Искам да попитам дали следните параметри Pentium(R)4 CPU 2.40GHz 512mb RAM са подходящи за нормалната работа на Windows 7?
п.п разбрах,че имало някакъв Windows 7 Starter който бил лекичък...трябва ми предимно за сърфиране в Нета...
Необходими параметри за Windows 7?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Необходими параметри за Windows 7?
Windows 7 Starter има ли минимални изисквания към хардуера?
Не. Има само минимални препоръки за бета-версията на Windows 7:
32-битов или 64-битов процесор с тактова честота1-GHz
Системна памет 1GB или повече
Свободно дисково пространство 16GB или повече
Поддръжка на графичен чипсет DX9 с памет 128MB или повече (за да можете да използвате темата Aero)
DVD-R/W устройство
Достъп до интернет.
Освен тези няма други публикувани изисквания за Windows 7 Starter. Но има една много важна тънкост: Windows 7 Starter е единствената версия на Windows 7, която няма 64-битова опция. Всички останали опции се доставят в 32-битово или64-битово издание.
Това звучи прекалено хубаво, за да е истина. Евтин Windows 7 с интерфейс Aero Glass? Не ни ли убягва нещо? Ето я уловката: ще ви бъде наложено ограничението да работите с до три приложения едновременно – например Word, Internet Explorer и Peggle. Според Microsoft ще можете да използвате услуги (като Windows Defender) във фонов режим, макар че при извикването им от трите приложения, които вече работят, ще се появява досадно съобщение от типа „негуер“ (nagware, натякващ софтуер).
Няма да получите и възможностите за „лесно свързване с мрежи“, които предлага изданието Home Premium, нито мултимедийните кодеци, включени в последното. Свързването с домашни мрежи пак няма да е лесно, така че все още не сме сигурни какво ще липсва на потребителите в това отношение.
PC Magazine Bulgaria
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Даскала™ написа:Искам да попитам дали следните параметри Pentium(R)4 CPU 2.40GHz 512mb RAM са подходящи за нормалната работа на Windows 7?
п.п разбрах,че имало някакъв Windows 7 Starter който бил лекичък...трябва ми предимно за сърфиране в Нета...
Кво пита? Това за DELL-a ли?

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows7/products/system-requirements
Или с други думи ще ти трябва RAM, да ровя по торбите? Не съм много сигурна, че видеото ще е ок, в краен случай ще намерим и видео:) Забрави за стартер и други такива шитове.
Аха...за същия става въпрос...май е по-добре да си дръпна някое XP и да го сложа отколкото другите процедури
п.п ако знаете някое читаво XP с валиден ключ пратете ми линка на ЛС

- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Даскала™ написа:Аха...за същия става въпрос...май е по-добре да си дръпна някое XP и да го сложа отколкото другите процедури![]()
Смаза ли се най-накрая? :) Ае ЛС.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Даскал , ако напишеш заглавието в гугъл ще ти излязат 100 милиарда страници .
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”