултат:
Интересен е факта, че всичките ми номера в указателя са ми от телефона. Когато порових имам и телефони в картата. При превключване на режим "карта" потърсих 1-2 от "изчезналите" номера нямаше резултат.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Не е кой знае какво но преди няколко седмици ми се случи нещо подобно.Отварям указателя и там само 5 номера
шах и мат
.Кво ли не правих няма и няма номерата бяха записани в сим само щото скоро правих хард ресет.И изведнъж се появиха няколко и после ей така от нищото се появиха всички.Сега за по сигурно съм направил копие във телефона,в картата памет и на компа
че си бало мамата ако пак стане нещо такова.Чудя се дали сим картата може да се повреди някой ден че е старичка.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Резултат:
Моя съвет е колега, да маркираш контактите от телефона, и да ги преместиш в паметта на сим картата, и да видиш дали ти липсват контакти, като ги събереш всички на куп!
Не казвам, че не е възможно и да са изтрити, било от нет-а или от телефона! Но за мен остава мистерия, това триене на номера без да си ги трил лично ти

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1 път в година /е и на 2 се случва/ свалям телефонния указател на компа с 1 четец на карти и програмката Сим Едитор. При нова Сим карта /преминаване на друг оператор и т.н. зареждането на тел.указател става за 0 време. Със Сим Едитор а мога да променям телефонен номер, има и т.н. с клавиатурата на компа, а не да кълва по ГСМ -а 

Добър съвет - благодаря за което, а някаква теория по проблема?
Направих го и стана по-зле. При прехвърлянето на номерата от едното на другото(бях набрал няколко вече ръчно) отново изчезнаха, появи се един стар обаче.
Почвам да се примирявам, вече си набрах едно 90% от номерата. Да се надявам, че няма да се повтори.
my heart iS iCe написа:Моя съвет е колега, да маркираш контактите от телефона, и да ги преместиш в паметта на сим картата, и да видиш дали ти липсват контакти, като ги събереш всички на куп!
Не казвам, че не е възможно и да са изтрити, било от нет-а или от телефона! Но за мен остава мистерия, това триене на номера без да си ги трил лично ти![]()
Направих го и стана по-зле. При прехвърлянето на номерата от едното на другото(бях набрал няколко вече ръчно) отново изчезнаха, появи се един стар обаче.
Почвам да се примирявам, вече си набрах едно 90% от номерата. Да се надявам, че няма да се повтори.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
www.onemediahub.com
Пробвай с това.Принципно извлича всичките контакти,и за напред си ги дръж там
Можеш да си ги прехвърляш на каквато платформа искаш
Пробвай с това.Принципно извлича всичките контакти,и за напред си ги дръж там

Можеш да си ги прехвърляш на каквато платформа искаш
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”