Здравейте,
машината е стара настолна,искам малко да я освежа малко откъм рам за да и сложа уин7.
В момента е с 2*256 рам.
Въпроса ми е каква точно рам да търся,че в Продавалника ми излизат бая резултати.
В смисъл,модел,една или две трябва да са плочките,и мога ли да добавя още една плочка просто,защото има свободен слот.Виждам ,че са общо три слотовете.
Ориентирал съм се към около 1 гб рам.
Това като за мен ли е примерно http://prodavalnik.com/ram-pqi-ddr400---512-mb-i28382695
ето и снимки на сегашната памет
Въпрос за рам памет
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос за рам памет
1ГБ памет няма ли да дойде малко за УИН7?
В сайта на производителя Биостар пише, че това дъно поддържа ДО 2ГБ памет. Търси ДДР 400мхз, или както се обозначава ПЦ3200.
Посочената от теб памет е подходяща за дъното ти. Ако закупиш рам на старо те съветвам да пуснеш един МЕМТЕСТ, за да видиш дали е ОК всичко с нея.
В сайта на производителя Биостар пише, че това дъно поддържа ДО 2ГБ памет. Търси ДДР 400мхз, или както се обозначава ПЦ3200.
Посочената от теб памет е подходяща за дъното ти. Ако закупиш рам на старо те съветвам да пуснеш един МЕМТЕСТ, за да видиш дали е ОК всичко с нея.

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Тя бая стара...
Това което си показал в продавалника не става за теб търсиш плочки на които да пише ddr(без цифра) и максимални мегабайти както и мегахерци задължително всички плочки да са с еднакви параметри.
ето ти едни
http://prodavalnik.com/ram-micron-2gb-2-x-1gb-ddr-i40138861
И за уин7 направо забрави с тоя процесор и рам(дори 2гб)
Слагаи хр или някакъв линукс (убунту/минт)
Това което си показал в продавалника не става за теб търсиш плочки на които да пише ddr(без цифра) и максимални мегабайти както и мегахерци задължително всички плочки да са с еднакви параметри.
ето ти едни
http://prodavalnik.com/ram-micron-2gb-2-x-1gb-ddr-i40138861
И за уин7 направо забрави с тоя процесор и рам(дори 2гб)
Слагаи хр или някакъв линукс (убунту/минт)
- stefan4o
- Контакти:
Zerga3GT написа:Тя бая стара...
Това което си показал в продавалника не става за теб търсиш плочки на които да пише ddr(без цифра)
Как да не става тая памет

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Компа ще го ползва само майка ми която ще гледа бгмама примерно.Аз си имам лаптоп и а този просто искам малко да го забързам че доста цикли а и най вече да е с уин 7 .
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
ДОбре признавам че съм се заблял
сторило ми се е че са ддр2. Стефане не си залагай кайсиите да не излезе че са прецакани и да не иска да тръгне.
сторило ми се е че са ддр2. Стефане не си залагай кайсиите да не излезе че са прецакани и да не иска да тръгне.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
за Уин7 ще е най-добре да имаш 2+ ГБ рам.. Не виждам логика да ти отива цялата рам само за уиндоус, при положение, че с 2ГБ рам на Win XP Service pack 3 ше ти фърка 

- sasho_mf
- Двигател:
Хри100в написа:за Уин7 ще е най-добре да имаш 2+ ГБ рам.. Не виждам логика да ти отива цялата рам само за уиндоус, при положение, че с 2ГБ рам на Win XP Service pack 3 ше ти фърка
Сигурен съм че е така,ама просто искам да пробвам седмицата на тая машинка ,пък като не стане ще върна XP-то.
А и според майкрософт уин7 си върви с 1гб рам.
2гб са повече пари,които тъй или иначе няма да дам.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
С един гигабайт рам седмицата си върви, дори ултимейт, в случая на колегата обаче процесора е подводния камък, от него ще цикли сериозно
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
sasho_mf написа:...Въпроса ми е каква точно рам да търся,че в Продавалника ми излизат бая резултати.
В смисъл,модел,една или две трябва да са плочките,и мога ли да добавя още една плочка просто,защото има свободен слот.Виждам ,че са общо три слотовете...
DDR400 / PC3200 е най-бързата, която може да сложиш.
От ръководството за дъното, обаче, виждам, че може да сложиш само 2 плочки (има два слота 184 пина). НЕ поддържа ECC REG !
И аз се зачудих, че теста ти дава три слота - отвори компа и виж колко слота са наистина.
Ето инфо какво да търсиш - kit 2х 1 Gb
http://prodavalnik.com/ram-ddr-400-1gb---1gb-ram-pamet-ddr400-4br-i43378189
- sasho_mf
- Двигател:
Значи,аз първо свалих лявата плочка ,за да я видя и разбера по надписите и точно какво търся.Тя стоеше в най-лявия слот.След като я върнах обаче,компа не тръгна и аз го отворих и преместих плочката на средния кадето е в момента.И компа си тръгна.
И друго да питам -мога ли да сложа една плочка примерно 1гб или трябва да са по двойки плочките тоест 2 по 512 мб
И друго да питам -мога ли да сложа една плочка примерно 1гб или трябва да са по двойки плочките тоест 2 по 512 мб
- stefan4o
- Контакти:
Можеш да правиш всякакви комбинации стига да не надвишават 2ГБ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да рамта ти е точно DDR400, PC3200, NO ECC, не заблуждавайте човека с други обяви защото като им гледам само снимките това е някаква рам за сървър или лаптоп!
Плочките и да не са еднакви няма никъкъв проблем в случая, щото не е двуканално. PQI е добре като качество.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”