На вилата като си отида събота и неделя е егати студа. Имам си отоплителни ел. уреди, но си мисля, дали ако сложа една от тия инфрачервени/карбонови/халогенни/кварцови печки-лампи да огрява леглото ще е поносимо спането? /естествено, едновременно ще работят и други уреди, но затоплящи въздуха, не предметите/.
Разбира се ми е ясно, че колкото е по-скъпа печката /по-къси са вълните/ по бързо и силно затопля. Но тези с най-късите излъчващи вълни са по-скоро за навън.
Някой да е пробвал този вариант?
Инфрачервена печка /не конвектор/ на вилата
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Инфрачервена печка /не конвектор/ на вилата
Тея евтините печки топлят само пред тях си.Моя съвет е вместо да се чудиш дали ще те топли тая печка си купи едно електрическо одеало,с него със сигурност ще ти е топло в леглото.
Мислел съм за одеало, даже съм си харесал едно в Денси, но имам разширени вени и се чудя как да направя да не ми топли краката...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ще го вдигнеш по нагоре под възглавницата 

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вземи си UFO мисля,че се произвеждат в Турция.Полезни са били за кръвообращението там струват около 130лв тука не знам.Тези ел.одеала на мен не ми вдъхват доверие
Харесал съм си някакви на Gamalux, продаваха ги в Карфур.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
http://eldominvest.com/bg/category/24.html, чакам заплатата и ще взема една. Предварително трябва да се звънне и да проверя дали има термореле за по голяма прецизност и икономия естествено. Това е най- евтиното на пазара.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
по скоро питането е за тези
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
не разбирам много от тези, но тази която имаш предвид си е проста печка тип лъч от едно време и инфрачервеното и е по скоро червено
имам приятел който проектира и изпълнява заведения, складове и др и в офиса им има такива инфрачервени отоплители които приличат на показаните от мен
за стая 4х6 има 6броя с размер не повече от 20см и като се включи става "баня" а светлината е незначителна
имам приятел който проектира и изпълнява заведения, складове и др и в офиса им има такива инфрачервени отоплители които приличат на показаните от мен
за стая 4х6 има 6броя с размер не повече от 20см и като се включи става "баня" а светлината е незначителна
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
http://get.bg/product_info.php?cPath=195_187_382_385&products_id=53442
Ползвам точно това. Купих го преди май три години от Бриколаж за много по малка цена. Работи много добре, но има и слабости. Няма терморегулатор и регулировката става само ръчно с дистанционно и е на степени. Опитах да сложа външен такъв, но ме цапардоса през ръцете защитната система- при падане или спиране на тока да не се включваотново автоматично. Друга слабост е, че пак заради същата система не може да се сложи хоризонтално. Сега чакам да мине гаранцията и ще го дам на техник да го осъвремени. Иначе работи страхотно- икономията е реална- първоначално децата ми се отопляваха със старите платкови , лъчисти радиатори Изгрев, които са си икономични. Когато минаха на тази- сметките към Е-он паднаха с повече от една трета. Слабост е и самата светлина- нощно време жената се дразни от лъчението й и не можела да спи. Според мен гевезелъци, но .....
Миналата година го домъкнах и в училищната стая и този хамбар за първи път се стопли. Бях наумил да предложа на началството да минем изцяло на такова отопление, но се спрях, че огняря е аверче и ще вземе да го оставят без работа.
Намери някъде да го видиш работещ и да почувстваш топленето.
Ползвам точно това. Купих го преди май три години от Бриколаж за много по малка цена. Работи много добре, но има и слабости. Няма терморегулатор и регулировката става само ръчно с дистанционно и е на степени. Опитах да сложа външен такъв, но ме цапардоса през ръцете защитната система- при падане или спиране на тока да не се включваотново автоматично. Друга слабост е, че пак заради същата система не може да се сложи хоризонтално. Сега чакам да мине гаранцията и ще го дам на техник да го осъвремени. Иначе работи страхотно- икономията е реална- първоначално децата ми се отопляваха със старите платкови , лъчисти радиатори Изгрев, които са си икономични. Когато минаха на тази- сметките към Е-он паднаха с повече от една трета. Слабост е и самата светлина- нощно време жената се дразни от лъчението й и не можела да спи. Според мен гевезелъци, но .....
Миналата година го домъкнах и в училищната стая и този хамбар за първи път се стопли. Бях наумил да предложа на началството да минем изцяло на такова отопление, но се спрях, че огняря е аверче и ще вземе да го оставят без работа.
Намери някъде да го видиш работещ и да почувстваш топленето.
Почувствал съм го, но предвид разликата в излъчването за различнит честоти /IR-A, IR-B, IR-C/ при различните печки търся най-евтината читава /не като кварцовите.../.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
ако спечелиш от тотото отиди и виж тези http://www.newsystem.bg/l_bg/?s=2&i=19
в офиса имаме една такава, Heliosa 66, мноооого мазно топли :)
в офиса имаме една такава, Heliosa 66, мноооого мазно топли :)
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”