Здравейте колеги !!! Има едно нещо което ме чуди. Имам ето такъв модел хладилник : SAMSUNG RB-29FSRNDWW
http://www.samsung.com/bg/consumer/home-appliance/refrigerator/bottom-freezer/RB29FSRNDWW/EF
Не знам дали е проблем или просто така си работи, може би защото е енергоспестяващ, но примерно има един момент в който да речем през 30 мин. почва и върти компресора сигурно и в следващите 30 мин. спира все едно изобщо не работи !!! На моменти си мисля че не е нивелиран както трябва, но в началото с малко нивелирче го направих както трябва да е. В следващия момент си мисля че така си работи. Не че работи шумно и т.н., но прави впечатление, в следващите 30 мин. все едно е изключен :) Нормално ли е ?
На какво се дължи-работа на хладилник
- russonera
- Автомобил:
- Двигател:
На какво се дължи-работа на хладилник
Последна промяна от Pichaga на Пет 21 фев 2014 18:10, променено общо 1 път.
Причина: заглавието, раздела....
Причина: заглавието, раздела....
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: На какво се дължи-работа на хладилник
Е ти как искаш да работи един хладилник,той включва и после почива и така до следващото включване.Ако е инверторен може да работи на ниски обороти и консумация и затова да върти 30 мин.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
MMMM тъй. Като си купуваш нещо поне прочети какво вземаш.
За разлика от конвенционалните компресори, които имат само два режима - на пускане и спиране, - цифровият инверторен компресор на Samsung има 5 цикъла, въз основа на влажността и начина на употреба. Това спомага за поддържане на правилната температура, намалява износването на компресора за по-голяма устойчивост и свежда шума до минимум. Ще можете да сте спокойни благодарение на ниските сметки за електричество и 10-годишната гаранция.

За разлика от конвенционалните компресори, които имат само два режима - на пускане и спиране, - цифровият инверторен компресор на Samsung има 5 цикъла, въз основа на влажността и начина на употреба. Това спомага за поддържане на правилната температура, намалява износването на компресора за по-голяма устойчивост и свежда шума до минимум. Ще можете да сте спокойни благодарение на ниските сметки за електричество и 10-годишната гаранция.

- vanbo
- Автомобил: Passat 3 TDI
- Двигател: 1. 6 SB 1992
Доколкото зная, режимът " включено - изключено " на добре работещ хладилник трябва да е в съотношение 1 : 3 .Колкото до гаранцията от 10 години, преди много години гаранцията на хладилник ЗИЛ беше 1 или 2 години - по памет...Имаме един такъв паметник, който си работи вече 30 години,без проблеми, и имам неприятното чувство, че иска да ни надсмее на съвременните технологий....

- fox_vt
Режима включено изключено се влияе от две неща изолация и честота на отваряне.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Моят конвенционален LG GR332SF го следих около 2 месеца как работи. Оказа се че зависи най вече от честотата на отваряне на вратите му. Работеше от 11 до 14 часа в денонощие.
Поздрави Вассето
Поздрави Вассето
- russonera
- Автомобил:
- Двигател:
vanbo написа:Доколкото зная, режимът " включено - изключено " на добре работещ хладилник трябва да е в съотношение 1 : 3 .Колкото до гаранцията от 10 години, преди много години гаранцията на хладилник ЗИЛ беше 1 или 2 години - по памет...Имаме един такъв паметник, който си работи вече 30 години,без проблеми, и имам неприятното чувство, че иска да ни надсмее на съвременните технологий....![]()
В къщи едно време също имаше ЗИЛ със дръжка от кола, но да ти кажа честно сметките за тока след премахването му се усещаха, което като се замисля е нормално. По времето на "соца" не се е пестило материал :)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Режима включено изключено се влияе от две неща изолация и честота на отваряне.
Влияе се и от температурата, на която е настроен хладилника, температурата в помещението и от още доста уж по-маловажни фактори като разстоянието до стената или количеството прах отзад.
- fox_vt
Тези неща са пряко свързани с изолацията като праха увеличава времето на работа също както го увеличава и намалелия фреон 

- vanbo
Прави сте, момчета...Изолацията/ уплътнението на вратата не е вече така ефективно/, отворил съм го, а сам се питам какво щях да взимам от него, близостта до топлина или прякото огряване от слънчевите лъчи, настройката на температурният режим и така нататък ...Наистина, някога ел. енергията беше малко повече от 2 ст./киловата, и затова в стените / вътрешните, разбира се / на жилището бях вградил при строежа около 14 киловата мощност - тъй нареченото тогава - " лъчисто отопление"....Отдавна е забравен "паметник", разбира се... Навярно е било рационално за тогавашното време и технологии, при съответните цени на енергията, да се продават по- груби и енергоемки битови уреди, но затова пък " вечни ", почти... Времена....
- fox_vt
Защо в стените,това се вгражда във пода и даже и в момента е най доброто отопление откъм комфорт,откъм цена не толкова добро.Макар че с термо помпа нещата се накланят,но стига спам темата е друга.
- vanbo
Защо в стените ?? Много точен въпрос, сега...Приятелю, това беше толкова отдавна, 30-на години, вече...Тогава тъкмо излезна от производство това " Лъчисто отопление " - нов хит, но само за вграждане в стените.Токът, без пари / почти /,направил си бях автоматика да включва когато етажният часовник превключи на " нощна " + " ръчен режим". Но като човек , на когото първата диплома е " електро " не рискувах при тогавашното ниво на технологиите да го вградя в пода.Иначе, напълно си прав, че по - ефективен е този начин за отопление, което споделяш.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”