Нов лаптоп Дел проблем батерия/видео

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Нов лаптоп Дел проблем батерия/видео

Мнениеот stoi4o.d » Чет 20 фев 2014 23:18

Делл Инспирон 3521
Лаптопът е нов,за работата и естествено аз взех да го "правя".

Първо бе с Убунту - сложих лицензиран Уин 7 ПРО - МЪКААА с буутването,Убунту не ми дава да буутна Уин-а,играх си с доста с настройките в биоса и форматите - стана,после 1-2 часа ръчкам драйвери слагам ама не стават - МЪКААА никакъв Дел съппорт,от разни форуми от цял свят събирах.Уж тръгна и всичко върви!Нерви,после защо съм ИБМ/Леново фен най-добър съппорт :mhihi За мрежа и видео над час търсих!

Върви и бачка вече НО,като го пусна само на батерия,ми пуска размазан на линии черно - бял екран - все едно ТВ с антена по време на буря ужас.Правя рестарт,дава ми blue screen,рества се и се оправя,ама всеки път ли да го рествам :banghead На ток никога не прави така!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Нов лаптоп Дел проблем батерия/видео

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 21 фев 2014 0:08

На първо четене уин 7 про не е това което беше уин ХР про, т.е ултимейт е истината.
На второ четене, омазал си нещо с драйверите, почти съм убеден че драйвера за видеото прави тоя номер на батерия, но може и чипсета да е.
Разкарай от биос уефи и го остави на стандартното си стартиране. Аз бих го преинсталирал докато е пресен още, като си форматирам харда с инструмента по време на инсталацията да си направи 100 мегабайтовия дял и за С дял за системата максимум 50ГБ

П.С Абе намирам си аз драйвери на сайта за тоя лаптоп, само че са само за 64 битови уиндоус 7 и уиндоус 8 и 8.1 http://www.dell.com/support/drivers/bg/en/bgdhs1/Product/inspiron-15-3521
По принцип драйверите за 8 стават и на 7

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 21 фев 2014 6:00

Аз съм с по-старичък Дел и тоя номер с драйвърите също много съм го ял :death
Тия имат мега малоумния съпорт, също така в моя частен случай част от драйвърите се изтегляха и инсталираха при отваряне, а други - просто се разархивираха, при което почва едно голямо гадаене кое какво е станало :dummy
Като цяло що му махаш хубавия Линукс :gruebel

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 21 фев 2014 9:41

Същият лаптоп, само че 17" с Ubuntu -> за около час бях готов с инсталацията (свалена 7-ца Ултимейт) и драйверите ... Само драйвера за WiFi ми създаде мъка, търсих доста, но накрая всичко стана. И сега вече от 4-5 месеца машината е пушка. Да не е в Windows проблема нещо??? Или както каза колегата - нещо се е оплескало с драйверите и има някакъв сблъсък.... Виж си настройките в Power Options когато е на батерия лаптопа и ги промени да са такива, все едно е на кабел да видиш дали нещо ще се промени.
Поздрави и успех! :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 фев 2014 10:35

Съппорта на Дел е ужасен,има драйвери но са за 8 и 7 и само 64-бит,ама нямаме лиценз за 64...уф даже снощи щях да слагам ХР,ама драйвери никакви.За 7 ПРО 32бит е пълно из нета,ама като вземеш да инсталираш не ти дава,едвам намерих точните...И не е проблема в Уин-а,лицензиран е.

Иначе от биос UEFI-то е неактивно,а и в самото уефи няма нищо,т.е. не е от там проблема.В биос само харда му смених формата от AHCI към ATA \ IDE понеже не ми даваше да инсталирам 7-цата.Имаше и 4 партишъна на харда,форматирах,понеже аз използвам винаги само един,така,че и сега го оставих само 1.

