Мнение за 22 инчов LCD телевизор-купен е :)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнение за 22 инчов LCD телевизор-купен е :)

Мнениеот fox_vt » Пон 30 сеп 2013 19:13

Здравейте тоя петък ще си купувам живот и здраве тв за кухнята.Ходих да разгледам малко и се спрях на този модел ТВ. От беглото инфо което съм чел май IPS матрицата е по добре,макар че няма особенни претенции към свят и бързодействие.Дайте мнение дали го бива щото аз съм малко като го видя и го вземам пък после му мисля :mhihi Ще се закрепва със стойка от тавана.Евентуално дайте някое предложение за друг такъв ако този нещо не го бива,като евентуално мога малко да увелича лимита до да речем 24 инча и цена макс 400 лв,но принципно уж този размер ще е.Разстоянието до тв то е към 3 метра дали ще се вижда добре филм със субтитри примерно,макар че сегашния ми CRT е 51 см и пак е някъде толкова че и малко повече и добре се вижда.

оппсс нещо съм объркал буквите оправено е вече :mhihi

Последна промяна от fox_vt на Пет 04 окт 2013 21:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Мнение за 22 инчов LSD телевизор

Мнениеот Iezekil » Пон 30 сеп 2013 19:59

Според мен е малък за 3 метра гледане.Аз също имам 20инча СРТ и 22ЛСД и предпочитам СРТ-то.Може би заради пропорциите 4/3 но с вижда доста по-ясно и от далеко в сравнение с другия.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 30 сеп 2013 20:00

Внимавайте с тия LSD-та че ако ви пипне полицията лошо ви се пише :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 30 сеп 2013 20:17

Iezekil написа:Според мен е малък за 3 метра гледане.Аз също имам 20инча СРТ и 22ЛСД и предпочитам СРТ-то.Може би заради пропорциите 4/3 но с вижда доста по-ясно и от далеко в сравнение с другия.

Именно затова ми беше и питането ,като го гледах в магазина ми се струва доста малък в сравнение със по малкия като инчове CRT.Аз за какво навремето едвам си намерих монитор във формат 4:3 тия 16:9 за комп са за мен ужасни за гледане :biggrin

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение за 22 инчов LCD телевизор

Мнениеот Sunny » Пон 30 сеп 2013 20:20

Мониторчето като цяло го бива. Да, монитор с ТВ тунер.
... но от 3м. 22" ... не е правилния размер. Помисли поне за 32, да не казвам, че 42 звучи много по-разумно

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 30 сеп 2013 20:39

За кухня сякаш не е добре да взима 42...За този бюджет наистина може да вземе голям ЛСД но на старо.Или нов и малък но само за музика и развлекателните предавания...да кажем.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 30 сеп 2013 20:55

Имам 20 инчов във кухнята и се гледа от 2-2.5м
за друго става но за филми със субтитри е доста изморително.
На 32" субтитрите ще са по-едри и би било по-добре за гледане от 3 метра.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 30 сеп 2013 21:43

От три метра субтитри на 22 се четат, но си вадиш очите. 32 инча ще е идеален, но си заема място и не се вмества в бюджета(всъщност има в момента за тези пари 32-ка в Техномаркет, ама е някакъв Блаупункт, който няма нищо общо с марката от едно време). Ако направиш компромис със субтитрите се вместваш за 24-ка. IPS е малко нож с две остриета - цветовете са невероятни, но при по-ниските модели самата матрица е по-бавна и се вижда замазване при бързо движение (на 37 инач е така, при 24 може да не е толкова осезаемо). TN матриците пък имат кофти ъгъл на гледане по вертикала, а телевизора ще е закачен горе. С една дума ходи ги гледай на място от 3 метра и каквото ти допадне :biggrin

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 01 окт 2013 8:26

Прегледах тоя блаупункт във техномаркет....на цена е със нео 32ка.Струва ли си да се замислям изобщо за него, вярно 32 инча ама дали няма да даде фира.Има го и другия момент, че в кухнята не ми трябва кой знае какво откъм параметри.Все пак си мисля че всеки лсд телевизор е в пъти по добър път црт телевизор.Ще отида да хвърля едно око и на него в магазина,и ако трябва ще накарам да ми пуснат нещо със субтитри на малкия да видя как е.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 01 окт 2013 9:13

