Някой може ли да ми даде мнение за тези рутери: LINKSYS WRT-160N и LINKSYS WRT-160NL
Трябват ми за една административна сграда около 140 кв. м. и нещо като паркче около нея. Мрежата ще се ползва като допълнителна в услуга за посетители и за тяхно удобство и за служители ползващи лаптопи, нетбуци и др. през почивките за да не се използва служебната локална мрежа. Проблема е в сградата, тъй като е много стара и много масивна, със стени около 50-60 см. и с най-разпространените рутери не мога да покрия повече от 2-3 стаи рутер.
П.С Може да ми дадете и някое друго предложение
избор на рутер
- sonaris
- Автомобил: VW Passat B4 Syncro
- Двигател: ADY
- Контакти:
Re: избор на рутер
Здрасти, не съм кой знае какъв спец и да си призная не харесвам Linksys кой знае колко. По скоро съм фен на TP-Link но както и да е. Мисля си че проблема ти е по скоро как да облъчиш този терен така че навсякъде да има добър обхват. Мисля си че трябва да си сложиш по специални антени. За Linksys може да ползваш dd-wrt погледни това http://www.dd-wrt.com/site/index Добре е според мен да барнеш и антените. Сложи други съвет искай от колегите от http://anteni.net/
Дай им повече инфо за това какво мислиш. Смятам ще ти помогнат.
Дай им повече инфо за това какво мислиш. Смятам ще ти помогнат.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с dd-wrt можеш да увеличиш мощността на излъчване, но трябва да провериш за посочените модели дали има ръководство за кракване и версия разбира се.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Насочих се към тези защото им дават обхват около 300 м. а на мен ми трябва радиус около 50-60 м. и все си мисля, че колкото и да се губи от стените все ще стигне за обхват, но искам да разбера ако някой ги ползва верно ли е толкова обхвата. Защото опита "проба-грешка" ще ми дойде много скъп в тази криза. Не е проблем и два да са вързани в мрежа-бюджета ми ще го покрие.
Нещо ето такова съм намислил

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
хм,готино
Някой може ли да се докопа до последната версия за WRT54GL че аз нещо невиждам къде са преместили версиите
Мерси
Някой може ли да се докопа до последната версия за WRT54GL че аз нещо невиждам къде са преместили версиите
Мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
300м е на открито без препятствия, при дъжд/сняг реалното е 100-150мvwfena написа:Насочих се към тези защото им дават обхват около 300 м. а на мен ми трябва радиус около 50-60 м. и все си мисля, че колкото и да се губи от стените все ще стигне за обхват, но искам да разбера ако някой ги ползва верно ли е толкова обхвата. Защото опита "проба-грешка" ще ми дойде много скъп в тази криза. Не е проблем и два да са вързани в мрежа-бюджета ми ще го покрие.
Имай предвид че скоростта пада пропорционално на броя потребители.
- vwfena
- Контакти:
restless написа:.......
Не гоня скорост, а обхват-поради целта на мрежата аи предполагам че една ли ще има повече от 20 потребителя в един и същ момент. Освен да взимам един да опитам да видя какво ще постигна и ако се наложи още един или два.
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
Kупувай смело wrt160nl. Инсталираш му ddwrt. Относно обхвата,няма 50,няма 300 метра. Слагаш и гледаш как ще е сигнала. Според мен друго решение няма.
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Стига с тоя linksh*t! Градски легенди!
Справка за карантията вътре - пълни боклуци продават, недоработен realtek чип с кофти управление с недоклатен фърмуер при това.
Така - изненадата на сезона!
TP-LINK 1043ND
400 MHz cpu, 32 MB ram ...bla bla 3T3R draft N!
USB, gigabit портове! Нова kарантия на Atheros!
Има dd-wrt за него! Правено, тествано, работи БРУТАЛНО!
За без пари!
Справка за карантията вътре - пълни боклуци продават, недоработен realtek чип с кофти управление с недоклатен фърмуер при това.
TP-LINK 1043ND
За без пари!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/t ... p38845763/
Абе не е баш за без пари, ама си ги заслужава определено, ако е стабилен колкото го описва Веско, а на него имам причина да му вярвам
Само чакам тоя моя да забие (пак TP-link ама за 35 кинта некъв)
Абе не е баш за без пари, ама си ги заслужава определено, ако е стабилен колкото го описва Веско, а на него имам причина да му вярвам

-
- Автомобил:
- Двигател:
проверявал ли си за ъпдейти? доста редовно ъпдейтват фърмуерите
- vwfena
- Контакти:
heimdal написа:Стига с тоя linksh*t! Градски легенди!
TP-LINK 1043ND
За без пари!
А това дали ще ми покрие това което иска и евентуално, ако не може дали има възможност да му вържа някаква антена?
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/tp-link/tl-wr1043nd-p38845763/
Абе не е баш за без пари, ама си ги заслужава определено, ако е стабилен колкото го описва Веско, а на него имам причина да му вярвам![]()
Ако си с тая бангийка, му смени фърмуера и ще се оправи. И аз се мъчих известно време с него. След ъпгрейд спря да забива.
http://www.tp-link.com/products/product ... =TL-WR340G
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
За TP-LINK 1043ND отново! Лично за мен това е най-приятната изненада на пазара от година и половина насам.
Постановката е следната: офис цял етаж на сграда, 4-5 потребителя, всичките с пуснати торент клиенти разбира се !!! Как без това! Няколко iPhone и други умни с безжичен. Един iPad. Повечето са на draft N.
Никой не се оплаква за проблеми. Дори в най-отдалечения ъгъл на етажа графиката от спектралния анализ е постоянна, без "шум". Покрива плътно и навреме сваля скоростта на линк-а за да поддържа по-добър трансфер на по-ниска скорост. Толкова съм забелязал. Въпросното нещо е хвърлено на пода, зад едно канапе близо до разклонителя в което е включено.
Постановката е следната: офис цял етаж на сграда, 4-5 потребителя, всичките с пуснати торент клиенти разбира се !!! Как без това! Няколко iPhone и други умни с безжичен. Един iPad. Повечето са на draft N.
Никой не се оплаква за проблеми. Дори в най-отдалечения ъгъл на етажа графиката от спектралния анализ е постоянна, без "шум". Покрива плътно и навреме сваля скоростта на линк-а за да поддържа по-добър трансфер на по-ниска скорост. Толкова съм забелязал. Въпросното нещо е хвърлено на пода, зад едно канапе близо до разклонителя в което е включено.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да ползвам темата и аз! Понеже споменатия по-горе модел ми е малко скъпичък пък и изискванията ми са доста по- скромни дали това http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_77_6_9_82_91_80_0&uiarea=3&carea=DEBA4F78C53E41F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&cquery=%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%29/.do?productguid=DEBA4F78C53E41F1A90A002481B479E91F840549B0E8E84B9F79F7E3E33D724C&productarea=DEBA4F78C53E41F1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario=ще върши работа през три тухлени стени ??
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”