Възможен контрол върху кореспонденцията ми...?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Възможен контрол върху кореспонденцията ми...?

Мнениеот vanbo » Нед 28 юли 2013 19:44

Здравейте,
Повод за безпокойството ми е, след като прочетох темата на колегата " Pit " от 26 Юли....
Преди известно време, един специалист и приятел / може би /, работеше по компютъра ми с цел повишаване на неговата скорост - разчисти човекът боклуците, и каза между другото, че ми записва една програмка, с която ако имам проблем, той ще може да влиза от разстояние / от домашния си компютър / и ще решава проблемите...
Аз тази "програмка", разбира се , я забравих на часа, и едва сега се сещам, че може и да " наднича зад рамото ми ", образно казано...
Същият на работното ми място беше монтирал програма, която надаваше ужасен вой, когато някой желаеше нерегламентиран достъп до служебния ми компютър. На домашния не я монтира - бил я забравил на друга флашка...
Та, момчета , виждам, че сте компетентни по тези въпроси - дали ...ме гони параноята, или...??

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: Възможен контрол върху кореспонденцията ми...?

Мнениеот Rqhovo » Нед 28 юли 2013 20:43

vanbo написа: дали ...ме гони параноята, или...??

Определено.Сега по темата най-вероятно ти е сложил teamviewer ,която няма как да не разбереш кога я е пуснал.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 28 юли 2013 20:55

vanbo написа: беше монтирал програма, която надаваше ужасен вой, когато някой желаеше нерегламентиран достъп до служебния ми компютър....??

Залагам маслен филтър от голф, употребяван, че това е защитната стена Comodo
за мен най-добрата и най-параноична firewall изобщо.
Можеш да си я качиш, безплатна е.
Teamviewer сесията изисква двамата да сте пред мониторите, и да си размените ID и Pass.
Ако лицето те е нашило с keylogger, то с HiJackThis можеш да видиш и анализираш всички процеси стартирани на твоят компютър.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 28 юли 2013 21:19

точно teamviewer може да се разбере по всяко едно време дали има достъп през нея. може да и бъде зададена постоянна парола. която да не изисквка на вашият компютър да има човек. но при неиното стартиране излиза една лента горе и една долу в дястно на монитора и изчезва изображението на декстопа. до тук с догатките
ако човека каже името на програмата ще можем да му дадем повече инфорчация какво може и каво не

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 29 юли 2013 15:42

vanbo написа:дали ...ме гони параноята, или...??

Без значение какво е инсталирал за мен е лудост да дадеш достъп на чужд човек до компютъра си. С уговорката, че го ползваш за нещо повече от четене на новини. Един познат така се прости с около 15 000 лева през банкирането си (със сертификат). После търси връзки от банката да му съдействат, така и не знам какво стана накрая.

Потребителски аватар
vanbo

Мнениеот vanbo » Пон 29 юли 2013 20:48

Благодаря ви момчета, за вниманието към моето безпокойство.
Разбира се, вината си е изцяло моя - мой колега, приятел ми е, нали...
Когато си дойде синът, ще го накарам да ми монтира тази програмка, която ужасно виеше, когато някой прояви интерес към компютърът ми.
То, пари не може да ми вземе , но е неетично някой да наднича в личната ти кореспонденция...
Останете със здраве, и все така добронамерени....
P.S.В момента успях да го намеря, и ми каза ,че програмата е Tii Vider . Нещо такова, защото говореше от ресторант и това успях да разбера...

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Пон 29 юли 2013 20:55

Team Viewer.

Няма как да гледа неща на компютъра ти през нея без да разбереш. И въобще какви са тия паранои? На мен ми би било обидно, ако помогна на приятел и сложа Team Viewer с идеята да си губя времето и в бъдеще, за да му помагам, а той да ми заяви, че искам да го следя. Или още по-лошо - не да ми го заяви, а зад гърба ми да се допитва дали не е така.

Потребителски аватар
vanbo

Мнениеот vanbo » Вто 30 юли 2013 20:07

Благодаря, момчета.
Приемам препоръката на колегата TiL, да спя спокойно...)
А за себе си приемам съмнението, че съм професионално деформиран...))

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 30 юли 2013 21:49

Момчетата правилно са ти казали...спи спокойно колегата ти просто е искал да ти бъде полезен.Аз на колкото хора съм я сложил тая програма с цел да не се обяснявам по телефоните като знам докъде разбират(като гледам и ти толкова).....
За да си сигурен...виж в системния треи има ли една иконка синя с стрелка наляво и надясно....ако няма спи спокойно...човека ти я е сложил за оторизиран достъп....ако има просто деинсталирай програмата ил от настройките и дай да не се стартира с уиндоуса.

Потребителски аватар
vanbo

Мнениеот vanbo » Сря 31 юли 2013 0:47

БЛАГОДАРЯ ТИ , колега MELI... |

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”