Проблем с телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Проблем с телефон

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 17 апр 2014 15:37

Здрасто форума. Притежавам телефона Sony Xperia L от месец някъде,до днес не ми правеше никакви проблеми,нито ми забиваше нито нищо. Днес сутринта го взех на 100 процента зареден и бях навън и слушах музика и телефона се изключи.Включих го,батерията бешена 98 процента.Оправи се и след 10 минути пак същото.Черен екран и логото на XPERIA,оправи се сам. Направи ми впечатления,че 3G-то не е включено а когато телефона се оправи отгоре имам индикация,че мобилните данни са забранени. Какво да правя ? Да го изчакам да падне батерията до 0 процента и тогава да го заредя или ? Някой ако е страдал да каже :th_up :love.vwclub

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с телефон

Мнениеот anonym0us » Чет 17 апр 2014 16:52

Колега, и аз имам Sony Xperia само, че U. При мен слава на богу нямаше такива работи, но когато купих телефона, човека от магазина ми каза, че смЪрт гелефоните имал някакъв таймер, колко часа бил работил, и не трябвало да надвишава 300 часа, защото почва да забива, или се рестартира сам! Аз така правя, на всяко зареждане, го изкл. и после пак го вкл. едвин вит рестарт на софтуера, и телефона бачка като пушка!
Не е желателно да го оставяш да се зарежда цяла вечер, така съм разбрал от форумите за андроид!
Също така, не изтощавай батерията до край, това не са старите телефони със старите литиеви батерии!
Ако си решил да човъркаш по телефона, иди в магазина от където си го купил, защото е в гаранция, и ако ти се налага да я ползваш някога (дано не се налага) да не ти направят проблем, ако сменяш софтуера! Така ми казаха на мен, докато е в гаранция, да не се хавка телефона! (виваком офис)
Дано оправиш телефона! Може да се налага ъбдейт на софтуера, това могат да ти го направят гаранционно и безплатно :c020

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Чет 17 апр 2014 17:00

Айде бе!!! Как пък мойта Xperia S не съм го изключвал или рестартирал сума ти време и не е правил така... А относно софтуерните намеси, стига да не отключваш Bootloader, Всичко е наред. Само преди сервиз един флаш със SUS примерно и си готов да ти го чоплят ГАРАНЦИОННО.

А до проблема на автора, първо пробвай да върнеш фабричното състояние на телефона. Ако това не стане, преинсталация със SUS. Ако и това не стане, вече си за сервиз..

P.S. Ако не знаеш какво е Bootloader още по-добре :mrgreen:

*SUS = Sony Update Service

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Чет 17 апр 2014 17:29

anonym0us написа:...но когато купих телефона, човека от магазина ми каза, че смЪрт гелефоните имал някакъв таймер, колко часа бил работил, и не трябвало да надвишава 300 часа, защото почва да забива, или се рестартира сам!

Да и в зона 51 има извънземни. Такива проблеми се оправят с фактори ресет или може би по тази логика се занулява "таймера на смъртта". Смартфоните се продават по най-основните принципи на капитализма, просто със всяка година излизат по-добри и по-добри, дори и основните приложения стават по-тежки и съответно в 1 момент ти се налага да си вземеш по-нов модел. Ако си вземеш топ модел сега може би ще го ползваш безпроблемно 3-4 години, ако си вземеш среден/нисък клас вече... въпрос на късмет :D Аз със стария ми телефон, нисък клас андроид, изкарах поносимо към година и половина, но ми се наложи да го ползвам близо 2 и съответно почна и проблеми да ми създава, защото за най-основните неща за смартфон (не говоря за говорене :Mr Green Fun ) се натоварваше доста и в 1 момент блокираше и рестарт :mhihi

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 17 апр 2014 19:38

Ма*ката ще и е*а ш*бана техника :banghead :banghead Утре отивам в Глобул и ако не го оправят,късам договори и всичко.Гадна техника,трябваше да си взема S2-ка :banghead

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Чет 17 апр 2014 20:12

Bro0z3r написа:Айде бе!!! Как пък мойта Xperia S не съм го изключвал или рестартирал сума ти време и не е правил така...

Ако си го ползвал само за разговори е нормално, иска си рестарт от време на време, защото започва да забива. За колегата с проблема, заводски настройки или хард ресет и виж как ще се държи след това :th_up

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Чет 17 апр 2014 21:07

Ами определено не го ползвам само за разговори. Даже напоследък те са сведени до минимум. Но просто периодично си поразчиствам кеша и РАМ паметта НА РЪКА, а не с разни "чистачи" дето после ми излизат през носа :mhihi

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 17 апр 2014 21:11

Излезнах извън нерви,хвърлих телефона. Заключвайте темата,благодаря на всички,където дадохте съвет :th_up :love.vwclub

:lock

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”