Зa в кухнятa, след сaлaтaтa с 2 рaкии, и нa 52 инчa ще ти е трудно със субтитрите.
Зa кухня, aко е истинскa кухня, където се готви, трябвa дa е сериозен телевизор зa дa издържи. Aз бих избирaл повече по мaркa и изрaботкa, отколкото по рaзмер. Мaкaр че мaркa днес не знaчи почти нищо. Aз не могa дa си предстaвя повече от 30' телевизор в кухня...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 01 окт 2013 14:29

fox_vt написа:Все пак си мисля че всеки лсд телевизор е в пъти по добър път црт телевизор.

Точно за кухня нещо не съм съгласен.Където е ярко осветено,има пара от готвене и прочие,където се движиш и променяш постоянно ъгъла на гледане/говоря за жена ти и маршрута- мивка-хладилник-котлон-кош-маса/,няма по-яко от старите телевизори,пък били и 14-ки.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 01 окт 2013 18:24

Такаа значи ходих гледах видях чесах се по кратуната и сега съм на вино за по сигурно :mhihi Видях го тоя блаупункт за 400 лв BB32M124LED.Но видях и тоя до него 450лв BA32M122LED.Втория не му се затъмнява картината при хоризонтално изместване,нз различна матрица ли нещо друго ли но е факт.И ест втория ми хареса повече но като вляза в тоя филм да отида за нещо а да си харесам нещо по хубаво и скъпо аман :banghead За другите марки но комент :screwy цени да видиш.

Обаче преди да изляза видях този модел блаупункт BW23Z194LED :eek FullHD останаха ми очите картина слънце до него имаше един HDReady нз дали заради това или за нещо друго но на фулл разликата е очебийна.Пари 240 лв :gruebel обаче оня вика няма цифров и ефирен тунер.Обаче като разровя в нета го дават различно примерно тук ЦЪК

Някой да каже аджеба какви тунери има със булсат съм има ли шанс да тръгне,в една тема в сетком някъф му давало на аналогова и цифрова тв лоша картина.Дали пък няма да тръгне на булсата.Ако има шанс и ако не го купят щото в магазините сега тв тата се харчат като топъл хляб в петък да ходя да го вземам.

Потребителски аватар
cancro
Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот cancro » Вто 01 окт 2013 19:04

DVB-S е стандарт за цифрова телевизия разпространяван от сателит.

DVB-C е стандарт за разпространение на цифрова телевизия по кабел.

DVB-T е стандарт за предаване на цифрова телевизия по въздух. Или иначе казано с нормална антена.

със булсат съм има ли шанс да тръгне

П.П. С булсат тръгва, DVB-S им е декодера.

Последна промяна от cancro на Вто 01 окт 2013 21:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 01 окт 2013 20:08

Сега рових пак и стигнах до извода че щом е телевизор а не монитор трябва да тръгне с приемника на булсат.Все пак стария ми телевизор си работи без проблем-то един вид приемника на булсат е декодера а тв то трябва да има само -как е казваше многочестотни ли много обхватни ли бяха излезе ми от акъла точната дума,широкочестотни абе нещо такова де тунер.Значи тоя блаупункт ще тръгне-аз за по сигурно ще има кажа че ако не тръгне им го връщам и да се оправят,пък дано да останат бройки.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 04 окт 2013 20:59

Пиша ново мнение за да се знае че темата е приключена.Взех малкия блаупункт 23 инча и добре че не беше свършил останало беше само мострата и взех нея,поне е гарантирано че работи и е минала тестов период :mrgreen .Много ме кефи тв то даже и със SD приемника на булсат дано издаяне поне няколко години без аварии.И за протокола от 3 метра на 23 инча fullHD тв се четат напълно спокойно всички видове субтитри и то без проблем :wink

Сега преди да приключа темата да не отварям нова да попитам-видеокартата на компа ми има три изхода VGA,TV Out и DVI.VGA е зает от монитора кой от двата други да използвам за връзка с тв то,като то има входове HDMI,Component,Scart и VGA.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”