Здравейте колеги. Дилемата е между два модела на тези марки, които не са с керамични плотове а с два газови и два котлона. Това е едната http://www.technomarket.bg/products/09123425/gorenje-k-55101-aw2
А това другата http://www.technomarket.bg/products/09132458/zanussi-zcm-55001wa
При Занусито обема на фурната е много по-голям от Горението и това ме влече към нея. Бюджета е около 500 лева като трябва да има газов котлон задължително.
Какво Ви е мнението по въпроса колеги, ако разбира се има запознати и използващи подобни електро уреди?
Поздрави
Готварска печка Зануси или Горение
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Готварска печка Зануси или Горение
При всички след 5-тата година почват да ръждясват. Голяма разлика в качеството няма, да не кажа, че е почти никаква.
-
Мен ме е страх да купувам от магазините вече. Изхвърлихме перална машина 6 месеца след изтичане на гаранцията. Това заради платката, защото струва 2/3 от пералната. Купихме Миеле на 14 години без никакви забележки и работи по -добре от новите в магазина.... Сега предлагам пак така да направим, защото имам познати замимаващи с това, и взимам евтино нещата. Ама не и не.... иска ново и това е. Та май ще е каквото и да е, като гледам писаното....
Поздрави
Поздрави
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Ради кое ръждясва 

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
конкретно върху такива печки нямам наблюдения, но от тези за вграждане имам - само два пъти съм монтирал занусита - и двете бяха и са си пълен боклук. Не знам може би са били най-бюджетните, но едното вече 2 пъти съм ходил да го демонтирам за сервиз.
С горениетата засега не съм имал проблеми, а от тях съм монтирал много, а може пък и клиентите да не са ме викали за демонтаж досега ......
С горениетата засега не съм имал проблеми, а от тях съм монтирал много, а може пък и клиентите да не са ме викали за демонтаж досега ......

- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Взимай Горене-то, вентилаторната фурна си е голям плюс. Моята е подобна, но само на ток, купувана 2000-та година и досега се наложи само смяна на долен реотан.
За вилата купихме Индезит (като тази на снимката) преди 4 или 5 години - е няма такъв боклук, първо ръждясаха котлоните (всички до един) сега два от тях вече са се издули, та чак гривните са им се разтворили, а е ползвана много по-малко.
За вилата купихме Индезит (като тази на снимката) преди 4 или 5 години - е няма такъв боклук, първо ръждясаха котлоните (всички до един) сега два от тях вече са се издули, та чак гривните са им се разтворили, а е ползвана много по-малко.
- Прикачени файлове
-
- indesit.jpg (48.76 KиБ) Видяна 7959 пъти
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
MITKO_DVD написа:Ради кое ръждясва
На настоящия Indezit почнаха да му раждясват страничните панели. На предишното ни Gorenie му изгни фурната.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонта на платката се състои в смянана 2-3 компонента с цена до 2лв. Общо с труд и материали 10лв или макс. 20лв, но не в сервизи за перални. Телевизионните техници (например) могат да свършат тая работа.penko_pulev написа:Изхвърлихме перална машина 6 месеца след изтичане на гаранцията. Това заради платката, защото струва 2/3 от пералната.
-
Да но никой не искаше да се замимава с платката. Беше заминал чипа (програматора) , трябваше нов дъмп да се намери и да се качва или друг чип. Сори ама ми искаха на всякъде по една камара пари за всичко и за това отиде за скрап. Сега 14 годишното Миеле работи безотказно и има каквито програми се сетиш, а и за 170 лева да си вземеш Миеле, което няма забележки,че и гаранция ми даде моя човек защо не? Само беше зор да я пренесем, че пущината е 90 кила. А печката като гледам писаното, върви към Горение. В краен случай някоя нов внос отново. Дано до края на седмицата се назландисам и да отидем до магазина
Благодаря на отзовалите се :)
Благодаря на отзовалите се :)
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
А защо не се разровиш в Olx да провериш някоя читава марка дали не се намира?
-
- Автомобил:
- Двигател:
къде ги слагате тия печки че,да ръждясват?
аз ползвам ЗАНУСИ два газови и два електичеси котлона, вече 10 години и няма грам ръжда!но трябва да се почиства редовно от мазнини!приятно занимание за жени! 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”