Избор на телефон с тъч за дете

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Избор на телефон с тъч за дете

Мнениеот radotom » Чет 04 сеп 2014 8:13

Здрасти на всички!
Щерката е решила, че иска 'телефон с пръстчета' :icon_lol
Нормално - 70% от съучениците й с такива се разкарват.
Ама от горчив опит с батко й, както и от таблета й, знам, че няма да изкара дълго... :bishop
Та от 2-3 седмици ровя за евтин телефон с тъч-панел, дето да не звучи чак толкова китайско и да има шанс да се намерят части (тъч и дисплей) за него.
Общо взето съм се ориентирал към Samsung Galaxy Yong, който се намира и за по 120лв
Но пък получих инфо, че има проблем с чуваемостта - софта за подтискане на околния шум бил проблемен и отсрещните те чували като в заглушителна камера. И то ако говориш високо :icon_lol
Нямам кой-знае какви изисквания. Със сигурност ще се ползва с 1 карта, навигация няма смисъл, даже и Wi-Fi не знам дали ще й пусна

Някой да даде някакви предложения за нещо до 140-150лв макс?

Допълнителен въпрос: За Превилег-ите има ли резервни части?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на телефон с тъч за дете

Мнениеот myrshavija » Чет 04 сеп 2014 8:24

Вземи нещо употребявано, което е било хубав телефон за времето си. Сложи го в калъфче тип тефтер и ще оцелее по-дълго. Дъщеря ми ползва тъч-телефон с такъв калъф повече от година и е без поражения.
Това е приличен телефон: http://www.handy.bg/bg/p/samsung/samsung-s5360-galaxy-y . Недостатъците са малък екран и невъзможност да се играят по-хубавите игри. Хардуерът е достатъчен за Андроид 2.3. Ако избираш с Андроид 4.х, трябват поне 1ГБ РАМ и двуядрен процесор, за да не е неприятно лагав телефона, но няма как да ти стигне бюджетът за нов такъв.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Чет 04 сеп 2014 8:32

Колега препоръчвам ти този да погледнеш http://olx.bg/sony-xperia-u-i55663080
Лично го имам, и не е лош телефон, нито е твърде голям, нито малък. Може да си го носи и в джоба.
Батерията с як тормоз кара 3 дни.
Ако нещо счупи по-него, частите са евтини.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 04 сеп 2014 8:44

Това за употребявания телефон е най-доброто като идея, но забравих да напиша, че ще има РД скоро и ми се ще да е нов.
Иначе имам един ASUS P320 в килера, дето не го ползвам, амааа...

На Експерията много ще се зарадва заради шаренката лентичка, но нов го гледам над 230лв :no

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Чет 04 сеп 2014 8:55

Да прав си, че е риск 2-ра ръка телефон.А и щом има Ден ден, най-добре нов. Ако не държиш на марката, има доста евтини нови телефони като Хуавей, има такъв един приятел, и е доволен. Имат адски добър вид, но параметрите не са много силни. Без договор около 200 лева.

п.п http://olx.bg/neotvaryan-huawei-y511--bez-barter-i55858536
само като пример, не казвам точно този да вземеш :c020

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Чет 04 сеп 2014 9:01

Скоро преподписвахме договора с Глобул и ни предложиха 1 тел. за 10 лв. Взех го за малкия и съм мн. доволен.Има си всичко-Ето го http://prikachi.com/images.php?images/699/7582699v.jpg

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 04 сеп 2014 9:12

IceHeart написа:Ако не държиш на марката, има доста евтини нови телефони като Хуавей,

На марка определено не държа, но на баш китайските не могат да се намерят части.
Още й търся тъч за Престижио-таблета й - няма и няма!
Ако на мен ми се наложи да сменя някой ден Нокия 3310-то - определено ще е или Хуавей или Престижио.
В нейния случай, обаче, искам да има бак-ъп вариант за ремонти

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Чет 04 сеп 2014 9:19

Колегата по-горе написа, че е взел телефон от оператор. Ако ти се занимава с договор, иди при Виваком, имат 5 години този месец, до края на месеца може да се възползваш от някое намаление, на тарифата или на телефона. Доста трудно се избира телефон, защото нямаш определена марка, а в момента пазара е пълен с телефони и избора е труден. Желая ти късмет с избора, и дано детето се радва на телефона със здраве.

