Съвет за избор на лаптоп
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Съвет за избор на лаптоп
Здравейте, колеги. На Сателитчето ми не му понесе бялото вино и сега ми трябва нов лаптоп. Споделете мнение за конкретен модел и откъде най-вече да го купя. Имам три сходни оферти за Dell (само в процесорите се различават) от малък магазин, защото ''ако нещо има проблем, в малък магазин ще получа повече внимание'', отколкото Техно-маркет/полис...?? И трябва да е на разсрочено плащане. Благодаря предварително!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Съвет за избор на лаптоп
Огледай IBM ThikPad и HP ProBook моделите, набележи си няколко и да ги коментираме.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
http://www.laptop.bg/ - преди повече от пет години си купих моя Dell с 3 години гаранция и съм повече от доволен,нищо не му е сменяно от както е купен.Не забравяй обаче ,че е задължително редовното чистене на вентилатора и нанасяне на специална пастичка,която го поддържа добре охладен ! Ако не се чисти редовно(ще разбереш,че е за чистене по това ,че вентилатора се чува шумно и по това ,че загрява повече от нормалното - над 60-70 градуса ,когато гледаш филм примерно или над 85,когато натовариш повече видеокартата,примерно с някаква игра),има шанс да ти гръмне видеото а там са обикновено трицифрени сериозни суми.
Ако реша да го продам,пак ще си купя от тях.
ПО отношение на марката - Dell е най-доброто с най-дълга гаранция,защото са и най-качествени,при това Next Business Day гаранция (иначе казано на следващия ден идват и ти оправят проблема на място).Ако решиш можеш да со доплатиш някаква смешна сума за 2 години гаранция против токов удар,кражба,заливане
и други.
Имат и прекрасни оферти за разсрочено плащане.
Успех
Ако реша да го продам,пак ще си купя от тях.
ПО отношение на марката - Dell е най-доброто с най-дълга гаранция,защото са и най-качествени,при това Next Business Day гаранция (иначе казано на следващия ден идват и ти оправят проблема на място).Ако решиш можеш да со доплатиш някаква смешна сума за 2 години гаранция против токов удар,кражба,заливане

