Колеги имам проблем с въпросната пералня, ще го опиша накратко:
Дрехите след ,като се изперат и се прострат на простора след това започват да миришат на застояло, това няколко пъти.Отворих книжката и видях че отдолу под един капак се намира нещо като дренажен отвор, развих го и оттам протече вода с непоносима миризма на застояло.Следващото изпиране нямаше мирис в дрехите.На второто обаче отново се появи, отварям този дренажен отвор и пак вода, да речем около 100 грама но достатъчна за да вмерише всичко наоколо.
Търсих в упътването за някакъв филтър или цедка, но не намерих такова инфо, има само филтър на маркуча на входящата вода, който мисля не ме касае, защото тя така или иначе е чиста.И в самото упътване не се говори за никакви цедки или филтри на изходящата вода.
Та мириса в дрехите се дължи на остатъчна вода след изпирането, въпроса е откъде е тя, най-близкото до ума ми е ,че е задръстено нещо но какво?
Понеже имам и друга пералня тази се ползва само за "леко" замърсени дрехи и пере винаги на програма "фаст", тоест за 20 минути на 40 градуса, незнам дали това има знаечение.
Търсих из нет-а нищо не намерих за филтър.
Другия проблем е самата помпа да не може да изкара докрай водата.
Тъпото е, че паралнята е извън гаранция и ми се иска сам да отстраня проблема, ако не стане ще търся техник разбира се.
Проблем с пералня Midea MFS50 6302
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Re: Проблем с пералня Midea MFS50 6302
Имах подобен проблем. Как го реших?
Слагаш половин чаена чаша оцет в отделението за прахта вместо прах за пране и я пускаш на 90 градуса на най-дългата програма.
Преди това си изчистил дренажа.
Това за да се отървеш от бактерии и замърсявания, които се отлагат като се пере на ниски градуси.
Даже е препоръчително да не е оцет, а си има специални препарати за това.
Но аз това имах под ръка.
Слагаш половин чаена чаша оцет в отделението за прахта вместо прах за пране и я пускаш на 90 градуса на най-дългата програма.
Преди това си изчистил дренажа.
Това за да се отървеш от бактерии и замърсявания, които се отлагат като се пере на ниски градуси.
Даже е препоръчително да не е оцет, а си има специални препарати за това.
Но аз това имах под ръка.
Мерси колега, това с оцета го пробвах, основния проблем мисля, че е задържането на вода в самата пералня и невъзможноста да я изпомпи в канала.Остава на дневен ред въпроса има ли филтър на дренажната вода и ако има къде се намира той, или да търся проблема в помпата, която изхвърля мръсната вода?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
стр 17-Премахване на чужди предмети
http://www.midea-bg.com/public/files/products/196/documents/132.pdf
Винаги остава вода в маркуча.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Вода в пералнята винаги остава. Добре е периодично да се пуска пране на висока температура, за да се премахват разни гъби и бактерии които се развиват във влажна среда.
kris11 написа:стр 17-Премахване на чужди предмети
Колега мерси за ръководството, теглих го миналия ден, тъпото е, че там говорят за филтър, а аз имам смао една пробка з аизточване на водата.
Аз точно това нещо наречено "филтър" отвивам, не съм намирал чужди предмети вътре никога, само изтича застояла вода оттам миришеща на ..............................
Огледах пералнята отвсякъде да не би да има друга "пробка" различна от тази но не намерих.
А бре колеги сигурни ли сте, че в пералнята винаги остава остатъчна вода?То ако е така винаги прането ще мерише гадно после, въпреки, че като се замисля тази вода и да остава тя е вече дренирана (използвана) и мисля на влиза в цикъла на следващото пране със прясната вода, която идва от водопровода.
и въпреки всичко си мисля, че би трябвало да има някакъв филтър например за чорапи, онети, косми и др. тела, който е различен от тази "пробка" , която се отвинтва за източване на водата.
Winner25 написа:Вода в пералнята винаги остава. Добре е периодично да се пуска пране на висока температура, за да се премахват разни гъби и бактерии които се развиват във влажна среда.
Да не би пък от това да мерише прането? Тая пералня за 3 години е прала на температура по-висока от 40 градуса мисля само един път, за по -сериозни пранета имам един Уърпуул с горно зареждане и от него никога не са мерисали дрехите (но там се пере минимум на 60 градуса, че дрехите са яко мръсни).
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
В пералнята остава не само вода, скоро отварях моята за лагери /индезит на 15 години/, изненадах се какво открих. Отзад на барабана и на стената на казана където се намират лагерите имаше събрана много мизерия, извадих около 3-4 кг. Мизерия имаше и на стената на казана отпред при вратичката и на барабана в ребрата от към казана. Пералнята е пускана празна само с вода и малко прах на висока температура и някакви таблетки белина са слагани за дезинфекция и мизерията не е помръднала, мирис няма но гледката е запомняща се - консистенция между желатин и маджун. Единственият начин за отстраняване на тая мизерията е разглобяване, обиране леко с шпакла и измиване. И за "късмет" тъкмо я почистих открих пробойна в казана и сега се оглеждам за друга.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Колега, какъв препарат ползваш? Течен или прах?
Имам и течен и прах и ако са леко замърсени дрехите (например тениска или риза обличана само за деня) слагам течен препарат (не е някакъв менте), ако е повече слагам прах (Персил -ако има значение).
При всички положения си мисля обаче че тук праха няма нищо общо било той течен или на прах.
А да слагам и по 2 капачки омекотител за да има по-голям ефект после.
При всички положения си мисля обаче че тук праха няма нищо общо било той течен или на прах.
А да слагам и по 2 капачки омекотител за да има по-голям ефект после.
Последна промяна от IvanMan на Сря 30 юли 2014 17:25, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
m135 написа: Пералнята е пускана празна само с вода и малко прах на висока температура и някакви таблетки белина са слагани за дезинфекция и мизерията не е помръднала, мирис няма но гледката е запомняща се - консистенция между желатин и маджун.
От собствен опит знам че няма абсолютно никакъв ефект от тези таблетки или от онзи препарат, който се рекламира всекидневно по телевизията, пробвал съм и него.
Най голям ефект има , като излея половин шише оцет в отделението за прах и едно пакетче сода за хляб в същото отделение.ИМа една програма "Drum Clean" и няма да казвам каква вода с какъв цвят се вижда вътре в процеса на клиининга.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Течния препарат в комбинация с омекотител води до тази миризма. При мен на друг модел пералня се получаваше същия ефект. Миришеха дрехите и това е, какво ли не пробвах и все миришеха. Проблема с реши като смених препарата с такъв на прах, няма да казвам каква марка да не правя реклама. Отлагания винаги се натрупват, важното е да не са такива, които да въдят гадости.
Може на л.с. да кажеш какъв е праха и омекотителя да взема да ги пробвам пък тях.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато пералнята започва да намирисва пускам някоя програма, без дрехи, вместо препарат - малко белина. Решава временно проблема с миризмите.
andro_ написа:Когато пералнята започва да намирисва пускам някоя програма, без дрехи, вместо препарат - малко белина. Решава временно проблема с миризмите.
Следващия път и това ще пробвам.
Последна промяна от IvanMan на Сря 30 юли 2014 19:25, променено общо 1 път.
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”