Връщане на пари? Рекламация на гаранционен уред Техномаркет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Връщане на пари? Рекламация на гаранционен уред Техномаркет

Мнениеот Vlad777 » Пет 20 юни 2014 15:13

Здравейте колеги!

Отново имам драма с Техномаркет, които явно са по-големи от законите в тази държава.

Ситуацията е следната - имам повреден хладилник в гаранция, който е с вътрешна повреда в корпуса и не подлежи на ремонт според техниците. Съответно в закона пише, че могат да го:
а) Ремонтират - не става
б) Заменят с нов - също малко вероятно, защото модела вече не се произвежда, а аналогичен нов модел е с 250 лв по-скъп и казаха, че ако го искам ще трябва да доплащам
в) Върнат парите

Така обаче в Техномаркет заявиха категорично, че пари НЕ ВРЪЩАТ, единствено могат да ми дадат ваучер, който аз не желая, защото искам да си купя уред от друга верига, където има подходящ за мен уред на по-добра цена от тази в Техномаркет.

30-дневния срок от подаване на рекламацията все още не е изтекъл и съм наясно, че до тогава нищо не може да се направи, но аз все пак реших да проверя какви са ми опциите.

Затова и пускам темата, ако някой вече е минавал по този път - да сподели как е процедирал?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Връщане на пари? Рекламация на гаранционен уред Техномар

Мнениеот myrshavija » Пет 20 юни 2014 15:22

Аз имах подобен случай(с развалено радио за кола) - първоначално отказаха да върнат пари. 30-дневният срок беше изтекъл. В телефонен разговор от КЗП потвърдиха прочетеното в ЗЗП, че имам право да избера как да бъде удовлетворена рекламацията ми и единият начин е точно възстановяване на пари. След малко скандалче се оказа, че и служителите в магазина го знаят, но щели да ми възстановят сумата чак след получаването на протокол от сервиза, при което аз им казах,ч е още веднъж в магазина им няма да ходя и ще си общуваме през КЗП. Оказа се, че могат да ми ги донесат вкъщи чрез шофьор на фирмата, при което аз :eek ... В крайна сметка взех ваучерите, защото си харесах друго радио в магазина и го взех веднага. Ще потърся темата.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=235521&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82
П.С. Явно паметта ми изневерява. :mhihi

Sstefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sstefaan84 » Пет 20 юни 2014 15:56

Подобен случаи с хладилник либхер, оставаха 20 дни до изтичане на гаранцията и хладилника се прецака (или тогава решихме че се е прецакал та викнахме сервиз), доиде едно момче гледа мери струва и каза че нещо си вътре е проблема и не става за ремонт! Помогнах му свалихме хладилника в буса му и го откара , каза че ще ни докарат друг нов, и така се случи , докараха нов хладилник с много малка разлика в модела! До връщане на пари не се е стигало! Гаранцията на новия хладилник беше с дата от покупката на стария, дефакто изтекла!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 20 юни 2014 16:05

имал съм спор с техномаркет наистина не връщат пари и с шефката им се карах,но ефект нямаше те били,така добри да си вземат дефектния уред аз пък много съм си бил искал пък и парите да ми върнели защото нямаше какво друго да купя с тях и трябваше да си избера съвсем друг уред който дори не ми трябва,но сумата беше сравнително малка 60 лв извода е не купувам повече от техномаркет
иначе в закона е ясно написано че трябва да предприемат нещо в срок от 30 дни най-вече ремонт или замяна след изтичане на този срок връщане на пари
аз така процедирах с един уред но от друг магазин за 3 месеца работа се счупи занесох го в сервиза които не бързаха да го оправят и на 31 ден отидох в магазина да говоря с управителя на магазина от който е закупена много разбран човек каза иди си я вземи от сервиза и ми я донеси отидох в сервиза оправданието им,че тя била оправена преди няколко дни ама те забравили да ми се обадят и нямало такъв срок от 30 дни взех си машина беше оправена веднага я занесох на управителя който констатира,че е оправена но срока за това е изтекъл вчера извади парите върна ми ги и си взе машината

според мен направи компромис вземи си някой хладилник на същите пари и не се занимавай с тях не си заслужава да си тровиш нервите,но повече на пазарувай от тях

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 12 юли 2014 12:45

Написах писмо, в което претендирам или да ми заменят уреда със същия или такъв с идентични параметри или както пише в закона да върнат парите. Получи се писмо, че не разполагат със същия уред и нямат възможност за замяна, затова ще връщат парите по банковата сметка.

И това въпреки че управителят на магазина няколко пъти каза, че пари не връщат в никакъв случай. :c010

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 12 юли 2014 12:57

Няма такова нещо, "Не връщат пари" искали са да направят маркетингов трик, да те накарат да си купиш друг уред но пак от тях, даже и да доплатиш! Работил съм в този бранш! И мога да ти кажа, че твоя хладилник го пращат на вносителя, те го бракуват, и могат да ти го заменят с друг на същата цена! Даже на тях им връщат парите по-банков път, но на теб са се правили на мУтики, защото са мислели, че ще мине номера!
Няма такова нещо, в който и да е магазин, да не може да се връщат пари! Щом стоката е в гаранция, или я правят или заменят, в краен случай връщат парите, но рядко се случва такова нещо. Явно са те ядосали, иначе повечето клиенти си избират друг и т.н! Просто трябва да имат по-добър тон с хората и да им влизат в положение, а не да се правят на вижте ни кои сме. Желая ти късмет с новия хладилник/фризер и дано нямаш повече драми! Моя съвет е, преди да го купиш, да провериш в сервизната книжка, дали има сервиз в твоя град, и ако има, все пак да провериш дали работи, за да не чакаш с месеци да ти го върнат/правят. Дано да не се случва де, ама ние когато се опарим/пострадаме, чак тогава обръщаме внимание на тези неща! Малко или много важни!

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Съб 12 юли 2014 13:54

беше със техномаркет същ случай със дефектни уреди, тук бяше първо даваш уред и чакаи 45 дена, да ти някой в сервиза каже какво е, ама не врщат парите, докато не кажаш искам да доплащам и да вземам друг уред, и през около 3-4 години свършише с работа със такъв относ със клиентите. Компанията влегна в дебел минус и клиенти даваше избор на други фирми със по добри опции за гаранция.
Пожелавам също на всички фирми които се относат също със клиенти, и в Сърбия так и в България, да побързо им на магазините пишува ИЗДАВА СЕ..........

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”