Проблем с ресийвър и/или сателит

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Проблем с ресийвър и/или сателит

Мнениеот blade84 » Съб 22 юни 2013 19:19

Здравейте колеги, малко по различен проблем този път от обичайните автомобилни. Имам сателитна чиния и приемам сигнала с ресийвър, основно немски програми и за 2 месеца ми се случва въпросният ресийвър да изгори да купя друг и сега и той е аут. Днес смених кабелите от сателита до ресийвъра няма ефект, даже проблема се задълбочи. Преди ресийвъра не хващаше никакъв сигнал ама си влизах в настройките а сега нищо не мога да гo изгася даже, гася го от кабела. Има някаква гаранция и мисля понеделник да го нося да видя дали ще я признаят, но искам да попитам ако има някой който се занимава с такава техника(аз съм зле тука) дали може да ми каже причината може ли да е в сателита и той да гори ресийвърите?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ресийвър и/или сателит

Мнениеот Stivi » Нед 23 юни 2013 0:00

Ако проблема ти беше в конвертора /това дето е на върха на пръчката и което се захранва с ток от ресивъра/ той щеше да изпушва в момента в който го включиш /то освен да окъси няма какво друго да направи/,но във форума на Булсатком не съм прочел за подобен случай или описан такъв вариант така че според мен или ресивърите са скапани или имаш проблеми с напрежението !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”