Бойлер елдом с електронно упраление

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Бойлер елдом с електронно упраление

Мнениеот $100 » Нед 22 сеп 2013 13:30

Има доста теми за бойлери, но пускам нова, защото старите са с доста страници.

Ще вземам бойлер Елдом и се двоумя дали да е с електронно управление или с обикновено. Електронното изглежда, че предлага добри функции. Не съм сигурен обаче доколко добре е изпипано. Тъй като работя в подобна област (електроника, не точно бойлери) имам представа колко посредствено или недодялано може да се реализира едно такова управление, най-вече софтуерната част. Интересува ме някой, който по-дълго е използвал такъв бойлер или пък по-добре сервизен техник с наблюдение върху повече дефектирали. Като четох инструкциите например никак не ми хареса едно ограничение - не трябвало да се оставя бойлера повече от 18ч без захранване, защото електрониката си изгасяла часовника за да не хаби батерия и съответно се губи датата и часа. Има полза от такова нещо, но 18ч е прекалено кратък период. Трябваше поне 1 седмица да върви часовника, иначе излиза, че всяка вечер трябва да се включва бойлера от таблото - дори да не се загрява, колкото да се зареди батерията и да не спре часовника.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Бойлер елдом с електронно упраление

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 22 сеп 2013 13:53

Сам си си отговорил на въпроса! Не си създавай главоболия, вземи механиката и си свиркай!
Продавъл съм доста Елдом преди години, но сегашните нямат нищо общо!
Спестени са материали от всякъде! Ако намериш бойлер елдом целия в алпака и вътре казана, с механика, ще изкара повече от 20 години!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Бойлер елдом с електронно упраление

Мнениеот Vlad777 » Нед 22 сеп 2013 15:51

И като са с много страници другите теми какво? :use_search

:arrow http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=36&t=185202

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”