Избор на малък телевизор (22")

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Избор на малък телевизор (22")

Мнениеот $100 » Нед 10 авг 2014 17:02

Трябва ми един 22" ТВ за село. Вариантите от Техномаркет са LG, Филипс и май някакъв Самсунг имаше. Интересува ме откъм чувствителност на DVB-T тунера има ли "първенец" от изброените? Клоня малко към филипса, но имам спомени от разни негативни коментари. И за LG доста хора се изказват резервирано - почти не остана избор.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Избор на малък телевизор (22")

Мнениеот Vlad777 » Вто 12 авг 2014 14:04

преди 2 години някъде купихме за кухнята на родителите ми Самсунг. оказа се, че когато се води монитор с тунер е по-евтино от телевизор, а реално е същото нещо.

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Вто 12 авг 2014 14:30

аз съм с Toshiba FULL HD 22" вече цяла година и съм много доволен. Със стайна антена предаваше цифровите канали като сълзичка :) Сега вече съм на кабел :) че има повече канали

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 12 авг 2014 20:07

Такъв Тошиба вече имаме. Не че е лош, но предпочитам да има някакво разнообразие. Най-малкото за сравнение. Но изборът опира основно до LG или Филипс.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 12 авг 2014 20:43

Дядо ми на село има 22 Самсунг и лови цифровата страшно.Има го повече от година и почти работи нон стоп(по цял ден и нощ гледа филми) :smile

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 12 авг 2014 23:01

Vlad777 написа:преди 2 години някъде купихме за кухнята на родителите ми Самсунг. оказа се, че когато се води монитор с тунер е по-евтино от телевизор, а реално е същото нещо.

Хубаво да има и "монитор", макар че при наличие на HDMI порт може да се каже, че всеки ТВ е и монитор. Обаче тънкият номер е, че доста монитори са с TN матрица, което значи гадна матрица с малък ъгъл на виждане. Погледнах ей сега в техномаркет - имат само един 21.5" тв/монитор, който е точно с такава матрица. Т.е. за монитор става, защото е малък и го гледаш фронтално отблизо. Но ползваш ли го за ТВ значи да го гледаш от различни положения по-отдалече в някаква стая, а при TN матрица това значи да гледаш негативи, ако не си централно срещу екрана. Това е "тънкостта" в екстрата монитор. Казано с други думи - почти всеки съвременен ТВ става за монитор, а комбинацията ТВ/монитор означава не, че имаш екстра монитор към ТВ, а че основното предназначение е монитора и има вграден тунер за развлечение.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Сря 13 авг 2014 21:54

Минус при мониторите с тунер, поне при моя Самсунг, е адски бавната работа с дистанционното, приема командите след секунда и нещо. Все пак е стар модел и може вече да са оправили това. Мога да поспоря малко колко добре се вижда от компа през HDMI, но това е друга тема. Лично бих разгледал какво има като телевизори и монитори с тунер на промо, а после в някой магазин да видя набелязаните модели на живо, да се гледа под ъгъл, ако може и да им мушнат антена да се види тунера как хваща.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 16 авг 2014 17:18

Изглежда са усъвършенствали TN матриците и доста се виждат долу горе свястно под ъгъл. Иначе накрая взех едно LG с IPS матрица. Долу горе бива, най-големият компромис беше, че е с лъскав екран, което никак не харесвам, но алтернативата беше по-лоша матрица.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”