Връзка на TV Samsung c DLNA с компа-КАК?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Връзка на TV Samsung c DLNA с компа-КАК?

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 11 ное 2013 21:19

Имам следното питане за ето този модел TV:Телевизор SAMSUNG UE-40F5500 LED
http://www.technopolis.bg/b2c/details/12073/P11090104/Televizor-SAMSUNG-UE-40F5500-LED

как аджеба става връзката с компа през рутера,защото консултанта в магазина ми разправя за неква програма,която смята моя комп като сървар и от там се връзна ТВ-то и си гледам да речем сваления филмicon_idea

Има ли смисъл от тази система icon_idea

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Re: Връзка на TV Samsung c DLNA с компа-КАК?

Мнениеот boqn92 » Пон 11 ное 2013 21:30

На лаптопа или компа нямаш ли HDMI

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 11 ное 2013 21:36

Разрешаване на връзки на устройства, съвместими с DLNA
Екранно меню
>
Мрежа
>
Настройки за AllShare
Избирането на
Споделяне на съдържание
от екрана
Настройки за AllShare
показва списък с външните
устройства, свързани към същата мрежа като телевизора. Изберете устройство, на което да разрешите
връзка с телевизора. Можете да изпълнявате мултимедийни файлове само от устройства, на които е
разрешена връзка с телевизора. Тази функция е налична за всички устройства, съвместими с DLNA. Друг
начин е да изпратите заявка за възпроизвеждане на мултимедия от външно устройство, на което не е
разрешена връзка с телевизора, и после да приемете връзката, когато бъде поискано.

Samsung Link
Samsung Link улеснява извличането и възпроизвеждането на мултимедийни файлове от компютри и
съвместими с DLNA устройства. Обаче компютрите трябва да имат инсталирана програмата Samsung Link, а
мобилните устройства да поддържат Samsung Link. За повече информация посетете портала за съдържание
и услуги на Samsung (http://link.samsung.com).

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 11 ное 2013 21:47

Ей го къде е чети...

http://www.samsung.com/us/pdf/dlna_guide.pdf

трябва да имаш диск на който ти е медия сървъра...

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 11 ное 2013 21:51

чета яко дееба ма съм прост :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi не съм чак толкова на ти с тоз език,но как и да е за това разправяше и младежа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 11 ное 2013 21:56

Ако не се еб***ш, ще се опитам да обясня.. значи има една програмка която се казва медия сървър. Значи има много такива програмки.. намери си една.. за съжаление са платени... знаеш безплатните къде са... та. Качваш си една такава на компа, шерваш си една директория и си я намираш от ТВ то и готово.. воала.. гледаш всичко бе жици. За твое сведение само.. не съм много сигурен, но мисля че всички наоколо ше могат да ти гледат във директорията щото не е защитена по никакъв начин ако не се лъжа... толко от мен.

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Пон 11 ное 2013 22:00

Да използвам темата, гледах в интернет, но при мен го няма.
В настройките и там има Clock, но при мен го няма, става въпрос пак за smart tv.
Как мога да си изкарам часовника? :redface :biggrin

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 12 ное 2013 8:36

Mitko_DVD, трябва на компютъра си да инсталираш програмата Samsung link ( http://link.samsung.com/ ) или тази, която ти е на диска, който върви с телевизора - Link/AllShare/PC Share manager. Чрез нея после си споделяш файловете, които желаеш, с телевизора. После си настройваш мрежата (ако имаш интернет на телевизора, значи вече си го направил). През телевизора "разглеждаш" мрежата и трябва да ти се покаже компютъра, при условие че горната програмка работи на него. Ако не го виждаш може би не е лошо да провериш дали нямаш някакъв firewall на компютъра, който да блокира Link.
Има и други DLNA сървъри, но нали това си е на Самсунг, би трябвало да работи най-добре с телевизора.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 ное 2013 9:00

relaxxx написа:Ако не се еб***ш, ще се опитам да обясня.. значи има една програмка която се казва медия сървър. Значи има много такива програмки.. намери си една.. за съжаление са платени... знаеш безплатните къде са... та. Качваш си една такава на компа, шерваш си една директория и си я намираш от ТВ то и готово.. воала.. гледаш всичко бе жици. За твое сведение само.. не съм много сигурен, но мисля че всички наоколо ше могат да ти гледат във директорията щото не е защитена по никакъв начин ако не се лъжа... толко от мен.

не се ебавам бе колега извинявай ако така съм прозвучал,иначе като се свали таз програма се слагат да речем филмите в нея-няква папка си правиш и вече тв-то си го разчита от там icon_idea

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 12 ное 2013 9:45

Да, на кратко така. Всъщност никъде не ги слагаш прости там където са, указваш на програмата и и казваш да шерне(сподели на български) директорията. Не си шервай целия диск. Примерно.. Nero Media Home .. http://nero-mediahome.en.softonic.com/ става, ако не можеш да си подкараш приложението на самсунг, което трабва да са ти дали с телевизора..

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 12 ное 2013 10:36

С прости думи. Като стартираш приложението на ПС-то или телефона то те пита какво да щернеш и това е.
След това от ТВ-то "влизаш" и си гледаш каквото има в шернатата папка.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 20 ное 2013 8:33

След 1 ден четане в СетКома го подкарах с една руска програмка Домашен медия сървър(HomeMediaServer)HMS за 10 минутки с инсталация и сканиране на папките който желая да гледам,мога да кажа че съм много доволен от постигнатия резултат,всикчо си има субтитри идеална картина и те така.

П.С.предстой ми пускане сега на 3D :mhihi :mhihi :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”