"шмиргел", "дрелка" за бормашина
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
"шмиргел", "дрелка" за бормашина
Трябва да разширя едни отвори за предни амортисьори на мотор.(единия отвор е в алуминиева планка, другия е в стоманена.) И се сетих, че отдавна съм виждал една джаджа за бормашина, нещо като малък шмиргел, не знам как се води. Някой да е е срещал такова нещо по магазините.
Представлява нещо такова:
Представлява нещо такова:
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: "шмиргел", "дрелка" за бормашина
Викат им борчета. С подобни чистихме леглата на дюзите в автосервиза http://www.instrumenti-online.bg/p-1692-borcheta-za-shlaifane-5-br-komplekt 
или тук http://olx.bg/abraziviborcheta-kamni-za-prav-shlayf-fortunka-bormashina-i33137321
Или в някоя някой магазин за такива неща

или тук http://olx.bg/abraziviborcheta-kamni-za-prav-shlayf-fortunka-bormashina-i33137321
Или в някоя някой магазин за такива неща

- kaiser666
Добре, за т'ва питам, не в магазина да обяснявам, че ми трябва едно "таковата", да "таковам" с него на един мотор.
Ето и на такива шкурки попаднах в нета, също предполагам ще ми свършат работа.

Ето и на такива шкурки попаднах в нета, също предполагам ще ми свършат работа.

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Борчетата, шкурките, а има и телени четки се използват за почистване (предимно). Незнам дали ще успееш да разпробиеш отвора, или поне в стоманената планка ще видиш трудности.
По-добре с някакъв фрезер за метал като че ли, ако спазиш центъра даже ще имаш един идеално кръгъл отвор.
По-добре с някакъв фрезер за метал като че ли, ако спазиш центъра даже ще имаш един идеално кръгъл отвор.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
има конусни свредла. потърси от тях.Спокойно можеш да достигнеш до нужния диаметър с тях
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
А защо не вземеш свредло със съответния диаметър...?
С тези така наречени "борчета" ще си скъсиш живота..!
С тези така наречени "борчета" ще си скъсиш живота..!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
тези борчета са за високооборотна шлайф машинка с обороти 10 000-30 000 оборота...с обикновена бормашина бързо свършват и общо взето много малко правят....
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Степенчат райбер или конусното свредло се използва за ламарина.
Има свредла които са степенчати! Отпред имаш един диаметър с примерна дължина от около 20 мм. А назад диаметъра е по-голям като двата диаметъра за разделени от стъпало което е заточено и реже. Та този малък диаметур в предната част води свредлото в отвора и не му позволява да бие! За жалост не намирам снимка в нета за да я постна. На работа имаме такива (работя в машиностроенето)
Има свредла които са степенчати! Отпред имаш един диаметър с примерна дължина от около 20 мм. А назад диаметъра е по-голям като двата диаметъра за разделени от стъпало което е заточено и реже. Та този малък диаметур в предната част води свредлото в отвора и не му позволява да бие! За жалост не намирам снимка в нета за да я постна. На работа имаме такива (работя в машиностроенето)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Показаният на първата снимка инструмент се нарича шлайфгрифер. Прав е обаче колегата, който пише, че за шлифоване с този инструмент, в зависимост от диаметъра му са необходими 10-30000 оборота в минута. При по-ниска честота на въртене шмиргелът се рони, но не сваля метал.Има такива ръчни шлайфмашини.
http://ametist.bg/bg/product-view/33/56.html
http://ametist.bg/bg/product-view/96/739.html
http://ametist.bg/bg/product-view/33/56.html
http://ametist.bg/bg/product-view/96/739.html
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
penko_pulev точно за таковa свредло като на показаната снимка говоря. На бавни обороти ,а на алуминиевата планка пръскане със спирт.
Последна промяна от kris11 на Пет 31 окт 2014 9:22, променено общо 1 път.
- Митко Величков
- Автомобил: Volkswagen Golf 2 -1.6 GTD - TDI
- Двигател: SB - 4T - 1991
имам такива колега на телефон 0898826242 можеш да ми звъннеш и да го обсъдим
- kaiser666
Взех си абразивни камъни, те стават само за полиране, пилих с някаква бургия става супер бавно. Брат ми ще види от работата ако може да намери от тези железните "борчета", трябва ми на 38мм. Ако не ще търся фрезист да видя дали може да го направи.
Пробвах да изпиля тези амортисьори, които ще слагам, но няма толкова материал на тях.
Пробвах да изпиля тези амортисьори, които ще слагам, но няма толкова материал на тях.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Asen_D написа:penko_pulev написа:
Приготви си 60+ кинта за нещо подобно
Тези пари мога да ги дам само ако инструмента е качествен. Обаче качествени инструменти по железарии, Практикери и тем подобни магазини няма! Както казах работя в машиностроенето и един такъв качествен инструмент струва много повече от 60 лева. А и аз не си търся каквото и да било ... Колегата да намери някой стругаро фрезист и да си реши проблема, вместо да хвърля пари за разни инструменти, които няма да му свършат работа. Може и да снима това което иска да направи и да му се даде съвет как може да стане!
kris11 може и с каквото имаш да охлаждаш, работата е да го правиш защото ще сговнясаш всичко когато алуминия наклепа навсякъде (зависи и от алуминия разбира се

Поздрави
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”