Здравейте, пичове. Тепърва съм пред избора на лаптоп. Решил съм марката да е категорично Dell безкомпромисно, процесора да е Intel Core i7, Рам паметта да бъде не по малко от 8GB и да бъде с външна видеокарта, а не с дънна вградена. Нямам претенции относно дали да бъде 15 или 17 инча, даже предпочитам по - малкия - 15-ката. Нямам и претенции относно дисковото пространство сега съм с 80 така че и 500 гб ми стигат.
Колебая се между два лаптопа и по - точно се колебая защото единият е с видео карта Nvidia 1gb а другия е с видео карта AMD RADEON 2gb.
Това е първия с AMD RADEON HD 8730M 2gb http://www.technopolis.bg/b2c/details/512738/P11010101/Prenosim-kompyutar-DELL-INSPIRON-3521
Това е втория с NVIDIA GEFORCE GT 525M 1gb http://www.technopolis.bg/b2c/details/511797/P11010101/Prenosim-kompyutar-DELL-INSPIRON-N5110
Доста компютри съм сменил и съм по-доволен от марката Intel и Nvidia. Интересно ми е как процесор Интел е комбиниран с видео карта Амд радеон ? Кой от двата лаптопа бихте препоръчали ? Има ли разлика между издръжливостта на Nvidia и Radeon видео картите ? И 1гб видео памет ми стига и 2 гб видео памет също, но повече ме интересува качеството на Нвидиа или Радеон ?
Кой лаптоп да избера
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: Кой лаптоп да избера
Първият има двуядрен процесор и наглед по-мощна видеокарта (не съм гледал сравнения, колегите да се изказват по въпроса).
Вторият е с четириядрен, т.е. се предполага, че ако се изисква за игри, горният е по-добър избор. Ако ти трябва процесора повече - мисля, че вторият по-добра работа ще ти свърши.
Успех с покупката и си "тероризирай" добре твърдия диск първите две-три седмици, за да си проличи дали има дефекти (не че е някаква гаранция за в бъдеще...).
П.п. Аз също харесвам Dell-овете (имам си един вкъщи втора ръка многогодишен), но не точно Inspiron. Малко са ми кекавки откъм изработка и чаркове.
А относно издръжливостта... при лаптопите най-важното е охлаждането да е направено добре. Марката няма значение. Ако прегряват и за двете няма да има спасение. Затова е по-добре да е "бизнес" модел (за Dell това значи Latitude, примерно, но те са...
откъм цена), защото там не би трябвало да има компромис с това. Та поогледай за review-та на модела по интернет за прегрявания и дефекти преди да се хвърляш "на дълбоко".
Между другото, ако трябваше да купя нещо стабилно, подходящо за всякакви товарещи неща (и игри), за тези пари, бих предпочел нещо такова:
http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_H6P53EA
Хем бизнес модел (по-добра изработка), хем 4 ядра, хем добро видео (наглед, пак казвам, не съм се задълбочавал). Но това е само за пример де, не за "навиване".
Вторият е с четириядрен, т.е. се предполага, че ако се изисква за игри, горният е по-добър избор. Ако ти трябва процесора повече - мисля, че вторият по-добра работа ще ти свърши.
Успех с покупката и си "тероризирай" добре твърдия диск първите две-три седмици, за да си проличи дали има дефекти (не че е някаква гаранция за в бъдеще...).
П.п. Аз също харесвам Dell-овете (имам си един вкъщи втора ръка многогодишен), но не точно Inspiron. Малко са ми кекавки откъм изработка и чаркове.
А относно издръжливостта... при лаптопите най-важното е охлаждането да е направено добре. Марката няма значение. Ако прегряват и за двете няма да има спасение. Затова е по-добре да е "бизнес" модел (за Dell това значи Latitude, примерно, но те са...

Между другото, ако трябваше да купя нещо стабилно, подходящо за всякакви товарещи неща (и игри), за тези пари, бих предпочел нещо такова:
http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_H6P53EA
Хем бизнес модел (по-добра изработка), хем 4 ядра, хем добро видео (наглед, пак казвам, не съм се задълбочавал). Но това е само за пример де, не за "навиване".
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Препоръчвам ти да се ориентираш към i5 процесор, понеже 7-ците греят доста повече, а охлаждането е еднакво.
Освен това за лаптоп по-добрия вариант е Radeon видеокарта - по принцип са по-студени и по-дълговечни.

Освен това за лаптоп по-добрия вариант е Radeon видеокарта - по принцип са по-студени и по-дълговечни.
- soaring
- Автомобил:
- Двигател:
Какво да ти кажа... Сменил съм три Dell-а. Не съм очарован, особено от последния - N5110.
Wypre mnogoto РАМ и 1 TB диск, си остава бавен, все едно е на въглища (ползвам го за CAD системи).
Купих един нискобюджетен LENOVO и направо съм очаровам!!!
Супер бърз ( 4 GB RAM и 750 GB диск). CAD програмите вървят супер, зарежда по-бързо, а е едва 690 лева. Ти решавай!
Wypre mnogoto РАМ и 1 TB диск, си остава бавен, все едно е на въглища (ползвам го за CAD системи).
Купих един нискобюджетен LENOVO и направо съм очаровам!!!
Супер бърз ( 4 GB RAM и 750 GB диск). CAD програмите вървят супер, зарежда по-бързо, а е едва 690 лева. Ти решавай!
-
- Автомобил:
- Двигател:
За какво ще се ползва лаптопа?
За толкова пари аз никога не бих взел екран с резолюция 1366x768
и7-3537 e по-ново поколение - с много по-ниска консумация
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors#.22Haswell-MB.22_.28quad-core.2C_22_nm.29
radeon 8730е на приблизително на нивото на НВ640 - доста по-бърза от 525
За толкова пари аз никога не бих взел екран с резолюция 1366x768
и7-3537 e по-ново поколение - с много по-ниска консумация
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors#.22Haswell-MB.22_.28quad-core.2C_22_nm.29
radeon 8730е на приблизително на нивото на НВ640 - доста по-бърза от 525
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Най-добре кажи какъв е бюджета за лаптопа.
- Ivo.B
- Автомобил: VW GOLF 3 GTI Color Concept
- Двигател: 2.0 GTI 115
Вземи DELL
няма да съжаляваш

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
kompresor написа:...Доста компютри съм сменил ...
Колко от тях са били Делл? И виждал ли си 1366 резолюция на 15ка дисплей, да не говорим на 17ка?
Няма изисквания, които да не можеш да намериш в същата или по-добра окомплектовка при Леново или HP, освен ако водещите критерии не са цена и/или графична карта. За съжаление /или за щастие, въпрос на гледна точка/ ти тръгваш точно с графиката напред и нискобюджетни "сапунерки" (няма лошо, ако човек знае какво иска). Така че при така поставената рамка Дел е точния избор.
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Аз да добавя нещо от скромния ми опит-много е важно за какво ще го ползваш.Ползвам и двете карти и ако е повече за гледане на филми и игри евентуално Radeon има по добри цветове,Nvidia силата и е по скоро за работа.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”