Купуване на телефон от olx.bg
Купуване на телефон от olx.bg
Здравейте колеги,харесал съм си телефон lg g3 ,и от всички прегледани обяви тука е най-евтино
http://olx.bg/chisto-nov-neizpolzvan-lg-g3-s-garantsiya-i53175172
До сега не съм купувал телефон онлайн и си нямам на представа какво да гледам да не ме измамят.
Как да разбера дали телефона не е реплика (Предполагам че не е ,телефона излезе скоро,също така щом се предлага гаранция?)
За гаранцията трябва ли да гледам нещо(имали вероятност телефона да е на изплащане,и първия собственик да спре да го плаща и след като го вземе да ме вкарат в някакви филми)
http://olx.bg/chisto-nov-neizpolzvan-lg-g3-s-garantsiya-i53175172
До сега не съм купувал телефон онлайн и си нямам на представа какво да гледам да не ме измамят.
Как да разбера дали телефона не е реплика (Предполагам че не е ,телефона излезе скоро,също така щом се предлага гаранция?)
За гаранцията трябва ли да гледам нещо(имали вероятност телефона да е на изплащане,и първия собственик да спре да го плаща и след като го вземе да ме вкарат в някакви филми)
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Купуване на телефон от olx.bg
И да е на изплащане това теб не те интересува. Ти никъде не си се подписал.. На договора за лизинга пише името на купувача.. И оператора няма да тръгне да прибира използван телефон просто ще го съди 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Гаранцията е важна!
Гледай внимателно къде е! Печати,дати,подписи!
Телефона е готин
Ако не бързаш,скоро ще го има и по-ефтин.Просто,пазара още не е наситен.
Гледай внимателно къде е! Печати,дати,подписи!
Телефона е готин

Ако не бързаш,скоро ще го има и по-ефтин.Просто,пазара още не е наситен.

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Ами ако първият собственик го продаде на колегата и после го обяви за откраднат? Колегата има ли някаква защита с това, че е в него гаранционната карта?
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Ако изчакаш 1-2 месеца ше го вземеш на тази цена чистак бърсак с твоето име в гаранционната карта, за справка Г2 вече е 699 лв в технополис а и той беше 1000 лв като излезе.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
nurv написа:Ами ако първият собственик го продаде на колегата и после го обяви за откраднат? Колегата има ли някаква защита с това, че е в него гаранционната карта?
Ако си направи скриншотове на обявата,няма грижи

nurv написа:Ами ако първият собственик го продаде на колегата и после го обяви за откраднат? Колегата има ли някаква защита с това, че е в него гаранционната карта?
Да и аз се притеснявам от подобен тип измама, и не знам какви са начините да се защитя.
Mario951 написа:Ако изчакаш 1-2 месеца ше го вземеш на тази цена чистак бърсак с твоето име в гаранционната карта, за справка Г2 вече е 699 лв в технополис а и той беше 1000 лв като излезе.
Не е проблем и да изчакам,но от магазин пак на тази цена,мисля че,няма смисъл.
Телефона е нов и е не използван то се вижда ,пък и при прегледа пак ще гледам дали е разопакован и дали е ползван.
Иначе ако изчакам още 2 месеца колко може да падне,ако е в рамките на 100 лева не знам дали си заслужава

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Пак няма да го пиша.
Може да му пуснеш и оценка на продавача. Олх си имат база,която се пази доста дълго!
Може да му пуснеш и оценка на продавача. Олх си имат база,която се пази доста дълго!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За да важи гаранцията, към телефона трябва да има гаранционна карта и касова бележка, които да се предадат на купувача. Тези същите документи се изискват да се представят и в полицията когато телефонът е откраднат.
Ето малко повече информация за гаранцията
Ще отида в глобил и ще ги попитам дали може да се ползва гаранцията в тоя случай,ако може мисля че офертата е добра и може би ще рискувам.
Другия вариант е да изчакам поне 2 месеца да падне,но въпроса е с колко ще падне
Гаранцията е от Глобул. Написано е името на купувача и модела на телефона. Гаранцията важи за този тел. независимо дали я представя купувача или някой друг. Той може да е купил тел. и да го е подарил на някой.....
Ще отида в глобил и ще ги попитам дали може да се ползва гаранцията в тоя случай,ако може мисля че офертата е добра и може би ще рискувам.
Другия вариант е да изчакам поне 2 месеца да падне,но въпроса е с колко ще падне

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
никой не може да ти каже с колко и кога,а за гаранцията не е проблем името със сигурност.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Само не мога да разбера,как така купувате телефон за 900лв от OLX???
Аз бих дал 200лв отгоре,но да си го взема от магазин (и то Globul,Mtel,Vivacom,Germanos...).Нещо такова,за да имате наистина гаранция когато се счупи.А не да го вземето от някой безистенд на Пиротска,и като стане нещо с телефона и да ви въртят 4-5 месеца и да стоите без телефон!
Аз бих дал 200лв отгоре,но да си го взема от магазин (и то Globul,Mtel,Vivacom,Germanos...).Нещо такова,за да имате наистина гаранция когато се счупи.А не да го вземето от някой безистенд на Пиротска,и като стане нещо с телефона и да ви въртят 4-5 месеца и да стоите без телефон!
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Аз продадох лаптоп за повече пари там- човека го пробва, пусна му тестове, хареса му и дори се обади след месец, че е супер доволен. Не виждам нищо страшно.
Половината ми техника е купувана нова или нова/ex-display item (например прахосмукачката ми Миле) от ибей на повече от добри цени. Досега съм имал драми само с един бейбифон, на който заради цената прежалих гаранцията и купихме друг нов.
Половината ми техника е купувана нова или нова/ex-display item (например прахосмукачката ми Миле) от ибей на повече от добри цени. Досега съм имал драми само с един бейбифон, на който заради цената прежалих гаранцията и купихме друг нов.
Много оплаквания има от телефона че се самоизключва и се налага вадене на батерията.Не се знае софт ли е причината или хардуера.
Отделно го намирам нов за 980 лева....
Страх ме е да купя такава скъпа вещ от продавалника,и то на цена близка до магазинната
Отделно го намирам нов за 980 лева....
Страх ме е да купя такава скъпа вещ от продавалника,и то на цена близка до магазинната
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
TiL написа: Гаранцията ще може да я ползваш само ако не е упоменато името на стария собственик(едва ли).
Това не е вярно! Прочетете ЗЗП, за да Ви стане ясно, че дори гаранционна карта не е необходима. Достатъчен е касов бон и/или фактура.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”