На ток не прави така,само на батерия,рества се и се оправя.Снощи даже само на батерия карах :eek
А не ми се преинсталва,вече е пълен с офис програми,защити,документи,pdf-и...какво може да се направи :gruebel

ПП Аз по default не харесвам много Делл,ама вече ги намразих :Mr Green Fun защо си мъкна после в раницата личното леново...мъка по земятааа деллл

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 21 фев 2014 11:08

Щом има драйвъри само за 64bit, значи трябва такова да инсталираш... Лицензът за 32bit важи и за 64bit, стига да не е Starter или Home Basic (в някои случаи), въпрос на (по-правилен) избор.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 фев 2014 11:35

Ама ДВДто което ми дадоха е с 32бит Уин 7 ПРО с лиценз,нямат двд с 64бит...пък да свалям от торент :no

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 21 фев 2014 11:57

Ако лаптопът е с външно видео-последните модели работят и с него и с вграденото и дават възможност да настройваш кое кога да се използва. И ако си качил драйверите само на едното(външното) и не си оправил настройките-на батерия ползва вграденото за което нямаш драйвери и се получава това. Но за момнета само гадая тъй като не знам каква ти е конфигурацията.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 фев 2014 12:16

Не е външно видео,забравил съм да напиша конфигурацията :redface А тя е съвсем базова видео intel HD4000, ниско волтов пентиум 2127 на 1.9, 4рам ддр3 1плочка и 500 хард.

Ето какво става като се пусне на батерия - размазана черно-бяла на линии и снежинки картина...
Изображение

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 21 фев 2014 12:46

А с това: http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/DriverDetails/Product/inspiron-15-3520?driverId=TX18K&osCode=W732&fileId=3187824483&languageCode=EN&categoryId=VI ?
Малко по-стара версия е, ама е и за 32битови (от Inspiron 3520 e). Не съм сигурен дали и останалите драйвъри не са съвместими с 3521...

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 фев 2014 13:59

Ново!
Сложих нова версия на драйвер видео и сега като се пусне лаптопа на батерия пак дава размазано като на снимката,но след 30сек. се оправя като зареди вирусната,мрежата,гаджетите...това на какво се дължи пък сега?

ПП До колега slimmer,не стават,то драйвери за 3521 за 32бит 7 ПРО е пълно по форуми и сайтове,но не стават почти всички - има разминаване жестоко в производителите на чаркалъците.Мъка беше докато намеря точните,свалял съм за всеки по 6-7 драйвер версии (някой се повтаряха) и докато тръгнат да се инсталират мъка...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 21 фев 2014 18:37

Значи, сваляй от тракерите ултимейт 64 битова инсталирай си я с твоя лиценз, макар ме и с даз да я активираш едва ри някой някога ще разбере, инсталирай и за видеото само драйверите от делл, линка дето съм дал в първото си мнение, друга оправия няма.
За ХР не си мисли изобщо, все едно на глоф 7 да сложиш двигател от двойка голфарник

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 21 фев 2014 22:30

Бахти странната работа, аз съм с HD3000 на i5-2520M само, че в HP Probook 6460b. Преинсталирал съм я няколко пъти и драйвер винаги си свалям последния от сайта на Intel. Драми никога не съм имал и даже при един от ъпдейтите рейтинга на видеото се качи от 5.9 на 6.3.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 22 фев 2014 16:10

Няма оправия :banghead засега така ще се кара известно време,че вече има доста накачорени неща и документи и трябва да се прехвърлят на друг компютър...после трябва да се намери и читав ултимейт 64 (поне за сега не намирам). Другата седмица ще го правим и ще пиша.

А сега като е в нас,даже мрежата от 2 стай едвам лови и през час я губи...лош драйвер или много слаба wifi антена са сложили тия Делл (оф тия не фалираха ли вече бе) :eek Аз на старото Леново ловя чак от другата кооперация в буря/дъжд,абе мъка,не бих си взел личен Делл,бил той и latitude :mad

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Нед 23 фев 2014 11:12

И при мен е така с WiFi -то... През 2 стаи става супер гадна връзката, даже и се губи понякога. С един дърт Asus на 7 години ги няма тия проблеми :stumm Ако намериш някакво решение - казвай :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”