Проблем с батерията на лаптоп
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с батерията на лаптоп
Здравейте колеги.Случаят е следният.На лаптопа на жена ми и е паднала батерията докато играела някаква игра.След това го е пуснала да се зареди но батерията не ще да поема електричество,а лаптопа работи в режим на зарядно.Вадих батерията пак я слагах и резултата е нищо.Пробвани са многобройни рестарти -нищо.Батерията я засича -дава си и сериен номер,състояние и т.н. Но тя не се зарежда.Всичко останало по лаптопа работи както до сега е било.
Лаптопа е Тошиба Сателил Л300
Батерията и лаптопа са на по малко от година(още са в гаранция)
Досега такъв проблем не е правил
ОС е ХП СП 2
ОС е ХП СП 2
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Проблем с батерията на лаптоп
Някои батерии имат вътре чип , който отчита броя зараждания на батерията. Мине ли бройката и край не иска да се зарежда.
п.с незнам дали гаранцията за батерията важи тъй като мисля че се води консуматив
п.с незнам дали гаранцията за батерията важи тъй като мисля че се води консуматив
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Остави да зарежда батерията на изключен лаптоп поне час, трябва време да възбуди батерията, ако въобще е възможно...
Пробвай!
Пробвай!
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Major_Bobi написа:Здравейте колеги.Случаят е следният.На лаптопа на жена ми и е паднала батерията докато играела някаква игра.След това го е пуснала да се зареди но батерията не ще да поема електричество,а лаптопа работи в режим на зарядно.Вадих батерията пак я слагах и резултата е нищо.Пробвани са многобройни рестарти -нищо.Батерията я засича -дава си и сериен номер,състояние и т.н. Но тя не се зарежда.Всичко останало по лаптопа работи както до сега е било.
ОС е ХП СП 2
Ако предложението на vasstop не заработи - пробвай на друг такъв лаптоп да заредиш батерията.
Ако не - в магазина за гаранционно обслужване.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
поа принцип гаранцията на батерията е 6 месеца...
гаранцията на батерията е само 6 месеца.
няма нищо общо с гаранцията на лаптопа.
аз имам абсолютно същия лаптоп и да ти кажа от както напрви 1 година ,батерията за нищо не става, зарежда ама държи 20 мин.
няма нищо общо с гаранцията на лаптопа.
аз имам абсолютно същия лаптоп и да ти кажа от както напрви 1 година ,батерията за нищо не става, зарежда ама държи 20 мин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ping23 написа:като махнеш зарядното веднага ли загасва?
Да ,веднага.
Ще пробвам да я оставя да се зарежда.
Благодаря на отзовалите се.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На М70SR3 батерията изкара от 01.2006 до началото на декември 2009 /последно държеше 7 мин/ 08.2009 държеше по около 20 мин. 05.2010 взех нова от Ардес за 100 пари с гаранция 6 месеца- засегга е жива още
-
- Автомобил:
- Двигател:
Батерията стоя в зарядното 5 часа на угасен лаптоп и нищо.Някой може ли да помогне с някой сайт с батерий.
Благодаря на отзовалите се
Благодаря на отзовалите се
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Според мен виж си на гаранцията какво пише, може и да е в гаранция още.Има доста фирми които дават и по година на батерия.Ако не е в гаранция ето тук може да погледнеш, или влез в сайта на тошиба, виж кои са му представителите за БГ и звъни те ще те насочат.
Към другите колеги толкова ли е трудно да свалят батерията, когато в къщи работите на бюро с лаптопа и не го разнасяте.Това значително одължава живота на батерията.Имам познат с ACER на над 3 години и батерията още кара по около 2 часа и се ползва точно по този начин.Батерията седи в чантата и се ползва само кога е навън. В къщи се зарежда, сваля се и се прибира.
Към другите колеги толкова ли е трудно да свалят батерията, когато в къщи работите на бюро с лаптопа и не го разнасяте.Това значително одължава живота на батерията.Имам познат с ACER на над 3 години и батерията още кара по около 2 часа и се ползва точно по този начин.Батерията седи в чантата и се ползва само кога е навън. В къщи се зарежда, сваля се и се прибира.
vwfena написа:Към другите колеги толкова ли е трудно да свалят батерията, когато в къщи работите на бюро с лаптопа и не го разнасяте.Това значително одължава живота на батерията.Имам познат с ACER на над 3 години и батерията още кара по около 2 часа и се ползва точно по този начин.Батерията седи в чантата и се ползва само кога е навън. В къщи се зарежда, сваля се и се прибира.
Е точно по този въпрос - аз така си ползвам моя. Но наскоро колега ме оплю, че това били бабини деветини, не се удължавал живота на батерията и дори и да си у дома е достатъчно да го ползваш на захранвене без да махаш батерията..... Дори ми изтъкна как съм можела да повредя механизма дето захваща батереята поради честото махане и слагне.... И понеже аз не го слагам на слиип, а го изключвам - това също не било нужно
Та молбата ми е към колегите дето разбират - как е правилно да се ползва лаптопа?
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Както каза колегата по-горе. Ползва ли се вкъщи лаптопа няма смисъл да е със батерия.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Acer откакто го имам 2007-ма година не съм му махал батерията никога. Държи си по 1 час и 30 минути долу горе в момента батерията, а е на 3 години. Това с махането е глупост лично за мен.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Много от частите в компютрите се изчисляват на работни часове. Логично е, като не работят, да изкарат повече...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”