Lenovo Yoga

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Lenovo Yoga

Мнениеот Милата » Чет 14 ное 2013 21:37

Здравейте! Все по-често лаптопът ми блокира напоследък и започвам да се оглеждам за нов. Преди време видях в магазина Lenovo Yoga и много ми допадна като концепция, дизайн и тегло. Сега съм с Dell Inspiron N5110, но изобщо не съм доволна от него. Въпросът ми е дали някой от вас има Lenovo Yoga и как се държи като цяло.

Притесняват ме и пантите, защото сегашният ми лаптоп е супер зле в това отношение, а Yoga все пак се движи на 360 градуса. Това означава ли, че са подсилени по някакъв начин? В момента съм с Intel Core i5 и ми е напълно достатъчен, защото не изстрелвам совалки в космоса, а по-скоро браузвам в нета, пиша документи и гледам филми. В този смисъл се чудя дали въобще ми трябва i7. Интересувам се само от 11-инчовата версия, защото е най-лека и компактна.

Както споменах, покупката не ми е спешна (засега) и просто събирам мнения и съвети. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: Lenovo Yoga

Мнениеот Mario951 » Чет 14 ное 2013 22:59

Не мисля че това е достатъчно изчерпателно за лаптопа понеже има много конфигурации със различен процесор, рам, видео-карта. С кой windows е сега, антивирусна има ли, откога не е преинсталиран? Такива въпросчета могат да помогнат да решим проблема със "блокирането", защото ако е с i5 ме съмнява хардуера да е слаб. Това Lenovo Yoga ми изглежда като ненадежно недоразумение (така от прима виста на снимки) и бих се придържал към Windows 7 за сега.

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Чет 14 ное 2013 23:13

Благодаря за отговора, но дори да приемем, че сегашният ми компютър е съвсем наред, пак бих се замислила за нещо по-малко, което да мога да нося с мен. Какво по-точно в Yoga-та не ти вдъхва доверие?

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Чет 14 ное 2013 23:37

Честно казано не мога да дам адекватно мнение понеже не съм работил със подобен хибрид м/у таблет и лаптоп нито пък с Windows 8 така че ако имате възможност можете да го пробвате, но 11 инчовия не е пълноценен лаптоп ако говорим за този:
http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/yoga/yoga-11/?tt=b#techspecs

Процесора е слаб, рам-а е малко и пространството въпреки че е супер че е SSD си е 32 или 64гб което си е малко та 11 инчовия е в голяма степен повече таблет отколкото лаптоп, но в крайна сметка за това и струва 300 долара докато 13 инчовия струва 900$, но вече има добро разнообразие от процесори и 2х, 4х повече рам и дисково пространство.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 15 ное 2013 8:44

Windows 8 RT, който идва инсталиран на по-евтиния Yoga 11, не е същият Windows като нормалния 8. Т.е. някои (мисля че повечето) приложение не вървят на него. И не можеш да сложиш друг, защото техниката в лаптопа (ARM) е различна от нормалната (x86/64).
По-скъпият 11s е с нормален Windows 8. Относно пантите, порови в Google за ревюта на лаптопа - сигурно ще намериш повече информация, отколкото тук може да ти дадем "на око".

П.п. Погледни ThinkPad Edge E330. Мисля, че не е лош за твоите изисквания.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 15 ное 2013 10:24

Погледни новия асус - таблет с прикачна клавиатура. Аз имам acer iconia w510, но не ти го препоръчвам. Малко беше бъгав отначало, но сега като ъпдейтнах на 8.1 направо се сбъгяса тотално. Иначе 8 мицата върви доволно на тези хибриди.
Сега на този акъл бих си взел макбук air. Помисли си добре по този въпрос. Не се занимавай с тез експерименти. Аз на иконията точно три пъти съм откачил екрана да го ползвам като таблет и юзър експириънса не е много добър. В сравнение с айпад, който ползвам редовно.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 18 ное 2013 20:37

Има Тинкпад на 12.5 и е перфектен за целта ...

Бих си взел секънд хенд Х220 и бих му зложил ССД :c020

Нямаш проблем с разнасянето

Какъв е бъджета?

За около и малко над 1000 лева се взима Тинкпад Х220 Таблет с остатъчна гаранция :

Изображение

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пон 18 ное 2013 20:45

Аз бих заложил на Тошиба или Сони за прилична цена добри параметри и качество.Аз лично от 5г съм с Тошиба и съм доволен,за това време съм имал само 2 смени на уиндовс а и нищо друго

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 18 ное 2013 21:50

boqn92 написа:Аз бих заложил на Тошиба или Сони за прилична цена добри параметри и качество.Аз лично от 5г съм с Тошиба и съм доволен,за това време съм имал само 2 смени на уиндовс а и нищо друго

:eek :eek :eek

Не се ожиждай, ама едните са адски бюджетни, другите прекалено скъпи розови лаптопи :mhihi

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Вто 19 ное 2013 8:47

Благодаря на всички за предложенията. Признавам, че миналата година видях Lenovo Yoga в един магазин и бях много очарована от картината, дизайна и удобствата му, но е възможно и това впечатление да е било подвеждащо. Изобщо не е задължително да си взема хибрид и като цяло съм съгласна с аргументите ви в тази посока.

Основното, което търся, е лек и удобен за носене лаптоп. Гледам нещо с екран около 11-12 инча, процесор i5 и поне 4GB памет. Като бюджет не съм определила конкретно, защото има различни намаления, опции за refurbished устройства и пр. Смятам, че ако си харесам лаптопа, после ще ми е по-лесно да открия нещо на добра цена. Не отричам функционалностите или екстрите им, но по чисто идеологически причини не бих си взела Apple устройство.

От този линк си харесах нещо в посока това или това. Цената на първото е доста примамлива и си признавам, че съм леко изкушена в момента :gruebel

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 24 ное 2013 15:28

Таблет си гледаи също :biggrin

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Нед 24 ное 2013 21:35

Таблет си имам и съм много доволна от него. Почнах да се замислям и за Samsung Chromebook вече, защото лаптопът ми си работи все още, просто ми трябва нещо по-малко и леко, а не ми се дава една торба пари за неадекватния дизайн (лично мнение) на Windows 8, който идва с всяка нова машина. Иска ми се да си взема Chromebook и да му сложа Ubuntu, ама ще видим дали ще ми се занимава. Благодаря на всички за мненията и съветите. Ще споделя като си взема нещо :wink

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 24 ное 2013 21:47

Милата написа:Таблет си имам и съм много доволна от него. Почнах да се замислям и за Samsung Chromebook вече, защото лаптопът ми си работи все още, просто ми трябва нещо по-малко и леко, а не ми се дава една торба пари за неадекватния дизайн (лично мнение) на Windows 8, който идва с всяка нова машина. Иска ми се да си взема Chromebook и да му сложа Ubuntu, ама ще видим дали ще ми се занимава. Благодаря на всички за мненията и съветите. Ще споделя като си взема нещо :wink

Вземи си лаптоп не таблет и сложи Кubuntu няма по здрава и стабилна система.За инфо аз съм HPG60 стар модел с I3 външна видеокарта ATI 5400 1гб рам,заради куция уиндойс 7 добавих още 3гб рам ДДР3 общо сега е 6гб.Мога да твърдя че с Линукса се преродих и седмицата беше добра до като не я орезилиха май нарочно да си продават осмицата.Та с Kubintu и ефекти на операционната система и филм с Blu-ray пуснат на лаптопа той хвърчи и не грее.То по принцип HP са много тихи и не греещи ако се почиства редовно :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”