п.п Тая нокия, 3310, ако не я прегази тир, не умира. :icon_lol

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 04 сеп 2014 9:46

Не е заради липсата на марка, а заради определения бюджет :icon_lol
Просто все още е твърде завеяна и си забравя чантичката с все телефон, клюове и портмоненце на всевъзможни места :no

За Нокиата - преди година или 2 ми врътна номер - заби нещо и трябваше да вадя батерията да я рестартирм! Ако на всеки 5-6 години почне да ми ги прави тия - няма да се разберем така! :newsm66
:mhihi :mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 04 сеп 2014 11:14

Яяяя започни от там на колко е щерката предполагам ще е по малка от моята/13г/.
sony xperia go - това ти е телефона като здравина.
ALCATEL ONE TOUCH IDOL MINI малко наз бюджета е но е добър.На моята взех такъв но тя си пази нещата много.

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Чет 04 сеп 2014 11:21

В Плесио имаше някакъв Турбо Х, който струваше 90лв нов, с двуядрен процесор и андроид 4.2 . Аз също го оглеждах за подарък. До сега не съм ползвал телефон от тази марка и не знам дали е надежден, но определено е на примамлива цена за чисто нов и добри параметри на хартия. Някой, ако е имал подобен да сподели мнение.

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Чет 04 сеп 2014 12:37

radotom написа:
Просто все още е твърде завеяна и си забравя чантичката с все телефон, клюове и портмоненце на

Ето за това мои приятели не купуват телефони на децата си. Поне по един телефон са изгубили. Но каквото и да си говорим, трябва да купиш, все пак ти е дете. Ще прежалиш 200 лева.
Преди малко разглеждах телефоните при Виваком, и има един Алкател, който жез договор е около 200 лева, ако те устройва, мога да го потърся като модел и да ти го пратя. Мои познат има такъв, и е идиото устойчив.
ето - http://www.vivacom.bg/bg/residential/ustrojstva/mobilni-telefoni/alcatel-pop-c5.html

п.п И това не е никак лош вариант http://www.shopmania.bg/mobilni-tieliefoni/p-alcatel-pop-c5-12530750

ето цял линк към оферти на алкател - http://www.shopmania.bg/mobilni-tieliefoni/filter-proizvoditiel-alcatel

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 04 сеп 2014 13:16

Според един "Супер Модератор" в сетком форума Алкател са китайски пръчки и всеки, който си купи такава пръчка трябва да си носи последствията, без да се оплаква. Като му казах, че това е прекалено надменно, ме заплаши с почивка от форума - явно той е прав, а аз, който смятам, че Алкател са прилични телефони средна ръка, греша.
Тъй че - опичайте си акъла!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 04 сеп 2014 14:56

mely написа:Яяяя започни от там на колко е щерката предполагам ще е по малка от моята/13г/.

На 16.09 ще стане на 9г.

ЕДИТ:
Някой с мнение за Алкател РОР С3?
http://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/alcatel/ot-4033d-pop-c3-p199198967/opisanie.html

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 04 сеп 2014 15:16

http://www.phonearena.bg/phones/Sony-Xperia-tipo_id7151
Sony Xperia tipo
Общо взето това е най-евтиния умен мобилен или smart. Аз имам такъв има го и с 2 SIM ако трябва. Дисплей + смяна = 40лв., вече сменях 1 и знам := :smile Таа преди година и нещо го купих за 180лв, сега сигурно го има и за по-малко. На мен ми върши чудесна работа, с тъч е, има нет, фейс буци, вайбъри и какво ли още не. Аз лично имам и torque и си чета грешките на колата, на мен лично ми е супер фунционален. Купуваш и една карта 8гб, слага си музика на кило и става като мп3-4 :icon_lol Тааа силно го предпоръчвам, като за цената си е най-добрия (умен) телефон :th_up
Единственото гадно му е камерата - 3.2 и не снима много добре, но поне я има :smile

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”