Помощ за настройка на рутер !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Помощ за настройка на рутер !

Мнениеот Stivi » Сря 26 юни 2013 14:26

Проблема е следния,като ползвам безжично нета постоянно ми изкарва съобщение "няма мрежов достъп" и не отваря нищо,бодвам му кабела и си отваря без проблеми ! Това го прави и на двата лаптопа,реших че е бъгясал и взех един друг обаче греда....и там същата работа,от доставчика ми обясняват че проблема бил в настройките на рутера ама каква ще е тази настройка дето да прави този проблем ! Ако някой има идея да казва че ми писна !
P.S. Малко съм тъп :redface Забравих да напиша че и двата рутера са TP-LINK от евтините модели /тоест с еднакво меню понеже/. Възможно ли е безжичната карта на лаптопа да е причината понеже сега забелязах че ако единия е вързан с кабел а другия с ВиФи-то няма проблем ?? Но пък същия лаптоп съм го ползвал на друго място безжично и не е правил такива неща ? Нещо конфликт на IP ли какво ли ??

Последна промяна от Stivi на Сря 26 юни 2013 14:52, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за настройка на рутер !

Мнениеот myrshavija » Сря 26 юни 2013 14:44

Ехххх, как можах да си забравя кристалното кълбо вкъщи днес! Язък!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 26 юни 2013 15:04

За да го няма филма с конфликт на IP-та, отиваш си на настройките на рутера, след това цъкаш на DHCP, даваш Enable, Start IP Address 192.168.0.100, на End IP Adrdess 192.168.0.199, Address Lease Time: 120
другите ги оставяш по подразбиране, като Default Gateway: е Ip-то на което ти отговаря рутера.
2ра стъпка - отиваш на Internet Protocol (TCP\IP) Properties и задаваш Obtain an IP address automatically, същото правиш и за DNS server - obtain automatically (това ти е в настройките на компа).
По този начин рутера ти раздава IP-тата на машините в мрежата и няма как да стане конфликт на IP-та т.е. да има 2 компа с 1 и също IP, ако изобщо е там проблема.
Ако имаш затруднения драсни ми на лично съобщение, че не умея да обяснявам много много :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 26 юни 2013 15:13

При мен настройките на Tp Link 1043-ката са точно така, но въпреки това се случва единия лаптоп да не получи IP и се налага да ресетвам WiFi картата на самия лаптоп 2 пъти докато захапе. Още 2 лаптопа имаме и нито един не прави проблем.

При мен проблемите почнаха след като качих последните драйвери на WiFi-то на лаптопа, което е интелско, преди това не ми е правил мизерии. Жената е със същия лаптоп, но драйвера не е ъпдейтван и при нея ядове няма :biggrin Оди разбери :biggrin

Последна промяна от radi_nrj на Сря 26 юни 2013 15:49, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 26 юни 2013 15:18

Що не почнем с ресет на рутера първо, какъв е рутерът, как се управлява...? :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 юни 2013 15:25

Е писал съм,рутера е Тъп Линк WR740N със стандартния софтуер и е нов така че няма какво да му ресетваме :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 26 юни 2013 15:47

radi_nrj написа:При мен настройките на 1043-ката са точно така, но въпреки това се случва единия лаптоп да не получи IP и се налага да ресетвам WiFi картата на самия лаптоп 2 пъти докато захапе. Още 2 лаптопа имаме и нито един не прави проблем.

Това е много странно, може да пробваш да ъпдейтнеш драйвера на WiFi картата.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 26 юни 2013 15:50

zografski написа:
radi_nrj написа:При мен настройките на 1043-ката са точно така, но въпреки това се случва единия лаптоп да не получи IP и се налага да ресетвам WiFi картата на самия лаптоп 2 пъти докато захапе. Още 2 лаптопа имаме и нито един не прави проблем.

Това е много странно, може да пробваш да ъпдейтнеш драйвера на WiFi картата.

Горе допълних, точно тогава почнаха проблемите.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 юни 2013 15:50

Всичко е настроено по описанията /така си беше де/,май наистина се очертава проблем да е в безжичната карта на единия :icon_sad Не виждам какво друго може да е за да прекъсва когато си иска !

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 26 юни 2013 15:56

Странно, уш ъпдейтите излизат точно, за да поправят такива бъгове..., може да е лош драйвера, пробвай да си върнеш стария или да го изтеглиш от някой оторизиран сайт.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 26 юни 2013 16:33

Stivi написа:Всичко е настроено по описанията /така си беше де/,май наистина се очертава проблем да е в безжичната карта на единия :icon_sad Не виждам какво друго може да е за да прекъсва когато си иска !

Нали е ползван на други места и не е правил такъв проблем? Може да пробваш да затриеш всички запомнени мрежи и да се вържеш отново, да затриеш драйвера, и т.н. Кой е "доставчика", ако не е тайна?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 юни 2013 18:52

Gal написа: Може да пробваш да затриеш всички запомнени мрежи и да се вържеш отново, да затриеш драйвера, и т.н. Кой е "доставчика", ако не е тайна?

Току що свърших тази работа с драйверите на безжичната карта да видим дали ще има резултат ! Доставчика е местната ланка в Поморие и с тях не съм имал проблеми досега !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 27 юни 2013 8:25

Не и не,борбата продължава ! Втория ми лаптоп си работи без проблеми с рутера,проблемния го връзвам към една незаключена мрежа на комшия дето едвам държи една черта и си работи без проблем,вържа ли го към моя рутер отваря 2 страници после почва да мисли докато отвори и накрая изкарва "няма мрежов достъп" ,егати и тъпотията !Ще го водя на "доктор" днес да видим каква ще е диагнозата !

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 27 юни 2013 9:20

Ако беше дал повече инфо за машината,колегата Гал,можеше да ти помогне повече,пък и не само тя :c020

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Чет 27 юни 2013 9:29

Уиндоус-а ли ти управлява безжичните мрежи? Ако да-пробвай дали няма да намериш и инсталираш програма за управление на безжичните мрежи от произодителя на лаптопа. И обратно.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”