Имат и прекрасни оферти за разсрочено плащане.
Успех

-
Би ли споделил повече подробности относно това? Какво те е отвратило?
-
Много съм объркана. ''Харесай си един и дай да коментираме'' казвате :) Ама как да харесам, като нищо не разбирам. А и не знам от какво имам нужда като параметри... Основно държа на бързина. Не обичам нещо да цикли и да се бави, защото всичко правя много бързо. За сравнение: преди 10 месеца разбих в пода съвсем съзнателно Galaxy S 1, защото след последния ъпгрейд вече единственото му ядро не понесе новата версия и циклеше брутално, което ме побъркваше ежечасно. Трябваше да си намеря повод да си взема S3, който работи с моето темпо. Иначе лаптопа ползвам за интернет, филми, евентуално някоя игра като Tomb raider и толкоз... Не ползвам някакви ресурсоемки програми, но и не искам нещо, което след 3 години ще ме ядосва, че е почнало да цикли... Посъветваха ме да взема нещо с (тук вече най-вероятно ще сгреша в абревиатурата) SSD диск или не знам как се пише... на който се качва само ОС и другия остава външен... или се монтира на мястото на DVD иии офертите за трите Dell Inspirion 3521 са: с процесор 2127U 1.90, Intel Core i3-3217U, Intel Celeron 1017U. Другото им е еднакво 500GB диск, 15", 4k RAM, HDMI иии другото вече съвсем нищо не ми говори.
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
До колко пари ще търсиш лаптоп ?
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Аз ползвам Дел вече 4 години и съм доволен и от лаптопа и от гаранционното обслужване на марката. Но точно тези, на които си се спряла са бюджетна серия и не знам как са като качество. Както колегата ти каза няколко мнения по нагоре ориентирай се към Thinkpad или Probook, които се водят по-висок клас. На мен ми предстои купуване на лаптоп близките месеци и май ще заложа на новата серия на Probook(а именно Probook 450), защото поне за мен са оптималния вариант, като цена качество. За същите параметри Dell и Lenovo във високите класове са с около 300-тина лв. отгоре. А от наблюденията ми на Probook-ци на приятели и моя служебен Elitbook, поне за сега мисля да заложа на тази серия. Другото с което ме спечелиха е начина за отваряне на целия заден капак на лаптопа, който го прави много удобен и лесен за почистване, upgrade и то без посещения в сервиз и без да ти падне гаранцията. Успех в избора!
-
Добре, предложете ми конкретен модел и цена, хал хабер си нямам какво и къде да търся. А и както казах, вече нямам лаптоп и през телефона ми е доста трудно да търся... Като цена... не знам, колкото-толкова... тези модели, които споменах са в диапазона 700-900, но и 1200-1400 бих дала, стига да си заслужава. 2000 вече ми се струва ненужно... То като се разсрочи 20-30лв на месец разлика няма да ме бърка особено... въпросът е да е читаво. ...... Както казах, и аз не знам какво искам, просто наистина не ги разбирам... Ако някой може да ми каже 'ето това' и 'ей оттам' ... най-много ще ми помогне. Накрая ще забърша някое Lenovo от Техномаркет, ама не ми се ще да взимам нещо на сляпо. Затова искам помощ. :-/
П.П. А тези pro/elit-book, сега ако не беше написал, нямаше да знам, че били 'по-висок клас'... все едно на китайски ми говорите... (никога не ги бях и чувала) .... Искам съвет. Все едно избирате за вас си. Ако вие трябваше да си купите, какво и защо. Това бих искала като съвет.
П.П. А тези pro/elit-book, сега ако не беше написал, нямаше да знам, че били 'по-висок клас'... все едно на китайски ми говорите... (никога не ги бях и чувала) .... Искам съвет. Все едно избирате за вас си. Ако вие трябваше да си купите, какво и защо. Това бих искала като съвет.
-
Харесва ми. Много благодаря на всички, които ми давате конкретни предложения тук и на лични. Имам само едно опасение... един познат уж разбирач, казва, че не е нужно да давам двойно повече пари за нещо, което реално не ми е нужно за ''домашни потреби''... И това също ме кара да се колебая какво всъщност ми е нужно...? И това не мога да преценя. Нямам необходимите познания.
От една страна е добре да взема нещо, което дори в момента да не ми е нужно, ако утре ми скимне, да може да го прави. Ама от друга да дам два пъти повече пари за нещо, което може и никога да не ползвам... Много съм боса, моля да ме извините.
От една страна е добре да взема нещо, което дори в момента да не ми е нужно, ако утре ми скимне, да може да го прави. Ама от друга да дам два пъти повече пари за нещо, което може и никога да не ползвам... Много съм боса, моля да ме извините.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Ето и от мен едно-две предложения! http://www.stantek.com/?i=55863 Аз избрах такъв,но с 8GB RAM!Изключително доволен!Ето още един,който е над бюджета,но при плащане в КЕШ мога да осигуря отстъпка и да се впише в бюджета- http://www.stantek.com/?i=57602!На първия също може да се свали цената!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Въпреки че е от техношитня, аз ако имах възможности в момента бих си взел това http://www.technopolis.bg/b2c/details/519683/P11010101/Prenosim-kompyutar-HP-CQ58-D03SU/E6A98EA но то задоволява моите нужди откъм бързина и ползване за интернет и някоя тъпа програмка. За бързина и не циклене мисля това http://www.laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_H6P81EA
Иначе гледам най - евтиното НР с ССД диск е 1850 пари на тоя сайт, неоправдано скъпо въпреки че е 128ГБ диска
Иначе гледам най - евтиното НР с ССД диск е 1850 пари на тоя сайт, неоправдано скъпо въпреки че е 128ГБ диска
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
http://www.technomarket.bg/products/09127442/hp-pavilion-g6-2303-d4y35ea-notebook
Ето едно предложение с екстри в ценовия диапазон до 1000 лева. Достатъчно бърз процесор и видео, единствено е без ОС, но това се лекува лесно
Ето едно предложение с екстри в ценовия диапазон до 1000 лева. Достатъчно бърз процесор и видео, единствено е без ОС, но това се лекува лесно

- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Ето едно предложение и от мен
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-hp-probook-450-h6p53ea.html
С тази конфигурация, няма да имаш циклене, бавене и т.н., бих казал, че е доста сериозна машинка !

С тази конфигурация, няма да имаш циклене, бавене и т.н., бих казал, че е доста сериозна машинка !
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Аз съм с първият делл 3521 който е с Пентиум 2117u процесор на 22 nm, което е с малка консумация на ток.
За мен е добре, основно за филми го ползвам има hdmi и USB 3 -2 слота.
За мен е добре, основно за филми го ползвам има hdmi и USB 3 -2 слота.
Последна промяна от владислав на Чет 12 сеп 2013 9:09, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”